umalo da ga spoji sa drugaricom

Ko je supruga Slobodana Šarenca? Bila je HEROJ NACIJE i njeno ime je zlatnim slovima ispisano u istoriji srpskog sporta

0

Mnogi ne znaju da je žena Slobodana Šarenca uspešna sportistkinja čije ime je pevala cela zemlja.

 

Slobodan Šarenac je u braku sa našim slavnom sportistkinjom
Slobodan Šarenac je u braku sa našim slavnom sportistkinjomfoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Ukoliko ste iole pratili domaći sport, barem na reprezentativnom nivou, onda ste sigruno čuli za suprugu poznatog voditelja Slobodana Šarenca. 

 

Ona u jednom trenutku postala heroj cele nacije i njeno ime pevala je cela zemlja tokom jednih Olimpijskih igara.

 

Žena našeg popularnog voditelja je jedna od ikoni i legendi domaćeg sporta, koja je našoj zemlji donela dosta medalja i radosti.

 

Ko je supruga Slobodana Šarenca?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🏀™ (@czv_nostalgija)

Supruga Slobodana Šarenca je naša čuvena košarkašica Anđelija Arbutina.

 

Ona je igrajući za reprezentaciju uspela da osvoji čak četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima, dres naše selekcije je oblačila 81 put, ali ipak će je svi najviše pamtiti po jednom čuvenom košu.

 

Naime, Anđelija je na Olimpijskim igrama u Seulu daleke 1988. godine donela jednu veliku pobedu tadašnjoj selekciji Jugoslavije.

 

Njen pogodak je rešio pitanje pobednika na samom kraju meča i naš tim je trijumfom od pola koša prošao u veliko finale.

No, mnogi ne znaju da je naša slavna sportistkinja dugo u braku sa Slobodanom Šarencem. 

 

Slobodan i Anđelija imaju dvoje dece - ćerke Ninu i Lanu, a Šarenac je jednom prilikom otkrio kako je njihova ljubav počela.

- Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji “Šesti krug”, na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli - pričao je popularni Šareni.

 

Čak je Anđelija tada planirala da ga upozna sa jednom njenom drugaricom, ali je sudbina drugačije zamislile njihove puteve. 

 

Anđelija Abutina i Slobodan Šarenac već godinama žive svoju ljubavnu bajku
Anđelija Abutina i Slobodan Šarenac već godinama žive svoju ljubavnu bajku foto: Damir Dervišagić

- Inače, nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu - rekao je svojevremeno Šarenac.

 

Iako već dugu niz godina žive svoju ljubavnu bajku, Slobodan i Anđelija nemaju običaj da iznose intimu i ljubomorno čuvaju svoju privatnost,l 


- Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih “Neće ovo na dobro izaći”. Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom - smatra Slobodan.

 

Kako kaže, svi mogu da imaju nekad loš dan, ali njihova najveća snaga u zdravoj porodici. 

 

- Svašta se pričalo i pričaće se, ali to ne možeš zabraniti. Pojedini vole da se bave tuđim životima, više nego svojim. Međutim, kad kod kuće imaš zdravu porodicu i kad radiš posao koji voliš, ništa nije problem. Desi se i meni da se vratim umoran ili nerzvozan, ali čim vidim ćerke na vratima kako skakuću i pitaju: "Gde si tata?" ili mi sednu u krilo i zagrle me, sva tenzija nestaje u roku od deset sekundi - ispričao je jednom Šarenac.

 

 

makonda-tracker