17 godina je bila KRALJICA TENISKOG TERENA, a se povukla u anonimnost: Kako izgleda i čime se danas bavi ŠTEFI GRAF!

0

Bez obzira na to što se tenisom ne bavi već više od 20 godina mnogi je i danas smatraju jednom od najboljih teniserki svih vremena.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuvena teniserka Štefani Marija Graf rođena je 14. juna 1969. godine u Menhajmu u Nemačkoj i danas puni 53 godine. 

 

Majka joj je Haidi Šalk, a otac Piter Graf, prodavac automobila i automobilskih osiguranja koji je u slobodno vreme radio kao trener tenisa i vrlo brzo uvideo da kod kuće ima tenisku genijalku.

 

 

U karijeri je osvojila čak 22 Grand Slam titula, a danas živi mirnim i povučenim životom zajedno sa svojim suprugom Andreom Agasijem u Las Vegasu.

 

Kao mala želela je da postane fotografkinja National Geographica, ali umesto toga njen život je otišao u potpuno drugom smeru. Reket je bio njen najbolji prijatelj, a teniski teren mesto na kojem se osaćala kao kod kuće čak 17 godina. U 13. godini je počela profesionalnu karijeru na svom prvom profesionalnom turniru u oktobru 1982. godine u Nemačkoj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steffi Graf (@steffi_graf1)

 

Od aktivnog tenisa oprostila se 1999. godine. Udala se za kolegu Andrea Agasija s kojim je oformila porodicu i sa kojim i danas živi u skladnom braku. 

 

Venčali su se u oktobru 2001. godine na intimnoj ceremoniji koja se održala u njihovom losanđeleskom domu. Tom njihovom velikom činu prisustvovale još samo dve svedokinje – njihove majke.

 

Sin Džejden Žil rodio se 2001. godine, a ćerka Džez El 2003. godine. Štefi se u javnosti pojavljuje retko i samo kad je reč o sportu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steffi Graf (@steffi_graf1)

 

Štefi Graf živi u  Samerlajnu, mestu koje se nalazi blizini Las Vegasa, a komšije su joj majka i mlađi brat Majkl. U proteklih nekoliko godina često su se u stranim medijima mogli pročitati naslovi koji govore o njegovim problemima sa zakonom, zbog kojih pati i čuvena teniserka. 

 

Štefi je odlučila da i sudski preuzme brigu nad svojim bratom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steffi Graf (@steffi_graf1)

 

Iako se već dve decenije ne bavi profesionalno tenisom, Štefi i sada ponekad odigra neki meč, naročito ako je on humanitarnog karatera. Ona se bavi humanitarnim radom u svojoj organizaciji Children for Tomorrow.

 

U poslednjih 20 godina, Štefi Graf kao da je zaustavila vreme. I dalje nosi plavu poludugu kosu, a njeno lice nije se previše promenilo od dana slave s početka '90-ih.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker