imaju dvoje dece

Njeni roditelji nisu odobravali njihovu vezu, venčali su se u TAJNOSTI: Ljubavna priča Dina Merlina traje već 44 godine

0

Od 17. godine Dino Merlin voli samo nju.

Dino Merlin sa Amelom ima dvoje dece.
Dino Merlin sa Amelom ima dvoje dece.foto: Antonio Ahel/ATA Images

Pevač Dino Merlin od 17. godine voli samo jednu ženu, svoju Amelu.

 

Na početku njihove veze, Amelini roditelji su se protivili njihovoj ljubavi jer Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) nije bio imućan, a s druge strane, ona je bila studentkinja arhitekture i iz bogate porodice. 

 

- Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvek mi je lepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – prisetio se Merlin svojevremeno.

 

Iako su bili protiv njihove ljubavi, Dino i Amela nisu odustali.


- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo - ispričao je jednom prilikom Dino Merlin i nastavio:

 

- Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću — prisetio se jednom Dino.

 

Otišli su u Dubrovnik na medeni mesec, a nakon toga su se preselili kod njegove mejka

Odmah su se susreli sa svakodnevicom. Dino je trebalo da obezbedi porodiu.

 

Amelini roditelji su zbog svega bili toliko ljuti da nisu hteli da čuju za ćerku pola godin.

 

Međutim, sada je situacija posve drugačije i Amelini roditelji su prihvatili njihovu ljubav. 

 

Njih dvoje su imali sreće da se nađu.

 

- Čovek mora da ima sreće da bi naišao na pravu osobu, mi smo imali sreću da smo bile dve srodne duše koje su zatvorile vrata i ušle u tu sobu i još uvek su u toj sobi. Nažalost, nemaju svi ljudi sreću da upoznaju partnera za ceo život. Ludost koju sam napravio u stvari je da sam u 17. godini počeo ozbiljno da se zabavljam, mislio sam da sam za tu ženu najvažnija osoba i da mogu da joj pružim sve - istakao je pevač jednom prilikom.

Dino Merlin
foto: Antonio Ahel/ATA Images

-  A to je ludost jer sam ja imao samo imaginaciju i strašnu želju da joj to pružim, a kad imate želju, baš jaku želju, onda vam se to i ostvari. -

 

Međutim, dugo im nije išlo lako. Kada je Dino Merlin bio na prvoj turneji po Jugoslaviji, vratio se praznih džepova. 

 

Tada su imali šestomesečnu ćerku Naidu. 


— Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: "Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko". Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: "Da, doneo sam 100 maraka" - prisetio se jednom gorko Dino.

 

Kasnije je Dinova karijera krenula uzlaznim tokom, a iz njihove ljubavi se rodio i sin Hamza.
 

 

 

makonda-tracker