burna priča

Ljubavni život Cece Bojković: Prvi muževi su joj bili veliki umetnici i obojica su preminula, a treći je diplomata

1

Glumica Svetlana Ceca Bojković se udavala tri puta. Interesntno je da je vezu sa drugim mužem započela dok se još nije bila razvela od prvog. 

Svetlana Ceca Bojković je tri puta izgovarala sudbonosno DA
Svetlana Ceca Bojković je tri puta izgovarala sudbonosno DAfoto: Dragana Udovičić

Svetlana Ceca Bojković već decenijama važi za jednu od naših najboljih glumica. 

 

Njena rola u Boljem životu će ostati večna zauvek, ali, naravno, uz nju je bil još dosta uloga kojima je Ceca dala svoj jedinstven pečat i načinila ih nezaboravnim.

 

Naša glumica je tru puta do sada stajala na ludi kamen i to svaki put sa javnosti poznatim muškarcima. 

 

Njen prvi brak bio je sa našim legendarnim glumcem Milošem Žutićem, koji takođe ima uzbudljivu priču. Sa njim je dobila i ćerku, takođe glumicu Katarinu Žutić, a upoznali su se dok je Miloš spemao da upiše akademiju.

 

Prvi muš Svetlane Cece Bojković bio je poznati glumac Miloš Žutić
Prvi muš Svetlane Cece Bojković bio je poznati glumac Miloš Žutićfoto: Youtube Printscreen

- Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima - ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović, sa kojom je dobio sina Đorđa, a i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest - rekla je svojevremeno Ceca Bojković.

 

Svetlana je diplomiraa 1970, a dve godine kasnije na svet je donela ćerku Katarinu Žutić.

 

Katarinu Žutić Svetlana Ceca Bojković je dobila sa glumcem Milošem Žutićem
Katarinu Žutić Svetlana Ceca Bojković je dobila sa glumcem Milošem Žutićem foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli, a porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje... - pričala je Bojkovićeva.

 

Miloš Žutić je preminuo 1993. godine, a Ceca je sa drugim mužem Ljubomirom Mucijem Draškićem bila do njegove smrti, 2004. godine. A u jednom trenutku su se, kako sama kaže, njen prvi i drugi brak preklopili.

 

- Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine, jer on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog - pričala je ranije za "Politku".

Njen drugi suprug je preminio usled komplikacija sa krvnim sudovima koje su izazvale srčani udar.

 

On je krajem devedesetih počeo da tone u neku vrstu depresije, a pravi izraz je odustajanje od života. Nikad pre toga nije hteo da se "čekira" kod lekara. Posle bombardovanja drugari su ga odveli u bolnicu "Sveti Sava" i tada mu je konstatovan problem sa krvnim sudovima. Umro je 2004. od srčanog udara u šezdeset sedmoj godini -  rekla je Ceca.

 

Po treći put na ludi kamen je stala 2011. godine, nakon što je sudbonosno DA izgovorila diplomati Slavku Kruljeviću

 

Ceca Bojković sa trećim mužem - Slavkom Kruljevićem
Ceca Bojković sa trećim mužem - Slavkom Kruljevićem foto: Dragan Kadić

Oni su se upoznali preko zajedničkih poznanika koji su konstavno pravili večere kako bi se Ceca i Slavko bolje upoznali. 

 

- Slavkovi prijatelji koji su mene poznavali pozvali su me na večeru. On je pre toga bio u Njujorku četiri godine, gde je obavljao funkciju zamenika šefa Misije Srbije pri UN. Kad se vratio, naši prijatleji su upriličili večeru na kojoj smo se upoznali. Oni su onda nastavljali da prave večere da bismo se još bolje upoznali, i tako je to trajalo dva meseca, odnosno dok na kraju nismo sami otišli na ručak - ispričala je Ceca jednom prilikom.

 

Bonus video: 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker