život srećne porodice

Moj suprug je prihvatio sve naše običaje: Ovako izgleda proslava Božića u domu Jelene bin Drai (FOTO)

0

Nekadašnja mis Jugoslavije Jelena bin Drai, inače supruga šeika Saida bin Draija, s kojim ima troje dece - Asiju, Hilala i Hamdana - danas živi u Dubaiju, ali to ne znači da ne poštuje svoje običaje.

foto: Adria Media Arhiva
foto: Adria Media Arhiva

 

Jelena bin Drai govorila je o tome kako je njena porodica uspela da pomiri više religija. Kako je ona istakla, u njenom domu slave se i islamski i hrišćanski praznici - i to i katolički i pravoslavni.

 

- Mi sve praznike proslavljamo u duhu te tradicije čiji je praznik. Katolički Božić slavimo zato što je Saidova mama Engleskinja, potom pravoslavni i sve ostale praznike. Želim da naša deca budu internacionalnih shvatanja i da budu žitelji ovog sveta, a ne samo da se fokusiraju na određene stvari - kaže Jelena.

 

 

 

Kako ona objašnjava, njen suprug se i te kako navikao na tradiciju i običaje koje je ona unela u njihovu svakodnevicu, pa im se i sam raduje.

 

- Said se stopio s našom tradicijom, tako da se i on raduje slavljima i praznicima. Na našim slavljima je mnogo veselja u tim mesecima - ističe Jelena, koja je Srbiju nedavno posetila zbog slave Nikoljdana.

 

Bivša manekenka potom se vratila u Dubai da dočeka Novu godinu s porodicom i prijateljima.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker