Jovana Brakočević i Marčelo Kanzijano: Bračna zabava među kalemegdanskim zidinama

0
Nakon šest godina veze, srpska odbojkašica Jovana Brakočević udala se za Italijana Marčela Kanzijana, a svadbena ceremonija upriličena je u Beogradu, u prisustvu porodice, prijatelja, gostiju iz zemlje njenog supruga i zvuke inostrane muzike

Kada se u septembru minule godine vraćala sa Evropskog prvenstva održanog u Švajcarskoj i Nemačkoj, najbolju odbojkašicu Starog kontinenta Jovanu Brakočević (26) zaprosio je njen dečko Marčelo Kanzijano (39) priredivši joj romantično iznenađenje na aerodromu. Nakon pet godina veze, korektorka srpskog nacionalnog tima i bivši italijanski odbojkaš a sada eksport-menadžer za ručno rađeni mozaik, tada su rešili da veridbom produže stazu zajedničkog životnog puta.

- Dugo smo pričali o našoj budućnosti, veridbi, svadbi, porodici... Ja sam staromodna i poštujem porodicu kao instituciju. Veridba značajno ne menja naš odnos i sve je isto, ali to je početak nekog našeg puta i omogućava nam da budemo spremni na ono što tek dolazi - izjavila je tada Jovana za naš magazin. Dok je pričala o tome što na privatnom planu očekuje, sigurno je priželjkivala i venčanje sa svojim verenikom. To se dogodilo početkom ovog meseca, šestog juna, na Kalemegdanu.

Pogledajte prvu Jovaninu fotografiju nakon venčanja.

U jednom od najlepših delova srpske prestonice, među istorijski značajnim zidinama tvrđave, uz opušteno veselje, osmehe i radost obeležili su početak bračnog života. Prvi ples odigrali su uz tango klasik Por una cabeza, iz filma Miris žene.

- Muzika je bila inostrana, nije bilo ni srpskih, a ni italijanskih hitova. Nismo hteli da nam jedna polovina gostiju bude smorena. Ovako su svi znali sve pesme jer su svirane komercijalne - opisuje ova brineta visoka 196 centimetara.

Šta mladoženja misli o Srbiji?

Za ceremoniju građanskog venčanja jednoglasno su odabrali Beograd, a kako kaže Jovana, ljudima iz Italije znatno je lakše da sebi priušte putovanje tog tipa, što je bio još jedan od povoda da svadbu upriliče u Srbiji.

- Organizovali smo dolazak punog autobusa iz Treviza, a pojedini Marčelovi prijatelji pristigli su avionom i kolima. Čitava njegova familija oduševljena je Beogradom, ljudima, atmosferom i hranom. Angažovali smo vodiča koji ih je vodio po prestonici - govori ona i dodaje.

- Nismo poštovali običaje pa nije bilo srpskog mrcvarenja ili italijanskog prejedanja. Jedine izuzetke napravili smo kada nam je kuma poklonila bidermajer, a ja mladoženju nagazila štiklom i umazala tortom. Bila je to naša verzija venčanja koje se pretvorilo u žurku.


Mlada je za taj radostan dan izabrala elegantnu dugačku venčanicu optočenu Svarovski kristalima, kreaciju Zuhara Murada, dok se mladoženja opredelio za klasično odelo crne boje koje je upario sa belom košuljom i kravatom. Najveseliji su bili članovi njihovih porodica, Jovanin tata Milivoje, mama Edita, kao i braća Tomislav i Nenad, koji su se odlično slagali sa Marčelovim bratom Albertom. Među prvima, na Kalemegdan su stigle Jovanine koleginice iz reprezentacije predvođene njenom kumom Suzanom Ćebić sa Majom Ognjenović i Jelenom Nikolić.

Sa mladencima veselili su se i košarkaš Miroslav Raduljica, kao i nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović. Mlada je uživala u društvu svojih saigračica koje su se veselile uz šampanjac i dobru muziku.

Šta Jovana kaže o svojoj visini?

- Mi volimo da popijemo po neku čašu piva ili vina posle treninga, a nekoliko puta zajedno smo izlazile i u noćne provode. Ali, najvažnije je to što znamo gde je granica. Kada Marčelo i ja gledamo fotografije i video-snimke sa venčanja, shvatamo da tokom ceremonije uopšte nismo imali predstavu da se ljudi tako dobro zabavljaju – opisuje naša vrhunska odbojkašica.

Novopečeni supružnici odlučili su da svoj medeni mesec provedu na Maldivima, pošto su ovu egzotičnu destinaciju odabrali za svoje putovanje iz snova koje se pamti ceo život.

- Sve je još sveže, ali nema razlike u donosu na period kada smo se muž i ja zabavljali. Čudno mi je bilo jedino to što sam, u danima nakon venčanja, na Marčelovoj ruci mogla da primetim burmu. Imala sam utisak da sam u vezi s oženjenim čovekom. Trebalo mi je vremena da shvatim kako se on u stvari oženio sa mnom - našalila se Jovana koja još ne razmišlja o potomstvu i to će ostaviti za kasnije kada prestane da se profesionalno bavi odbojkom.

Stefan Tošović

makonda-tracker