VARNICE SU SE ODMAH RODILE

Izašla je pred njega na NJIVI, imala je samo 16 godina: Tragična ljubavna priča kraljevskog para je počela -NEOČEKIVANO

0

Imala je samo 16 godina i neodoljivu želju da ga upozna 

Ljubavna priča princeze Dajane i Čarlsa
Ljubavna priča princeze Dajane i Čarlsa foto: John Roca / Avalon / Profimedia

Najpoznatiji kraljevski par svih vremena, kralj Čarls III i princeza Dajana, otpočeli su svoju ljubavnu priču na jedan veoma poseban način. Dok su se u njegovoj glavi rojile misli o Kamili Rouzmeri Šand pokušavao je da nađe dvojku koja bi mu okupirala misli.

 

Tada je upoznao Saru Mekorkodejl, s kojom je bio u vezi, ali se ona ipak udala za drugog. Jednom prilikom dok je boravio na imanju roditelja lepe Sare, pred očima mu se pojavila devojčica od 16 leta.

 

Svojom lepotom odmah mu je privukla pažnnju. Zagledao se u njene svetloplave oči, prodorne poput mora. Čini se da je već tada znao da bi ona mogla da bude ta. 

 

 

Nije prošlo mnogo vremena, Čarls je pozvao Saru kako bi je pitao za njenu sestru. Nakon toga, dogodio se slučajan susret kojim je Dajana osvojila srce Čarlsa. Od tada je prošlo 3 godine, a onda se rodila ljubav.

 

- Sećam se da sam pomislio da je to vrlo vesela, zabavna i privlačna 16-godišnjakinja - rekao je Čarls jednom prilikom.

 

Princ Čarls je bio 12 godina stariji od Dajane, što možda ne zvuči puno, ali u trenutku kad su se upoznali, ta je razlika bila velika. Dok je Čarls imao 29 godina i tad bio u vezi s njenom starijom sestrom Sarom, Dajana je svog budućeg supruga upoznala kao tinejdžerka, sa samo 16 godina.

 

Princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 3 godine od trenutka kada su se upoznali
Princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 3 godine od trenutka kada su se upoznali foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

 

Njihova veza je započeta 1980. kad je Dajana imala 19, a Čarls 31 godinu. Veridbu su objavili već sledeće godine, 1981. a iste godine su se i venčali, 29. jula. Dajana je na svom venčanju imala 20 godina, a Čarls 32.

 

Njihov brak je potrajao 15 godina, razveli su se u avgustu 1996, a samo godinu dana kasnije Dajana je preminula od posledica povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći na ulazu u tunel Pont de l'Alma u Parizu.

 

Prenos sahrane je bio jedini događaj koji je nadmašio njeno i Čarlsovo venčanje. Gledalo ga je dve i po milijarde ljudi širom sveta.

 

Šta je kralj Čarls uradio, pa je zaslužio naklonost srpskog naroda pogledajte u videu koji sledi.

 

 

Bonus video:

 

 

 

makonda-tracker