"volim tog čoveka i to je to"

Burme će ih zauvek podsećati na dan kad su umalo NASTRADALI: 42 godine duga priča Bondove devojke i popularnog muzičara

0

Nakon nesreće u kojoj su zamalo umrli, Ringo Star i Barbara Bah doneli su važnu odluku koje se i danas pridržavaju.

Barbara Bah je slušala Ringa Stara na koncertu 15 godina pre nego što ga je upoznala.
Barbara Bah je slušala Ringa Stara na koncertu 15 godina pre nego što ga je upoznala.foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Pre nego što su se upoznali i ponovo vratili veru u ljubav, već su oboje imali po jedan brak iza sebe. 

 

Ričard Starki, poznatiji kao bubnjar "Bitlsa" Ringo Star je bio 9 godina u braku sa Morin Starki sa kojom ima troje dece, a sa druge strane američka glumica Barbara Bah je bila 12 godina u braku sa Augustom Gregorinijem s kojim je dobila dvoje dece.

 

Popularni muzičar i Bondova devojka, koja je glumila sa Rodžerom Murom u filmu "Špijun koji me je voleo" 1977. godine, svog drugog supruga je upoznala 

na snimanju filma "Pećinski čovek" 1980. godine.

 

Popularni Bitls je kasnije priznao da ga je Barbara privukla od trenutka kada se pojavila na aerodromu u Los Anđelesu, uprkos činjenici da su u to vreme oboje bili već u vezama.

U svom intervjuu za Playboy iz 1980. godine, Barbara je rekla da kada su se zaljubili, suočili su se sa teškim situacijama:

 

- Mnogo smeća je pisalo o nama, ništa od toga nije zanimljivo. Istina je da nismo bili zajedno do samog kraja snimanja Pećinskog čoveka. Radeći smo se dobro slagali, ali smo imali druge ljude u našim životima. Onda odjednom, poslednje nedelje snimanja, jednostavno se dogodilo. Promenilo se iz prijateljske ljubavi u ljubav u ljubav."

Barbara Bah i Ringo Star u filmu 'Pećinski čovek'
Barbara Bah i Ringo Star u filmu "Pećinski čovek"foto: Estudios Churubusco Azteca / Tur / AFP / Profimedia
  • 15 godina pre prvog susreta je bila na njegovom koncertu

 

I iako su se zvanično upoznali tek 1980. godine, 15 godina ranije su im se putevi ukrsili na koncertu Bitlsa 1965. godine na njujorškom stadionu Ši.

 

- Barbara, njena sestra Mardžori i Džo Volš (gitarista benda The Eagles, prim. aut) su bili na stadionu Ši. Pokušao je da me oženi, ali je morao da se zadovolji sestrom moje žene. Mardžori je čak imala periku Bitlsa - rekao je

Ringo Star za People 2017. godine.

Barbara je tada istakla da ona nije bila neki fan Bitlsa i da je više volela Boba Dilana, Reja Čarlsa i Rolingstounse.

 

Interesantno je da se Barbarina sestra udala za Džoa Volša 2008. godine.

 

  • Saobraćajna nesreća koja im je promenila živote


Barbara i Ringo Star su skoro nastradali 1980. godine u saobraćajnoj neseći.

Ringo Star je skrenuo da bi izbegao kamion i udario je u dve stuba pre nego što je dvaput prevrnuo auto.

 

Od tada, par se obavezao da će sve raditi zajedno.

 

- Odlučili smo da nećemo provoditi vreme odvojeno. Do sada je najduža pauza bila pet dana, a to je bilo predugo. Želim da živim svaki minut sa Barbarom- izjavio je jednom prilikom Ričard Starki.

 

  • Burme će ih večito podsećati na dan kad su umalo izgubiti život


Par se venčao 27. aprila 1981. godine, a među 70 gostiju bili su i Pol Makartni i Džordž Harison što je bilo "gorko" okupljanje samo nekoliko meseci nakon što je Džon Lenon ubijen.

 

Gosti su bili počašćeni improvizovanim nastupom kada je Makartni počeo da svira klavir, Džordž Harison gitaru, a Ringo Star improvizovane bubnjeve na kutiji sa ledom.

Interesantno je da su za izradu burmi bila korišćena dva fragmenta stakla sa razbijenog vetrobranskog stakla od njihove saobraćajne nesreće 19. maja 1980. godine, koja su umetnuta u dva zlatna prstena u obliku zvezde kao podsetnik na sreću sa Barbarom.

 

Barbara i Ringo Star su krajem 1980-godina zajedno bili na Klinici za rehabilitaciju, a nakon toga su potpuno promenili svoj život.

 

Postali su vegetarijanci i počeli da podržavaju brojne organiziacije koje pomažu onima koji se bore sa zavisnošću.

  • Tajna njihovog braka?


Barbara i Ringo Star su u braku 42 godine, a kada su je upitali koja je tajna njihove veze, glumica je kratko odgovorila:

 

- Volim tog čoveka, i to je to -

 

A Ringo je dodao:

 

- Nema bežanja. Mislim da volim Barbaru isto kao kad smo se upoznali i blagosloven sam što me voli i što smo još uvek zajedno -

 

makonda-tracker