čovek za duge veze

Ljubav iz detinjstva mu je umrla na rukama, s drugom ulazi u legendu: Dve žene koje su obeležila život Karla Ančelotija

0

Živa legenda italijanskog i svetskog fudbala sinoć je proslavio rekordan uspeh u zagrljaju supruge Merijen, s kojom uskoro slavi 10. godišnjicu braka, a njegova prva supruga bila je prava medijska senzacija devedesetih

Merijen i Karlo Ančeloti slave pobedu Real Madrida u finalu Lige šampiona
Merijen i Karlo Ančeloti slave pobedu Real Madrida u finalu Lige šampionafoto: Gonzales Photo/Tommaso Fimiano / imago sportfotodienst / Profimedia

Madridski Real juče je savladao Borusiju Dortmund i ponovo podigao trofej Lige Šampiona, što je peti put da ovu titulu osvaja ialijanski fudbalski trener i menadžer Karlo Ančeloti.


Legendarni Don Karlo time je nesumnjivo postao jedan od onih koje možemo nazvati najboljim trenerima u istoriji, a svoj novi uspeh proslavio je, između ostalog, tako što je preskočio reklame i pritrčao u zagrljaj svojoj supruzi Merijen.


Par se izljubio, šaputao, a bilo je očigledno koliko je oboma bilo dragoceno da podele taj veliki trenutak trijumfa.

 

Merijen Barena Meklej i Karlo Ančeloti nakon finala Lige šampiona
Merijen Barena Meklej i Karlo Ančeloti nakon finala Lige šampionafoto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Merijen Barena Meklej je Ančelotijeva druga žena, a priča o tome kako su se oni pronašli i zavoleli je iznenađujuće obična jer životna saputnica čuvenog trenera i bivšeg fudbalera nije, kako to obično, neko iz javnog života.

Prva žena Karla Ančelotija


Italijanski trener dve i po decenije bio je u braku s Luizom Gibelini Ančeloti, s kojom je dobio ćerku Katiju i sina Davida.


Luiza je bila uz Ančelotija tokom njegovih igračkih dana, a veza im je je počela mnogo ranije – još u detnjstvu. I sama je bila odlična sportistkinja i golmanka, a obožavala je i tenis, što je ljubav koju je prenela Karlu.

 

Karlo Ančeloti s prvom ženom Luizom
Karlo Ančeloti s prvom ženom Luizomfoto: Mimmo Carriero / IPA / IPA / Profimedia

Tokom devedesetih postala je prava senzacija u italijanskim medijima jer je svog supruga vozila na svaki trening, ali ne automobilom, već helikopterom, budući da je stekla pilotsku dozvolu i koristila je svaku priliku da vežba letenje. Kako se pisalo, pošto je Ančeloti imao mnogo obaveza i nije mogao da bude s porodicom koliko želi, Luiza nije htela da gube dragoceno vreme u saobraćajnoj gužvi, pa je supruga na posao prevozila preko neba.


Poznati trener je u jednom intervjuu 2008. godine priznao da se rastao od Luize, a formalno su se razveli 2010. godine.

 

Karlo Ančeloti i Luiza Gibelini Ančeloti 2007,  pred kraj svog braka
Karlo Ančeloti i Luiza Gibelini Ančeloti 2007, pred kraj svog braka foto: PACO SERINELLI / AFP / Profimedia

Ipak, ostali su u odličnim odnosima, a on ju je često obilazio nakon što je teško obolela i čim je saznao da joj se stanje ogoršalo, iz istih stopa je iz Engleske otišao u Italiju da bi s njom proveo poslednje sate njenog života.

 

Luiza Gibelini preminula je u Parmi u 64. godini, 2021, nakon teške bolesti.

Druga velika ljubav Karla Ančelotija


Nakon razvoda neko vreme se viđao s Rumunkom Marinom Kretu, ali se ispostavilo da ova veza nema budućnost.


NI slutio nije slavni Italijan da ga čeka još jedna velika ljubav, koju je pronašao negde u periodu između 2009. i 2011. godine. Nije poznato kada je on tačno sreo Kanađanku Merijen Barenu Meklej, jer o svojoj privatnosti govori veoma malo, a mediji su pisali da su se prvi put sreli u jednom restoranu u Londonu.

 

Karlo Ančeloti i Merijen u braku su od jula 2014. godine
Karlo Ančeloti i Merijen u braku su od jula 2014. godinefoto: EPA-EFE/Fernando Alvarado

Merijen, koja je 11 godina mlađa od Karla, rođena je u Vankuveru, a njena ljubav s Ančelotijem počela je dok je on bio na čelu Čelsija. Navodno je trener ugledao lepu Kanađanku u jednom lokalu i odmah joj prišao, a njihova ljubav opisuje se kao na prvi pogled, pisao je Mundo Sportivo.


Ona je ćerka Antonija Barene, poznatog stručnjaka za pomorske nauke, i Špankinje Marije Konsepsion Gutijerez, koja je je studirala filozofiju pre nego što se pridružila Bareni u Kanadi, gde su zasnovali porodicu i dobili ćerke Merijen i Viktoriju.

 

Karlo Ančeloti i Merijen u braku su od jula 2014. godine
Karlo Ančeloti i Merijen u braku su od jula 2014. godinefoto: EPA-EFE/Javier Lopez

Merijen iza sebe ima brak s neimenovanim imućnim čovekom koji poseduje rudnike i s njim ima ćerku Kloi.


Ančeloti i Merijen venčali su se u Vankuveru u julu 2014. godine, što znači da će uskoro proslaviti deset godina braka, a u svakoj prilici izgledaju srećno kao na početku ljubavi.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koliko se ulaže u sport?

 

makonda-tracker