važno je

"Za sve koje nisu imale sreće kao ja..." Tihana Lazović i Bane Trifunović slave godišnjicu braka na način — ZA DIVLJENJE

0

Glumica Tihana Lazović i glumac Bane Trifunović obeležavaju prvu godišnjicu braka uz važnu poruku

tihana lazović trifunović i branislav bane trifunović slave prvu godišnjicu srećnog braka
tihana lazović trifunović i branislav bane trifunović slave prvu godišnjicu srećnog brakafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Hrvatska glumica Tihana Lazović i srpski glumac Branislav Bane Trifunović u srećnom su braku već godinu dana. Njih dvoje zavetovali su se jedno drugom na večnu ljubav na velikoj svadbi koja se održala na jednom salašu kod Novog Sada.

 

Njihova svadba je danima bila tema u celom regionu, kumovi su bili su glumica Marina Redžepović i arhitekta i muzičar Nedžad Mulaomerović, dok su se među zvanicama našle i Severina, Anđelka Prpić i Marija Kilibarda.

 

Nakon što je Tihana ovih dana blistala na otvaranju Sarajevo Film Festivala, došlo je vreme za obraćanje pažnje na ozbiljnije teme, kao što je tema femicida, što je goruće pitanje u regionu nakon slučajeva koji su potresli sve okolne zemlje. 

 

 

Tihana je ovog puta spojila i izjavu ljubavu svom suprugu i važnu poruku da se zločinima nad ženama mora stati na put. Ona je podelila fotografiju poljupca sa svog i Banetovog venčanja, pa podelila jasan stav o pomenutoj temi o kojoj se mora pričati.

 

 

Mom čoveku i meni danas je prva godišnjica braka. Moj čovek i ja se puno volimo, masu smejemo, plačemo zajedno kad plačemo, tu smo, ja njemu, on meni, igramo na karte, kauč meni, njemu fotelja, pa gledamo filmove, čitamo pa se menjamo za knjige, za***ava on mene da sam ovakva, ja njega da je onakav, kuva on jer lepo kuva, ja nešto drugo radim što mi bolje ide, grlimo se svaki dan, al' baš svaki — počela je Tihana, pa nastavila:


— Danas ćemo za godišnjicu u 16h otići na Narodni trg u Zadru, za sve Nizame, Ane, Sofije, Jadranke, Sanje, Snežane, Gordane koje nisu imale sreće kao ja, koje su umesto ljubavi, smeha , slobode i poštovanja živele strah, jezu, udarce, sram i poniženj . Femicid se mogao sprečiti. Da su samo institucije radile svoj posao. Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika — poslala je jasnu i važnu poruku Tihana Lazović Trifunović.

 

1 / 10 Foto: Milan Maricic/ATAImages

 

Bonus video

Bane Trifunović pročitao govor Mire Banjac:

 

makonda-tracker