ovo su svi detalji

Kako su se zavoleli i razišli Jelena Karleuša i Duško Tošić? Jedna od najlepših ljubavnih priča dobija tužan kraj

1

Sve je počelo 2007. godine, dok je Duško Tošić bio mladi i perspektivni fudbaler na početku karijere, kada je dobio priliku da upozna ženu čije je postere lepio po zidovima svoje sobe...

Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godine
Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godinefoto: Instagram

Pevačica Jelena Karleuša i nekadašnji fudbaler Duško Tošić ponovo su tema u medijima zbog svog braka, koji još uvek nije formalno okončan, ali oboje tvrde da žele da se to dogodi što pre.


Nakon što je do medija dospela prepiska bivšeg igrača fudbalske reprezentacije Srbije s hrvatskom pevačicom Severinom, u kojoj pop senzacija nije delovala zainteresovano za poznanstvo sa suprugom svoje koleginice iz Srbije, otvorena je nova Pandorina kutija optužbi.


Tošić je za Kurir izjavio da sa suprugom neuspešno "pokušava da se dogovori oko sporazumnog razvoda braka", nakon čega je Karleuša objavila svoju prepisku s Tošićevim advokatom u kojoj se vidi da ona inicira razgovor o razvodu, a fudbaler je potom na Instagramu poručio:


Daj Bože da je konačno odlučila da se razvedemo sporazumno!

 

Duško Tošić i Jelena Karleuša
Duško Tošić i Jelena Karleušafoto: Damir Dervišagić

Takođe, najavio je da će, nakon višegodišnje tišine, progovoriti o svom braku s pevačicom.


– Pošto vidim mnogo laži sa druge strane... Nisam se oglašavao četiri godine povodom svog privatnog života, zbog toga što smatram da sam iznad svake situacije, ali sve ima svoje granice. Moja tolerancija se polako približava kraju, tako da ću uskoro dati detaljno svoju verziju, ali plašim se da će mediji morati naredne dve godine da se bave time – istakao je Tošić.

Ljubav Jelene Karleuše i Duška Tošića počela je idilično


Jedna od najpoznatijih balkanskih pevačica u tom trenutku i mladi i perspektivni fudbaler upoznali su se 2007. godine, a nikada nisu pričali o tome kako je izgledao njihov prvi susret. Ipak, nema sumnje da je mladi sportista bio oduševljen što je sreo pevačicu, jer je ona navodno bila njegova miljenica na estradi.

 


Posle sam saznala da je kao klinac celu sobu je izlepio mojim posterima i da sam ja bila njegova životna želja – ispričala je Jelena Karleuša u jednom intervjuu. – Sa 16 godina prešao je u OFK Beograd. Naknadno sam saznala od njegovih drugara iz OFK da je ta sobica u kojoj je on živeo bila oblepljena mojim posterima. Na kraju balade, on se oženio ženom sa postera i napravio joj dvoje dece. To je divna, dirljiva priča.


Samo mesec dana nakon što je okončala osmomesečnu vezu sa beogradskim biznismenom Vladanom Marićem, pisalo se da je Tošić "danima obigravao oko Jelene Karleuše i pozivao je da prihvati odlazak na večeru, šaljući joj SMS porukame i cveće na prag njene kuće na Bežanijskoj kosi".


Kako je pevačica istakla, obično je ona bila ta koja je birala muškarce, ali je u Duškovom slučaju "on bio taj koji je izabrao i nije odustao".

 


– Ja sam neko ko je na prvu loptu odbojan, agresivan i malo koji muškarac je prelazio preko tog mog vrlo agresivnog stava, ali on je zacrtao svoju priču – ispričala je ona.


Nije poznato kako su se tačno upoznali, ali su mediji pisali da je pri prvom susretu Tošić rekao Karleuši da je šest godina stariji nego što je bio u tom trenutku.

On je bio jako uporan. Prvo sam "zgrešila" s njim, a onda sam na Guglu proverila koliko ima godina. On je tad imao 21 i ja sam mu rekla: "Dečko, sad ćeš ti morati da me oženiš, pošto ova bruka mora da se opravda" – prisetila se pevačica.


Već na samom početku veze, par je navodno provodio svaki slobodan trenutak zajedno, a Jelena je često boravila u Francuskoj, gde je Duško stanovao. Štaviše, pevačica je viđena kako u društvu predsednika Tošićevog tadašnjeg kluba iz VIP lože prati jedan meč, a pisalo se i da je Duško toliko zaljubljen da je jednom prilikom privatnim avionom doleteo u Beograd samo da bi video svoju devojku i odmah se vratio u Francusku.

 

Duško Tošić i Jelena Karleuša
Duško Tošić i Jelena Karleušafoto: Instagram

U jednom intervjuu Karleuša je ispričala da su se njen suprug i ona prvi put poljubili u automobilu, ispred njene kuće na Bežanijskoj kosi, dok su slušali pesmu "Pogledi u tami" Sergeja Ćetkovića. Upravo je to bio trenutak kada je pomislila da je Duško Tošić pravi čovek za nju.


Kad me je prvi put poljubio, znala sam da je poseban. Stvarno nije fraza i patetika. I da se ne lažemo, imao je sve predispozicije za idealnog – lep, mlad, zgodan, zelenook, talentovan, perspektivan… A ja sam bila dovoljno mudra da to prepoznam i dovoljno srećna da zavoli baš mene – ispričala je Karleuša.


Venčanje Jelene Karleuše i Duška Tošića


Par se venčao na Vidovdan 2008. godine u jednom hotelu u Kovilovu, a njihovo svadbeno slavljeno okupilo je veliki broj poznatih ličnosti. Pevačica je sama dizajnirala svoju venčanicu, jer njen kum Darko Kostić ipak nije kreirao haljinu, iako je to bio prvobitni dogovor.

 

 

Par je potom razmenio burme za koje se pisalo da su vredele 5.000 evra, a mediji su pisali da je pevačicina majka i poznata radijska voditeljka Divna Karleuša plakala dirnuta kada je čula Jelenu kako izgovara "da". Prisutan je bio i mladin otac, penzionisani general srpske policije Dragan Karleuša, koji je ćerku doveo do oltara.


Pored članova porodice, i najbližih prijatelja, Jeleninom i Duškovom venčanju je prisustvovao i zavidan broj ličnosti iz javnog života – njene koleginice Dragana Mirković, Mina Kostić, Indira Radić i Stoja, za koje tad pisalo da su se najvatrenije borile za bidermajer, i Duškove kolege – Milan Smiljanić, Aleksandar Kolarov, Jurica Vranješ, Đorđe Ivelja i Bane Ivanović.

Sa slavnim bračnim parom jedan od najlepših trenutaka u životu podelili su i Marina Tucaković, Ivica Dačić, Bata Spasojević, Dejan Milićević i mnogi drugi.

 

Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godine
Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godinefoto: Instagram

Brak Jelene Karleuše i Duška Tošića


Par je potom dobio ćerku Atinu u septembru 2008, a zatim – baš na njen prvi rođendan – i mlađu ćerku Niku. Kako je ispričala nakon prvog porođaja, Jelena je želela da prvo dete nazove po svojoj majci, ali ije iz sujeverja.


Imala sam čak ideju da se ćerka zove Divna, po mojoj majci. I to je prelepo ime, a nije često. Međutim, čula sam da to nije dobro – ispričala je Jelena u emisiji Ognjena Amidžića.


– Pročitala sam u novinama da smo ćerki dali ime Atina zato što smo je "napravili" u tom gradu. To nije tačno. Atina je boginja mudrosti i najomiljenija Zevsova ćerka. Pošto ja volim grčku mitologiju i želim da mi dete bude mala mudrica, dobila je ime Atina – otkrila je Jelena, a potom je njena druga ćerka Nika nazvana po grčkoj boginji pobede.

 

Duško Tošić sa ćerkama
Duško Tošić sa ćerkamafoto: duško tošić, Instagram

Godinama su Karleuša i Tošić delovali kao jedan od najskladnijih parova naše javne scene, a fudbaler je ostao uz suprugu tokom velikog skandala koji je izbio početkom 2019. godine, kada su do medija dospele fotografije, snimci i prepiska koje je ona razmenjivala s fudbalerom Ognjenom Vranješom. Samo dva meseca kasnije, Tošić je bio velika uzdanica pevačici nakon smrti njene majke i stajao uz nju dok je u teškom stanju primala saučešće.


Ipak, nedavno je ona, pišući o osvetničkoj pornografiji na Instagramu, otkrila da nije sve bilo tako mirno u njenom domu u periodu nakon medijskog haosa.

– Da zlo koje se sručilo na mene ne dolazi samo bilo je i to što mi je ubrzo umrla i majka, a medijski linč i moje gole slike bile su poslednje što je videla. Decu sam morala da ispišem iz škole, muž je išao za mnom po kući i zahtevao da se ubijem – napisala je ona.

 

Jelena Karleuša na pisti za Vetements na Nedelji mode u Parizu
Jelena Karleuša na pisti za Vetements na Nedelji mode u Parizufoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Karleuša je 2022. objavila na Instagramu da se par odlučio za sporazumni razvod, što se ipak nije dogodilo.


Duško i ja smo se dogovorili da sporazumno okončamo naš brak posle 14 godina. Nažalost, Duško ne vidi više sebe kao deo naše porodice – napisala je Jelena.


Roditelji dveju devojčica i dalje su venčani, a pevačica je kasnije supruga nazvala svojom "životnom greškom" i rekla da se "potrudio svim silama da joj oteža svaki sekund života". U nekim od novijih ispovesti pevačica je izjavila da je fudbaler "nije zagrlio godinama". Pisalo se o navodnom nasilju u porodici, raznim aferama, a fudbaler uglavnom nije komentarisao navode u medijima.

 

Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godine
Jelena Karleuša i Duško Tošić u braku su od 2008. godinefoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Danas je Jelena na Instagramu podelila da godinama trpi kontinuirane pretnje, "praćenje, prisluškivanje, ucene, uvrede, fizičke napade" i zatražila razvod.


– Zamolila bih "drugu stranu" mada ovde postoji samo jedna NAŠA i tužna strana, da umesto da nas dodatno bruka u medijima (zar nije bilo dovoljno bruke za 3 života) konačno odgovori na predloge sporazumnog razvoda na koji čekam 5 godina. To je sve što treba da uradi umesto da preti majci svoje dece javno, koja je za njega i zbog njega milion puta stala u odbranu – poručila je pevačica.

 

BONUS VIDEO

Jelena Karleuša, paparaco

 

makonda-tracker