tužna simbolika

Vezani su neraskidivom vezom: Sloboda Mićalović rođena je na isti datum kao njen dragi kolega — ali ovaj dan nosi i tugu

0

Sloboda Mićalović rođena je na isti dan kao njen kolega koji je prerano izgubio životnu bitku.

Sloboda Mićalović napunila je danas 43 godine
Sloboda Mićalović napunila je danas 43 godinefoto: R.Z./ATAImages

Sloboda Mićalović danas proslavlja rođendan, a reč je o mnogima omiljenoj glumici i jednoj od najuspešnijih diva našeg glumišta. Ona je odigrala brojne uloge na daskama koje život znače, filmovima i serijama,  a u svakoj je briljirala.

 

21. avgust je dan njenog rođendana, a na Instagramu je postavila zanimljivu fotografiju i otkrila šta je, sada i uvek, okosnica njenog života.

 

Ma, samo da je ljubavi — napisala je glumica, uz broj 43, koliko godina u stvari i puni, a potom dodala: — Možemo mi to!

 

 

Ipak, 21. avgust nije datum koji se vezuje samo Slobodin rođendan kad su u pitanju naši glumci, već je ovo datum na koji je rođen i glumac Marinko Madžgalj.

 

Na današnji dan Marinko bi napunio 46 godina, ali je te 2016. godine izgubio najvažniju bitku protiv opake bolesti koja je kasno dijagnostikovana, a u pitanju je bio kancer pankerasa.

 

Marinko Madžgalj bi danas napunio 46 godina
Marinko Madžgalj bi danas napunio 46 godinafoto: Dragan Kadić

Marinko i Sloboda nisu bili samo kolege, već i bliski prijatelji, a legendarne su scene iz serije "Ranjeni orao", u kojoj su ovi glumci igrali Safeta i "malu belu gospođicu".

 

Mi mislimo na njega svaki dan, ali ovako da se skupa setimo. Pamtim ga po jedinstvenoj duši koja će se teško roditi drugi put — rekla je Sloboda pre nekoliko godina u "Premijeri".

 

 

Pre nekoliko godina, na svoj rođendan, objavila je Marinkovu fotografiju, kada su je ophrvale tužne emocije.

 

Neću da prekinem našu tradiciju. 21.8! Sa anđelima pevaj danas — napisala je Sloboda.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović pevaju u kafani Kad zamirišu jorgovani

 

makonda-tracker