tragično i potresno

PRIZNAO JE ISTINU dan nakon njegove SMRTI: Tragična priča Džordža Majkla i JEDINOG čoveka s kojim je našao pravu ljubav

0

Kako je Džordž Majkl izgubio ljubav svog života i šta se desilo dan nakon njegove smrti?

foto: Sheila Rock / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Sheila Rock / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pošto je dugo očekivani dokumetarac o Džordžu Majklu ugledao svetlost dana, biografer Šon Smit prisetio se istinite priče o tragičnoj ljubavnoj romansi koja je zauvek promenila život ove superzvezde. Mada je Džordž Majkl imao brojne veze iza sebe, kao i neobičan odnos s ledi Di, postojao je jedan muškarac koji je u njegovom srcu zauzeo posebno mesto.

 

Zgodan brazilski dizajner nije mogao da sakrije uzbuđenje dok je držao telefon blizu klavira kako bi njegov najbolji prijatelj mogao da ga čuje. Prošaputao je: "Ne mogu da verujem da sedim ovde i da Džordž Majkl svira klavir za mene".

 

To je bio nežan trenutak kada su se dva muškarca zaljubila...

 

Anselmo Felepa i superzvezda koju su milioni obožavali bili su srodne duše. Upoznali su se nekoliko nedelja pre romantičnog momenta i sviranja klavira, kada je dvadesetsedmogodišnji Džordž nastupao na festivalu u Riju. Anselmo je doleteo u Rio iz Njujorka u nadi da će upoznati svog idola.

 

Anselmu nije bila tajna da je Džordž gej, pa je došao u lobi hotela Palata Kopakabana, gde su Džordž i njegova ekipa zauzeli čak dva sprata.

 

 

Anselmova porodica je poreklom iz Petropolisa, odmorišta u planinama, oko 50 milja udaljenog od Rija. Tamo je sreo Luciju Guanabaru, koja je postala jedno od najpoznatijih lica u Brazilu, ali i njegov najbolji prijatelj, kao i svedok Anselmove i Džordžove ljubavi.

 

Svi su ga voleli ― govorila je Lucija. ― Voleo je da flertuje, ali nije voleo da ima pravu vezu. To se promenilo kada je sreo Džordža, iako nije sve išlo po planu.

 

Nije razgovarao s njim u hotelu, ali ga je Džordž zapazio i kasnije se prisetio toga da je znao da će im se sudbinski putevi spojiti.

 

Sledećeg dana, Džordž je otišao na odmor u jedno odmaralište na plaži, a dok je Lucija bila sa svojom decom, Anselmo se pojavio i ubedio ju je da mu pravi društvo na ostrvu gde je Džordž boravio.

 

Plesao je i pokazivao se, ali nije razgovarao s Džordžem ― rekla je Lusija.

 

Treći put je bio srećan za Anselma, pa je s Lucijom došao na jednu žurku na krovu, gde su morali da tajno uđu jer nisu bili pozvani, ali Džordž ga je tamo zapazio dok je plesao i navodi se da je to prvi put kada su zaista razgovarali i tada je krenula njihova romansa.

 

I, zaista, po prvi put, čini se da je Džordž javno prihvatio da bude ono što jeste: gej.

 

 

Kasnije je govorio o tome.

 

Teško je da budeš ponosan na svoju seksualnost kada ti nije pružila nikakvu radost.

 

Ali život je postao zabavniji za Džordža kad je Anselmo bio uz njega. Postao je druželjubiviji, radije je izlazio napolje, u avanture! Zanimljivo, Anselmo ga je lagao za godine. Bio je skoro sedam godina stariji od njega, ali lagao je da je tri godine mlađi nego što jeste. Lucija je rekla da se Džordž smejao kada je pronašao Anselmov pasoš.

 

Ipak, Džordž ga nije sakrivao od sveta. Putovali su u Grčku i na Kipar, posećivali Džordževe kuće. Džordž je bio srećan s Anselmom, ali nisu smeli da se drže za ruke javno. Anselmo je poticao iz katoličke porodice i nije smeo da im kaže da je u vezi s muškarcem, mada je njegova majka znala za to. Džordž je bio u sličnoj situaciji, te je upoznao Anselma sa sestrom Melani, ali nije smeo da to učini s majkom i ocem.

 

 

Kad se približila jesen, nakon njihovog prvog leta, Anselmo je imao strašne vesti za svog partnera: bio je pozitivan na HIV.

 

Znao je to par meseci, ali nije hteo da kaže Džordžu, najverovatnije jer ga je bilo sramota.

 

Pokušajte da zamislite da ste napokon našli pravu ljubav, a nakon šest meseci, budete poraženi. 1991. godine su to bile strašne vesti ― rekao je Džordž svojevremeno.

 

Pre 30 godina to jeste bila smrtna kazna za mnoge. Gej zajednica bila je uplašena od AIDS-a, a to je i bio jedan od glavnih razloga zbog kojih Džordž nije sa svojom majkom govorio o svojoj seksualnosti. 

 

 

Njegov test na HIV je, srećom, bio negativan. 

 

Džordž i Anselmo proveli su ostatak godine u Los Anđelesu, a nakon proslave dočeka Nove godine 1993, otputovali su na Karibe i to su bili njihovi poslednji zajednički dani. Džordž se vratio u Los Anđeles, a Anselmo je otišao da poseti svoju porodicu u Brazilu, a tad je počeo da se oseća bolesno.

 

Umro je u 36. godini, u martu 1993, svega dve godine nakon što je upoznao Džordža, koji ga nije video u bolnici. Njemu je strašne vesti saopštila njihova prijateljica Lucija.

 

Narednog dana je Džordž Majkl roditeljima napisao pismo, u kom je objasnio da je gej i da je izgubio čoveka kog je voleo.

 

Na sahranu nije otišao da ne bi privlačio pažnju. Otputovao je da poseti Anselmov grob par dana kasnije. Predstavio se njegovoj majci i zajedno su obišli njegov grob u Persepolisu, jecajući.

 

Džordž Majkl je preminuo 2016. godine.

 

 

makonda-tracker