nežno prema sebi

Savet terapeuta zlata vredan: Kako je slavna glumica od zabavljanja sa "lošim momcima" došla do zdrave veze

0

Glumica Kejt Hadson godinama je na ljubavnom planu pravila pogrešne izbore, a jedan savet terapeuta promenio joj je život iz korena.

Kejt Hadson podelila je važnu lekciju o vezama i emocionalnom zdravlju
Kejt Hadson podelila je važnu lekciju o vezama i emocionalnom zdravljufoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

U užurbanoj svakodnevnici koju živimo često se od nas očekuje da neprestano održavamo veze i budemo dostupni drugima.

 

Takva atmosfera dovodi do situacije u kojoj je lako zanemariti važnost brige o sopstvenom emotivnom zdravlju.

 

Priča glumice Kejt Hadson (45), koju je nedavno podelila u jednom podkastu podseća nas koliko je važno povremeno sebi dati vremena da se srce zaleči od starih ljubavnih rana i veza.

 

Holivudska glumica Kejt Hadson nedavno je gostovala u sve popularnijem "Call her daddy" podkastu voditeljke Aleks Kuper, poznate po neuobičajeno ležernom modelu intervjuisanja omiljenih selebritija.

 

Tom prilikom njih dve razgovarale su o raznorodnim i interesantnim temama, a između ostalog dotakle su se i burnog ljubavnog života slavne glumačke dive.

 

Od 2016. Kejt je u ljubavi sa svojim verenikom muzičarem Denijem Fudžikavom, a pre njega bila je sa još dva muzičara; bila je verena za Meta Belamija iz benda Muse, a sa frontmenom The Black Crowes-a bila je čak 7 godina u braku.

 

Kejt Hadson u filmu 'Kako izgubiti momka za 10 dana'
Kejt Hadson u filmu "Kako izgubiti momka za 10 dana"foto: Profimedia

Ćerka čuvene Goldi Hon zabavljala se i sa nekoliko svojih kolega iz sveta filma poput Ovena Vilsona i Deksa Šeparda, a malo ko zna da je glumica bila u vezi i sa bivšim verenikom Dženifer Lopez Aleksom Rodrigezom.

 

Kejt i Oliver Hadson sa majkom Goldi Hon i očuhom Kurtom Raselom
Kejt i Oliver Hadson sa majkom Goldi Hon i očuhom Kurtom Raselomfoto: EPA/BRENDAN MCDERMID

Kako je otkrila u razgovoru sa Aleks Kuper, u svojim tridesetim godinama Hadsonova je prateći savete svog terapeuta odlučila da napravi godinu dana "pauze od muškaraca".

 

– Napravila sam jednogodišnju pauzu – rekla je Kejt.

 

– Bila sam na takvom mestu gde sam rekla: 'Ne želim više da ponavljam bilo kakve obrasce' – objasnila je ona i dodala – Imam odličnog terapeuta koji je rekao: 'Mogu da ti pomognem, ali moraš da uradiš kako ti kažem'.

 

Ovo je uključivalo potpunu distancu od flerta, dopisivanja ili viđanja s muškarcima, što je na samom početku za nju bilo čudno i zastrašujuće iskustvo.

 

Bilo je to osnažujuće na neobičan način, jer mi je isprva bilo veoma neprijatno, tačnije u prvih nekoliko meseci – podelila je glumica.

 

Terapija je Hadsonovu učinila srećnijom i sigurnijom u sebe
Terapija je Hadsonovu učinila srećnijom i sigurnijom u sebefoto: BACKGRID, Profimedia

Međutim, kako je vreme prolazilo, Kejt je počela da se oseća sve komotnije u tom izdanju.

 

– Pošto smo prolazili kroz razne specifične korake terapije, radilo se zapravo o otkrivanju određenih stvari koje su se dešavale sa mnom. A onda sam imala jednu vrstu proboja koji je bio veoma emotivan, kome mislim da ne bih mogla da pristupim da sam imala ikakvu distrakciju. To mi je omogućilo da stvari vidim mnogo jasnije – zaključila je ona.

 

Nakon godinu dana terapije, glumica se navikla na samački život
Nakon godinu dana terapije, glumica se navikla na samački životfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kada joj je terapeut predložio da polako počne ponovo da izlazi sa muškarcima nakon godinu dana uspešno vođene terapije, Kejt se osećala kao da ponovo uči da hoda.

 

– Više nisam imala istu privrženost tome – objasnila je – Jednostavno je to nestalo iz mene... Nije bilo isto kao pre.

 

Međutim, kroz ovaj proces, Kejt je pronašla unutrašnju snagu i spremnost da se otvori novim ljubavnim mogućnostima.

 

Kejt je ponovo pronašla veru u ljubav zahvaljujući muzičaru
Kejt je ponovo pronašla veru u ljubav zahvaljujući muzičarufoto: Ryan Hartford/startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Kako kaže, ova pauza joj je omogućila da zaleči srce od ranijih povreda i na kraju pronađe ljubav svog života - svog verenika Denija, s kojim je u srećnoj vezi od 2016. godine, a 2018. su dobili ćerku Rani Rouz.

 

– Da to nisam uradila, nikada ne bih završila sa Denijem – primetila je.

 

Hadsonova i Deni uživaju već 8 godina u ljubavi i imaju ćerkicu
Hadsonova i Deni uživaju već 8 godina u ljubavi i imaju ćerkicufoto: Chris DohertyINF / StarMax / Profimedia

– Deni je veoma dobar čovek i nisam sigurana da bi me ranije čovek takvih kvaliteta privukao. Mislim, privlačili su me dobri muškarci, ali kao, znate, nekomplikovana vrsta — volela sam žestoki, divlji tip — dok Deni ima to u sebi, njegove vrednosti su veoma čvrste i on je tako ljupka osoba, a ja mislim da nikada ne bih mogla to da prihvatim da nisam provela neko vreme uživajući sama sa sobom – zaključila je Kejt.

 

Ova priča nas podseća da je važno slušati sebe i svoje potrebe, te da ne postoji univerzalni tempo za emotivno ozdravljenje. Ponekad, izdvajanje vremena za sebe može biti najdragoceniji dar koji možemo sebi pružiti, omogućavajući nam da izgradimo snažnije veze sa drugima i ali i sa sobom.

 

Glumičinu priču na ovu temu pogledajte u nastavku:

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trener za lični razvoj: Žene vide ljubav tamo gde je nema, to nam je u prirodi

 

 

makonda-tracker