LJUBAV KAO NAJVEĆI POKRETAČ

Olimpijski heroji nacije: Evo ko ovim nezaustavljivim momcima i devojkama pruža najveću podršku!

0
Nezapamćen uspeh na Olimpijskim igrama u Riju ponovo je stavio u žižu interesovanja srpske sportiste i sportistkinje koji su već decenijama ono najbolje među nama, a Story otkriva ko ovim nezaustavljivim momcima i devojkama pruža najveću podršku, ali i neke do sada nepoznate detalje iz njihovog privatnog života
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su najbolji rezultat na ovom najprestižnijem takmičenju od osamostaljenja države. Dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje – najbolji je rezultat još od Olimpijskih igara u Seulu 1988. kada su naši sportisti nastupali pod zastavom SFRJ. Prvi je Srbiju obradovao rvač Davor Štefanek, koji je osvojio zlato trijumfom u finalu u kategoriji do 66 kilograma. Srebrno odličje donela je naša reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, dok je skakačica udalj Ivana Španović najdalje letela u petoj seriji (7,08), što joj je bilo dovoljno za bronzu i novi državni rekord. Radost su doneli i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić koji su osvojili srebrnu medalju za Srbiju u disciplini K2-1.000 metara. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu pošto je pobedila Francusku i ovo je Srbiji, evropskom prvaku, prva olimpijska medalja od osamostaljivanja, kao i prva od 1980. godine. Na drugo zlato čekalo se do utakmice naših veličanstvenih vaterpolista. Delfini su u finalu ubedljivo savladali Hrvatsku 11:7 i potvrdili da u ovom trenutku nemaju konkurenciju. Izabranici Dejana Savića kompletirali su sve moguće titule: sa Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva i Svetske lige. Istog dana, odbojkašice Srbije osvojile su srebro. Posle sjajnog turnira, košarkaška reprezentacija Srbije u Riju osvojila je srebrnu medalju. Ovi ljudi za primer i ponos, vratili su osmeh mnogima na lice, a Srbija noćima nije spavala kako bi bodrila svoje miljenike ispred malih ekrana dok su briljirali na terenima. Story predstavlja drugo lice ovih uspešnih mladih žena i muškaraca, i otkriva kakvi su kada siđu sa pobedničkog postolja, ali i ko im daje najveći vetar u leđa i motivaciju da budu još bolji, kako na terenu, tako i u životu.

 

MILICA DABOVIĆ: KRILA ZA NOVE POBEDE

 

Iza velikog uspeha kapitena ženske košarkaške reprezentacije Milice Dabović (34) stoji njena spremnost da često ide glavom kroz zid, ali i ogromna podrška porodice i prijatelja. Otkako je uplovila u vezu sa svojim dečkom Simonom, to je atraktivnoj sportistkinji dalo krila za nove pobede na parketu.

 

Milica Dabović blista u belom: Osećam se kao princeza! (FOTO)

 

- Naša ljubav je, verovali ili ne, sve jača i ubeđena sam da će tako i ostati. U našem odnosu sve je savršeno i tako će biti dok nas smrt ne rastavi. Za mene to nije fraza – rekla je ranije u intervjuu za Story kada je otkrila i kakvi su joj planovi za budućnost.

 

- Nakon Olimpijskih igara hoću još da napišem knjigu, a Simon će biti tu da me isprati u svemu tome, pa će tek onda uslediti porodične obaveze.

 

foto: N. Kostić

 

ANA DABOVIĆ: LJUBAV KOJA JE POBEDILA SVE PREPREKE

 

Baš kao i njena sestra, tako je i košarkašica Ana Dabović (27) pronašla sreću u ljubavi. Skrasila se kraj bivšeg gradonačelnika Beograda i aktuelnog predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa. Veza uspešne sportistkinje i poznatog funkcionera od samog početka obavijena je velom tajne, a ni jedno ni drugo skoro nikada nisu govorili o svojoj romansi.

 

Ana Dabović i Dragan Đilas: Ponovo zajedno

 

Njihova ljubav uspela je da prebrodi mnoge prepreke, a dokazali su i da razlika od dvadeset dve godine ne predstavlja problem za njihove emocije. Lepa košarkašica proslavila je osamnaestog avgusta 27. rođendan u društvu svog izabranika i starije sestre Milice tokom trajanja Olimpijskih igara.

foto: Story Press

MILICA MANDIĆ: VEZA ZASNOVANA NA RAZUMEVANJU

 

Kada je pre četiri godine Milica Mandić (24) krenula iz Beograda na Olimpijske igre u Londonu, porodica i prijatelji ispratili su je skromno, a nije izostala ni bezrezervna podrška iz njenog tekvondo kluba Galeb. Iako je i do tada osvajala medalje na velikim evropskim takmičenjima, u medijima njen sport nije bio dovoljno zastupljen, a onda se sve promenilo iz korena. Sa samo 20 godina sa najvišeg postolja u Londonu pevala je srpsku himnu. Bila je to prva zlatna medalja otkako Srbija učestvuje kao samostalna zemlja na ovom takmičenju. Svetski uspeh nimalo je nije promenio, a najveću podršku i oslonac pruža joj porodica, ali i emotivni partner Marko Đuričić koji je takođe uspešan tekvondo reprezentativac Srbije.

 

Milica Mandić: Dečko me u svemu motiviše i podržava (FOTO)

 

- Meni je važno to što imam stabilnu vezu i osobu na koju mogu da se oslonim, da me ispunjava, podržava i motiviše u svakom momentu. On zna koliko ponekad može da bude teško i u potpunosti me razume – rekla je Milica nedavno za Story.

 

foto: Story Press

 

JOVANA BRAKOČEVIĆ: PORODIČNA SREĆA ISPRED SVEGA

 

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević (28) u decembru prošle godine na svet je donela sina Viktora, a samo sedam meseci nakon porođaja, odletela je u Rio de Žaneiro, kako bi u dresu reprezentacije došla do olimpijske medalje. Marljivošću, trudom i svakodnevnim radom uspela je skoro nemoguće i spremno prihvatila novi izazov. Jovana je u braku sa italijanskim biznismenom Marčelom Kancijanom. Nakon šest godina zabavljanja, na ludi kamen stali su u junu 2014. godine. Svečana ceremonija venčanja upriličena je u Beogradu, a rođenje sina još je više zbližilo ovaj bračni par.

 

Jovana Brakočević i Marčelo Kanzijano: Bračna zabava među kalemegdanskim zidinama

 

- Suprug i ja zaljubili smo se u Viktora čim smo ga ugledali. Marčelo mu priča na italijanskom, ja na srpskom, tako da naš sin ima prednost da sluša i uči dva jezika – rekla je za Story korektorka naše reprezentacije, koja je bila proglašavana za najbolju odbojkašicu planete.

foto: Marko Poplašen

IVANA ŠPANOVIĆ: VENČANJE NA POMOLU

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović (26) osvojila je bronzanu medalju u atletici u Riju za našu zemlju posle šezdeset godina. Ujedno, ovo je prva medalja za samostalnu Srbiju u ovom sportu. Kada je doputovala iz Brazila, na aerodromu Nikola Tesla, osim brojnih novinara i fanova, dočekao ju je i verenik Vladimir Kumrić (32) koji se potrudio da njen povratak bude upamćen. Naime, Vladimir je Ivani poklonio buket od 31 zlatne ruže kojima joj je poručio da je ona za njega najveće zlato.

 

Ivana Španović: Trudnoću planiram i neizmerno joj se radujem

 

- Vlada i ja dugo se zabavljamo pa je veridba bila logičan sledeći korak. Uživamo u svemu što delimo i stvaramo, pa smo na neki način još više hteli da učvrstimo svoju vezu. Trudnoća je nešto što planiramo i čemu se neizmerno radujemo. Za sada je rano da govorim o tim danima jer želim da iskoristim sve što mogu od ovog trenutka i ispunim sportske ciljeve koji su mi prioritet. Znam da me roditeljstvo čeka i oboje mu se radujemo, ali nigde ne žurimo – rekla je Ivana u intervjuu za magazin Story u oktobru 2014. godine.

foto: Dado Đilas

MAJA OGNJENOVIĆ I DANILO IKODINOVIĆ: RANO JE ZA BEBU

 

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović (32) i proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović (39) već tri godine uživaju u skladnoj vezi. Ljubav su otpočeli nakon što su oboje raskrstili s emocijama koje su imali prema bivšim partnerima, ona sa košarkašem Milošem Teodosićem (29), a on sa pop pevačicom Natašom Bekvalac (35). Od tada njih dvoje nastoje da svoju intimu čuvaju daleko od očiju javnosti.

 

Maja Ognjenović emotivna: Još jedna poruka posvećena Dači Ikodinoviću

 

- Meni je odbojka u prvom planu, a Danilu njegov privatni biznis. Ljubav između nas veoma je jaka i ne trebaju nam papir ili burma kao potvrda da se volimo. Srećni smo, zadovoljni i to se vidi – rekla je Maja u jednom intervjuu, dok je Danilo nedavno istakao da planiraju potomstvo.

 

- Ako bog da, Maja i ja ćemo proširiti porodicu, ali ne posle Olimpijskih igara u Riju, želimo još malo da uživamo. Kad dođe beba, onda je teže. Maja ima još mnogo da igra, pa ne bismo da žurimo – rekao je Dača.

 

foto: Vladimir Šporčić

MILOŠ TEODOSIĆ: EMOTIVNO NESTABILAN

 

Nakon višegodišnje ljubavi sa odbojkašicom Majom Ognjenović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić (29) započeo je vezu sa voditeljkom i glumicom Sofijom Rajović (29).

 

Miloš Teodosić: Kraj jednogodišnje ljubavi sa Sofijom Rajović (FOTO)

 

Ipak, nakon manje od godinu dana, ovaj par stavio je tačku na svoju romansu. Nije poznato da li je ovaj uspešni košarkaš danas emotivno ispunjen ili uživa u momačkim danima.

foto: Dado Đilas

STEFANA VELJKOVIĆ I MIROSLAV RADULJICA

 

Košarkaš Miroslav Raduljica (28) i odbojkašica Stefana Veljković (26) već su više od godinu dana u romantičnoj vezi. Oni su na Olimpijskim igrama u Riju jedno drugom pružali podršku i svaki trenutak koriste da uživaju u zajedničkom društvu. Stefana i košarkaški gorostas, ljubitelj bajkerske estetike, rok muzike i dela Stivena Kinga, pronašli su zajednički jezik, a svoju ljubav čuvaju daleko od očiju javnosti.

 

Stefana Veljković i Miroslav Raduljica: Ne očekujemo bebu!

 

- Jedino što o tome mogu da kažem jeste da se Miroslav i ja odlično slažemo, u suprotnom ne bismo bili zajedno. Podržavamo se, volimo i zaista smo srećni – rekla je Stefana krajem godine u intervjuu za magazin Story.

 

foto: Zorana Jevtić

 

TIJANA BOGDANOVIĆ: SIGURNA U SEBE

 

Posle zlata Milice Mandić iz 2012. godine u Londonu, srebro u Riju osvojila je Tijana Bogdanović (18). Ona je ušetala u tekvondo svet sa samo četiri godine, a srebrna olimpijska medalja stigla je tek nekoliko meseci posle punoletstva, čime je u svet odraslih ušla na velika vrata.

 

- Uopšte se ne opterećujem mislima kuda će moja karijera ići narednih godina. Moj sledeći izazov biće start škole u septembru – rekla je nedavno Tijana koja ima dve sestre, Zvezdanu i Helenu, kao i mlađeg brata Žarka, koji se takođe bave ovim sportom.

 

Nije uspela da sakrije emocije: Evo zbog čega je Tijana Bogdanović uplakana stigla u Beograd (FOTO, VIDEO)

 

- Ušla sam u takmičenje svesna da sa 18 godina, na prvim Olimpijskim igrama, nemam šta da izgubim. Bila sam sigurna u sebe i zato sam išla na sve ili ništa. Sada već polako shvatam kakav sam uspeh napravila osvojivši srebrnu medalju – istakla je ova devojka koja je svojom lepotom zaludela sve pripadnike muškog pola.

foto: Reuter/Marcos Brindicci

 

MILENKO ZORIĆ I MARKO TOMIĆEVIĆ: UPORNOŠĆU DO USPEHA

 

Nakon 32 godine, Marko Tomićević (26) i Milenko Zorić (27) doneli su našoj zemlji medalju u kajaku. Bajka o Milenku Zoriću u početku neobično podseća na onu o Novaku Đokoviću. Njegovi roditelji Gordana i Slobodan Zorić izbegli su iz Sanskog Mosta 1995. godine kada je njihov sin imao svega pet godina. Mali Milenko svakodnevno je odlazio sa drugarima na Tikvaru, kultno mesto palanačkih sportista, jer je neobično voleo da gleda treninge kajakaša. Od tada veslo postaje neraskidivi deo njega. Danas, Milenko živi u Bačkoj Palanci gde ima devojku Bojanu, a veoma je privržen i sestri Mileni koja živi u Novom Sadu. Baš kao i Milenko, tako je i Marko Tomić veliki borac koji nikada ne odustaje od svojih ciljeva. Prvo je trenirao vaterpolo, ali onda je prešao na kajak i ovaj potez ispostavio se kao pun pogodak. Markov mlađi brat Stefan igra vaterpolo, a brat od strica Milan takođe je kajakaš.

 

foto: Luka Šarac

 

ŽIVKO GOCIĆ: SKLADAN BRAK

 

Osim uspešne sportske karijere, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić (34) ima i savršeno skladan porodični život. Sa suprugom Svetlanom ima sina Bogdana koji je rođen u septembru 2012. godine. Iako su dugo živeli razdvojeno pošto je Živko profesionalno bio angažovan u brojnim inostranim klubovima, oni su jedan od malobrojnih parova koji je uspeo da se izbori sa svim nedaćama koje sa sobom nose romanse na daljinu.

 

Živku Gociću supruga sve oprostila!
 

Iz tih razloga brojni prijatelji često ih navode kao primer partnera koji svoju ljubav neguju na najbolji mogući način. I pored posvećenosti poslu i stalnim obavezama, Živko je pravi porodični čovek, koji svaki trenutak nastoji da provede sa svojim najbližima. Kada nije u bazenu, voli da čita knjige i uvek je zaslužan za pozitivnu atmosferu. Ono što je najvažnije – neraspoloženje uvek pretvori u ambijent neophodan za osvajanje medalje.

foto: Vladimir Šporčić

GOJKO I DUŠKO PIJETLOVIĆ: PORODICA NA PRVOM MESTU

 

Rođena braća i vaterpolo reprezentativci Gojko (33) i Duško Pijetlović (31) od detinjstva su bliski poput najboljih prijatelja. Zajedničko odrastanje, ali i odluka da za životni poziv izaberu vaterpolo, učinili su braću samo jačim jer u svakoj situaciji mogu da se oslone jedan na drugog. Svaki trijumf slavili su zajedno, a u teškim trenucima uvek su jedan drugom bili najveća podrška.

 

- Mi smo poreklom iz Bosne, ali rođeni smo u Novom Sadu, gde smo i odrasli. Pošto je tata Jovan imao veliku želju da naučimo dobro da plivamo, prvo smo s tim počeli, a onda nas je, po uzoru na starijeg komšiju, upisao i na vaterpolo. Pošto sam prvo ja počeo da se bavim tim sportom, naravno da sam kao stariji brat uticao na Duška da mi se pridruži u bazenu – rekao je Gojko pre nekoliko godina u intervjuu za Story.
 

Gojko Pijetlović: Stigla je ćerka

 

Osim uspeha u bazenu, Pijetlovićima najveću radost pričinjava porodica. Gojko već nekoliko godina uživa u mirnom i harmoničnom braku sa suprugom Ivom, s kojom ima sina Jovana (6,5) i ćerku Miu (3).

 

Duško Pijetlović: Zavet večnoj ljubavi

 

- Zaista sam zadovoljan i ispunjen u braku sa suprugom Ivom. Svaki čovek u životu oseti kada je pravi trenutak da zasnuje porodicu, baš kao što se i meni desilo – rekao je vaterpolista pre nekoliko godina za Story. I njegov brat Duško pronašao je sreću u naručju svoje dugogodišnje devojke Marine s kojom je u maju 2013. godine stao na ludi kamen, a u junu 2014. godine supružnici su dobili sina Petra.

 

 

 

makonda-tracker