"instant povezanost"

Buduću KRALJICU osvojio običan mladić? Šuška se da je princeza zaljubljena u studenta, a oglasila se i njegova porodica

0

Nakon tračeva da je princeza Elizabet stupila u vezu s jednom kolegom sa studija, njegova porodica se obratila medijima

Princeza Elizabet od Belgije
Princeza Elizabet od Belgijefoto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS / POOL

Princeza Elizabet (22), vojvotkinja od Brabanta, ćerka je kralja Filipa od Belgije i njegove supruge kraljice Matilde i jedna od devojaka koje će u budućnosti vladati Evropom.


Ona je prestolonaslednica belgijskog trona, odnosno buduća kraljica Belgije, a dok ne dođe njen red da sedne na presto, Elizabet vodi život manje-više kao i svi njeni vršnjaci.


Nakon završene srednje škole, vojne obuke i više specijalnih programa na prestižnim univerzitetima, princeza se uputila na oksfordski Linkoln koledž, a mediji su javili da je tamo pored znanja i sjajnog veslačkog tima pronašla i – ljubav.

Kako su pisali belgijski HLN i britanski The Sun, srce lepe princeze Elizabet navodno je ukrao mladi Nikolas Dod, njen kolega sa studija. Njihov odnos, tvrdi The Sun, "prevazilazi granicu prijateljstva" i između njih se javila "instant povezanost".

 

Princeza Elizabet s majkom kraljicom Matildom tokom posete Egiptu
Princeza Elizabet s majkom kraljicom Matildom tokom posete Egiptufoto: Polet Olivier/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako piše Metro, Dod je običan građanin, ali "verovatno bogataškog porekla" i "dobar izbor" ako bi ga princeza odabrala za supruga.

 

Međutim, rođak Nikolasa Doda rekao je za Manchester Evening News da tu nema istine.


Oni samo idu na isti koledž i studiraju zajedno – ističe on. – Kao ni njegovi prijatelji, neću više komentarisati.


HLN piše da su se princeza i Dod upoznali 2021. godine, na početku školske godine.

 

Princeza Elizabet jednog dana će vladati Belgijom, jer je deset godina pre njenog rođenja promenjen zakon o apsolutnoj primogenituri, zbog čega ona kao prvo dete ima pravo na presto. Ona ima još braću princa Gabrijela i princa Emanuela, kao i sestru Eleonor.

 

Princeza Elizabet (22), vojvotkinja od Brabanta, ćerka je kralja Filipa od Belgije i njegove supruge kraljice Matilde
Princeza Elizabet (22), vojvotkinja od Brabanta, ćerka je kralja Filipa od Belgije i njegove supruge kraljice Matilde foto: EPA-EFE/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

Ona je obrazovanje stekla u prestižnim belgijskim ustanovama, a potom je pružila u obližnju Englesku, gde je upisala istoriju i politiku na Univerzitetu u Oksfordu. Uz to, istaknuta je veslačica, a govori holandski, francuski, nemački i engleski i mandarinski.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

 

makonda-tracker