za ceo život

"Svi znaju da je naš brak bio TURBULENTAN": Piksi i Snežana zavoleli su se mladi, a 20. godišnjicu braka pamtiće zauvek

0

Slavni sportista i njegova supruga u braku su više od tri decenije, a za to vreme oni su imali mnogo uspona i padova

Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković na venčanju njihove ćerke Anje
Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković na venčanju njihove ćerke Anjefoto: Damir Dervišagić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, jedan od najboljih balkanskih fudbalera u istoriji, kraj terena je često napet i temperatmentan, a privatno uživa u mirnoj luci i pravoj idili.


Nju prelepom čini njegova velika porodica, koju je slavni Piks počeo da gradi pre više od tri decenije sa suprugom Snežanom, svojom najvećom podrškom.


Par je zajedno od rane mladosti, a u brak su stupili početkom dvadesetih, pa Snežana ne krije da su oni zajedno sazrevali i upoznavali se s nekim životnim situacijama.

 

Svi znaju da je naš brak bio turbulentan. Često se šalim sa drugaricama koje se razvode: "Vi ste se savršeno udale, a ja sam se namučila da dođem do savršenog braka, pa sada uživam". Šalu na stranu, treba se truditi. Drugačije je kada se udajete i ženite sa 30 ili 35, jer ste dotad nešto već prošli, a mi smo imali 22 i 23 godine – rekla je gospođa Stojković jednom prilikom za Story.

 


U vreme kada su se Piksi i Snežana zavoleli, on je već bio veliko ime u bivšoj Jugoslaviji, a ona je bila tu da ga podrži i sasluša u svim izazovnim trenucima koje je nosio njegov posao.


– Možemo da se foliramo, ali zaista je tako. Ne mislim da to moraš da prećutiš samo u muško-ženskim odnosima, već u svima do kojih ti je stalo. I u prijateljstvu ćeš, sigurno, tako reagovati, ako je neko umoran ili nervozan. Posebna priča je kad neko ima stresan posao, kao Dragan. Posle izgubljene utakmice po tri noći ne spava, a ja ga tešim i ponekad 50 puta slušam istu priču. Nije mi teško, mada nekad ni sama nisam raspoložena, ali to je respekt koji postoji posle tolikih godina – istakla je Snežana.

 


Par je zajedno dobio troje dece – ćerke Anju i Andreu i sina Marka, a već nekoliko godina su ponosni baka i deka.

 

  • Drugo venčanje Piksija i Snežane Stojković

 


Kada su obeležavali dve decenije ljubavi, Stojkovići su se venčali ponovo, a ovog puta su priredili u pravoslavnoj Crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu 2011, iako je prvobitni plan bio da jedno drugom opet kažu "da" u Beogradu, u Sabornoj crkvi. Kako se tada pisalo, Snežanina kuma bila je Ivana Mišković Karić, dok je Piksi za kuma odabrao Dragana Trivana.


Oni tom prilikom nisu kupili nove burme, već su samo ugravirali još jedan datum u koje su nosili dvadeset godina.


Kako je Snežana istakla, jedna od njihovih tajni je i to što su se uvek trudili da iskoriste svaku priliku da budu zajedno, pa je ona uvek bila kod kuće ako Piksi nije zbog obaveza putovao ili bio u karantinu.

 

Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković s porodicom
Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković s porodicomfoto: Dragan Kadić

U vreme kad je bio kod kuće nikada nisam zakazala kozmetički tretman ili otišla da se vidim sa prijateljicama. To je respekt prema njemu i našem zajedničkom vremenu. Znam mnogo žena koje ceo dan provode u salonima lepote, dok je njihovim muževima dosadno, pa zovu prijatelje da izlaze. Nekada mi drugarice prebacuju kako nemam vremena da se viđam s njima, ali navikle su da mi je Dragan prioritet. Čak su i deca, kad su bila mala, pokazivala određenu ljubomoru jer smo nas dvoje imali naše male rituale – objasnila je ona.


BONUS VIDEO

Piksijeva reakcija na gol Mađara

 

makonda-tracker