najponosniji

Imao je probleme sa zakonom, UVEK je u centru pažnje: Ko je Strahinja Jokić, brat našeg najboljeg košarkaša?

1

Na NBA mečevima publika se neretko se utrkuje da se fotografiše s najstarijim od braće Jokić, koji je jednostavno obožavan u Denveru

Nikola i Strahinja Jokić posle pobede Denvera nad Majamijem u finalu NBA lige
Nikola i Strahinja Jokić posle pobede Denvera nad Majamijem u finalu NBA ligefoto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Nikola Jokić je jedna od najvećih sportskih i, svakako, srpskih zvezda na svetu, ali iako je on osvajač NBA prstena pažnju javnosti neretko mu ukradu braća.


Strahinja i zgodni Nemanja Jokić i te kako umeju da "ukradu šou" svojim žustrim navijanjem, kao i stasom, a košarkaš ističe da veruje da ne bi bio toliko uspešan da nema braću uz sebe.


– Ne samo ćerka, moja žena je tu takođe, bila je uz mene od prvog dana, čak i u Beogradu. Tu je i moj brat koji živi sa mnom. U stvari, svi smo živeli zajedno u jednom trenutku, pa je to bio cirkus. Ali oni su svi deo mog života. Mnogo znači, a bez njih ne bih bio ovde 100 posto – rekao je sportista nedavno.

 

O braći Jokić stalno se priča zbog njihovog žustrog navijanja za Nikolu, okršajima s onima koji se ogreše o njega i žara s kojim slave njegove uspehe, a pažnju najviše privlači najstariji od braće Jokić.

Strahinja Jokić vrlo je voljen i popularan u Denveru, gde braća žive već neko vreme jer Nikola nastupa za tamošnji klub. Rođen je 1982. godine, a i sam se bavio košarkom.


Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gubi – rekao je jednom prilikom Nikola Jokić, a mediji su pisali da je on okončao sportsku karijeru zbog problema s leđima.


Kako je nedavno ispričao Nikolin agent Miško Ražnatović, oduševljava ga čitava ova porodica, a Strahinja je imao važnu ulogu u njihovim prvim kontaktima.

 

Strahinja i Nemanja Jokić s bratom Nikolom posle jednog meča
Strahinja i Nemanja Jokić s bratom Nikolom posle jednog mečafoto: Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

– Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci. Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zaintresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide – rekao je Ražnatović

 

– Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu. U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da pomogne to što jeste, a bilo je veoma teško – prisetio se on.

Kako se pisalo pre nekoliko godina, Stahinja je 2019. imao problema sa zakonom, kada je osumnjičen za nasilje nad jednom ženskom osobom.

 

Potom je optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke i dobio je odloženu kaznu, odnosno neće se suočiti ni sa kakvom kaznom sve dok poštuje pravila nenadzirane uslovne kazne. Tada mu je sud dao 3. februar 2022. godine kao rok posle kog je odbačen postupak protiv njega.

On ne eksponira mnogo svoj privatni život, a neko vreme je u košarkaškim halama na Nikolinim mečevima viđan u društvu devojke.

 

 

makonda-tracker