vole se decenijama

Noći je provodio s Milenom Dravić, a kod kuće ga je čekala NAJLEPŠA DUBROVČANKA: Ljubavna priča Miodraga Krivokapića

0

Supruga mu nikad nije zamerala što ostane u provodu do kasno u noć, a on nikada nije dozvolio da ga sinovi vide u pripitom stanju 

MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE GODINAMA U BRAKU SA DUBROVČANKOM SVJETLANOM
MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE GODINAMA U BRAKU SA DUBROVČANKOM SVJETLANOM foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glumačka legenda Miodrag Krivokapić, ponosan je otac dva, sada već odrasla sina, Damjana i Bojana, kojeg je uz veliko zalaganje i pomoć supruge uspeo da izvede na pravi put.

 

Oni su danas dobri i uspešni ljudi, a Bojana, koji je krenuo očevim stopama često imamo prilike da vidimo u pozorištu, ali i u brojnim domaćim serijama.

 

Iako je godinama jedno od najpopularnijih imena na domaćoj glumačkoj sceni, Miodrag, o svom privatnom životu nije voleo da govori u javnosti. Zato ne iznenađuje činjenica da se o njegovoj supruzi malo toga zna.

Ipak, kao što biva, mediji osluškuju šta je što zanima čitaoce, pa smo tako saznali da je u pitanju Svjetlana Krivokapić, doktorka po zanimanju, koja je danas u penziji, pa može u potpunosti da se posveti sebi i svom suprugu, ali i sinovima.

 

Miodrag je od mladalačkih dana znao da je gluma njegov životni poziv. Kako mu u Srbijij nije baš najbolje išlo, dva puta nije uspeo da položi prijemni na na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, on odlučuje da se preseli u Hrvatsku, gde njegova karijera kreć uzlaznom putanjom. Ostvario je uloge u više od 30 igranih filmova, te više od 50 TV drama, TV filmova i serija.

 

MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE GODINAMA U BRAKU SA DOKTORKOM SVJETLANOM
MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE GODINAMA U BRAKU SA DOKTORKOM SVJETLANOM foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

U Beograd se vratio 1986. godine i od tada ima status slobodnog umetnika. Početkom 2000-ih postao je prvak Beogradskog narodnog pozorišta, a njegova karijera traje i danas.

 

Ljudi koji ga poznaju kažu da je veoma tih, povučen i da ne voli da se ističe. Veoma je posvećen porodici, a često odlazi i u nabavku na obližnju pijacu, gde često zna da kratko proćaska sa prodavicma, pazari šta mu treba i vraća se svojoj supruzi.

 

Miodrag decenijama uživa u braku sa doktorkom Svjetlanom, koja je sada u penziji. Svoju suprugu je opisivao kao najlepšu Dubrovčanku koju je ikada sreo. Smatra da je i ona umnogome zaslužna za njegov upseh, te ističe da su ga njene kritike navodile da bude što bolji.

 

MIODRAG I SVJETLANA IMAJU DVA SINA, JEDAN JE KRENUO OČEVIM STOPAMA
MIODRAG I SVJETLANA IMAJU DVA SINA, JEDAN JE KRENUO OČEVIM STOPAMAfoto: Antonio Anhel/ATA images

 

— Svojevremeno je bila veoma strog kritičar. Znala je da se oduševi, ali i da mi bez reči kaže šta misli o predstavi, samo bi rekla: "Razgovaraćemo". Sasvim suprotno od onoga kada bi mi doletela u zagrljaj. Kada joj kažem kako je mnogo smekšala, ona mi odgovori: "Nisam, nego si ti sazreo", a ja joj vratim da je ona postala mnogo praktičnija i pažljivija, posebno kada je reč o Bojanu. Dopada joj se sve što on glumi — ističe Miodrag.

 

Iako važi za čoveka koji svoj privatni život skriva od javnosti, jednom prilikom je otkrio kako se sa svojom koleginicom, Milenom Dravić i ostalim kolegama često provodio po kafanama do duboko u noć. 

 

- To su stvarno bile najbolje žurke jer smo imali i orkestar u predstavi. Ostajali bismo do 2, 3 ujutro - kaže.

 

BOJANA VEĆ UVELIKO GLEDAMO U BROJNIM DOMAĆIM OSTVARENJIMA
BOJANA VEĆ UVELIKO GLEDAMO U BROJNIM DOMAĆIM OSTVARENJIMA foto: Marina Lopičić

 

Kako je rekao jednom prilikom supruga ga zbog toga nikada nije prekoravala, ali i on je sam imao granicu koju nikada nije prelazio.

 

- Kontrolišem to i imao sam sreću da nisam podnosio alkohol. Volim da ostanem nakon predstave, to opuštanje je neophodno, ali što vreme više odmiče, to je boemštine sve manje - istakao je.

 

I danas su Svjetlana i Miodrag jedno drugom najveća podrška, a budući da i on sve ređe nastupa upućeni su više nego ikada jedno na drugo. 

 

Bonus video:

Miša Dragičević ljut što ga ne zovu imenom nego ga oslovljavaju kao "Tamarinog brata"

 

makonda-tracker