da li ste znali?

Pre nje je ljubio Džesiku Albu, jedan susret je promenio sve: Ljubavna priča holivudskog zavodnika i srpske doktorke

0

U braku su od 2009. godine i reklo bi se - vole se kao prvog dana 

Srpkinja osvojila srce holivudskog zavodnika
Srpkinja osvojila srce holivudskog zavodnikafoto: MCP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni holivudski zavodnik Majkl Vederli napravio je impresivnu karijeru, a najpoznatiji je po ulozi Logana u seriji "Crni anđeo". Ipak, on nije jedino poznato lice u njegovoj porodici. 

 

Njegova supruga je, takođe, nagrađena sa nekoliko priznanja za svoj rad. Majkl je u braku sa nagrađivanom doktorkom Bojanom Janković od 2009. godine i imaju dvoje prelepe dece, ćerku Oliviju i sina Lijama.

 

Bojana je odrasla u Srbiji, u skromnoj porodici, a kada je imala 13 godina, sa porodicom se preselila u Kanadu. Tamo je kasnije dobila i stipendiju za studije medicine i počela uspešno da gradi svoju karijeru i ne sluteći da će joj jedan slučajni susret potpuno promeniti život.

 

 

Bojana ima bogatu biografiju i stipendista je Američkog koledža lekara i dvostruko sertifikovana iz interne i integrativne medicine. Majka dvoje dece je obučena za funkcionalnu medicinu, ishranu i psihologiju, a pacijenti je obično posećuju zbog „zdravlja creva, zdravlja štitne žlezde, nivoa energije i anksioznosti među mnogim drugim stanjima“, navodi se na njenoj veb stranici.

 

Bojana je dobila razne nagrade za svoj rad, uključujući nekoliko nagrada za zadovoljstvo pacijenata na Cedars-Sinai, Southern California Super Doctors Rising Star 2016. i 2017. godine i priznanja Top Doctor i Super Doctors u Njujorku između 2018. i 2022. godine.

 

Majkl Vederli i Bojana Janković
Majkl Vederli i Bojana Janković foto: Epa / SEBASTIEN NOGIER

 

Ironično, pre nego što je upoznala svog muža glumca i postala lekar, Bojana se bavila filmom i radila kao pisac i asistent reditelja u svojoj rodnoj Srbiji na nekoliko važnih projekata.

 

Kako je Majkl Veterli upoznao svoju ženu?


Majkl je upoznao svoju ženu u jednom baru u Vankuveru 2007.

 

- Stalno sam gledao krajičkom oka i video jednu zanosnu, prelepu ženu. Uspostavili smo kontakt očima. I to je bilo to - rekao je za People 2010. godine.

 

Čuveni holivudski zavodnik i srpska doktorka
Čuveni holivudski zavodnik i srpska doktorka foto: Epa / PAUL BUCK

 

Kako kaže, bio je toliko oduševljen Bojanom nakon njihovog prvog susreta, da je odleteo čak do Pariza da je vodi na njihov prvi sastanak nakon što je otkrila da ide na odmor sa prijateljima.

 

Nakon dvogodišnje veze na daljinu par je odlučio da se venča 2009. godine i od tada je postao nerazdvojan.

 

- Moja deca i moj brak su stvari na koje sam najponosniji.

 

 

makonda-tracker