"Čak je i sećanje teško"

Pričalo se da je Orsonu Velsu preoteo ljubavnicu: Petar Božović ljubio je mnoge lepotice, a jednu nikad nije prežalio

0

Slavni glumac prvu ljubav izgubio je prerano, na strašan način, a u jednom intervjuu je ispričao da ju je sanjao godinama

Petar Božović je živa legenda našeg glumišta
Petar Božović je živa legenda našeg glumištafoto: Kurir

Proslavljeni glumac Petar Božović ženio se dva puta, drugi put 2012. godine, kada je rekao "da" svojoj supruzi Snežani, s kojom se prethodno zabavljao godinama.


Pre toga je bio u braku s Marinom Koljubajevom, jednom od najlepših jugoslovenskih glumica, s kojom je dobio sina Draška.

 

Prva ljubav Petra Božovića


Ipak, imao je više ljubavi, a jednom prilikom je pričao o prvoj velikoj, koja mu se dogodila tokom gimnazijalskih dana.

Kako je istakao, ona je stradala mlada, a njemu je i danas teško da se seća tog gubitka.

 

Petar Božović bio je jedan od miljenika dama na našim prostorima u mladosti
Petar Božović bio je jedan od miljenika dama na našim prostorima u mladostifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila na fakultetu,poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno u gimnaziju i baltsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas... Kad se probudim, kao da je živa... Pa se čudim što je nema tu pored – rekao je u jednom intervjuu, kako je preneo portal Analitika.

 

Ljubav s Olgom Palinkaš


Još jedna žena koja je obeležila život Petra Božovića bila je Olga Palinkaš, poznata još i kao Oja Kadar, jugoslovenska glumica, scenaristkinja i rediteljka.

Uz njeno ime često se ističe i ime slavnog Orsona Velsa, čija je ljubavnica, saradnica i muza bila, a s Petrom Božovićem obišla je ceo svet.


Nisam preoteo Olgu Palinkaš Orsonu Velsu, pusti me toga! Nikada nikoga ni od koga nisam preotimao. Bio sam sa Olgom jedno deset godina, živeli smo u Los Anđelesu, Beogradu, Zagrebu... Onda je došao rat, a ljubavi za vreme rata uspevaju samo u lošim američkim filmovima – konstatovao je glumac.

 

Petar Božović je živa legenda našeg glumišta
Petar Božović je živa legenda našeg glumištafoto: A. H./ATAImages

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Petar Božović uručio Borisu Isakoviću nagradu Dobričin prsten

 

makonda-tracker