fantastična grupa

Tajne koje niste znali: Ovaj dokumentarac o Bitlsima će vas oboriti s nogu!

0
Svi znamo za bend, ali ne i priče o njima.
foto: Promo
foto: Promo

Knjige, filmovi, TV i radio komadi, eseji i izložbe ... Sve ovo je već urađeno o njima, da li onda postoji nešto novo što možemo da saznamo o Bitlsima? U slučaju Rona Hauarda i njegovog najnovijeg dokumentarca pod nazivom THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK - GODINE BITLMANIJE iznenađujuće ima dosta toga što ne znamo o najvećem fenomenu XX veka.

 

Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star zajedno su činili fenomen dvadesetog veka poznat pod imenom „Bitlsi“ a najnoviji dokumentarac THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK - GODINE BITLMANIJE, u domaće bioskope stiže 22. septembra. Naziv filma je ujedno i naziv hit singla iz 1964. godine, a prvi trejler nam otkriva da film obiluje arhivskim materijalima, intervjuima i remasterizovanim snimcima koncerta.

 

foto: Promo

U ovom filmu Ron Hauard, poznati reditelj i dobitnik Oskara, istažuje neverovatno putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963 do 1966. godine, i fenomen Bitlmanije. Kroz originalne intervjue, arhivske snimke, neverovatne nastupe uživo i intimnu studiju karaktera, dovodi nas u centar zbivanja, dajući odgovor koji svi želimo da čujemo: Kako je izgledalo biti tamo?

Fantastiča grupa večna je inspiracija brojnim rediteljima. Neki od filmova koje smo imali priliku pogledati su: A Hard Day's Night (1964), Help (1965), I Wanna Hold Your Hand (1978), Birth of the Beatles (1979), Imagine: John Lennon (1988), Backbeat (1994),Nowhere Boy (2009), Two of Us (2009) i George Harrison (2011).

Neverovatna priča o četvorici mladića koji su 1964. poharali svet dolazi 22. septembra, a do tada pogledajte trejler.

 

 

makonda-tracker