živi na svoj način

Imala je bebu kad je ostala – udovica: Ko je bio suprug Mirjane Bobić Mojsilović?

2

Nakon smrti muža, književnica je imala još ljubavi, ali je donela odluku da se više nikad ne uda

Mirjana Bobić Mojsilović jedna je od omiljenih dama naše javne scene
Mirjana Bobić Mojsilović jedna je od omiljenih dama naše javne scenefoto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Mirjana Bobić Mojsilović, jedna od omiljenih regionalnih književnica i nadarena slikarka, spada u najpopularnije dame naše javne scene.


Ona je, pored svojih brojnih talenata, harizmatična i uvek nasmejana, a malo je poznato da je mlada doživela veliku tugu.


Mirjana Bobić Mojsilović jedna je od prvih poznatih žena koje su nosile dva prezimena, a mnogi se godinama pitaju ko je Mojsilović kog je volela ova cenjena spisateljica.

 

U pitanju je, naime, njen uprug i poznati doktor Ljubomir Mojsilović, s kojim je Mirjana dobila ćerku Milu. Književnica je mlada ostala udovica, budući da je dr Mojsilović preminuo u 37. godini, kada je njihova ćerka imala svega godinu dana.

 

Mirjana je kasnije otvoreno pričala o tome da nije bila sama u svakom trenutku sve ove godine otkako je udovica, ali nikada nije želela da se ponovo uda.

 

književnica i slikarka mirjana bobić mojsilović
književnica i slikarka mirjana bobić mojsilovićfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ne krijem svoj privatni život. Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno nikada nisam htela da se udam – objasnila je ona jednom prilikom. – Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku, a sada me udaja ne zanima. Udata sam za svoju slobodu.


Ona ističe da joj je uvek ćerka bila na prvom mestu, što je u velikoj meri uticalo na njenu odluku.


Ja nikome ne preporučujem to. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno – istakla je u jednoj emisiji. – Ako se u toj vezi rodi još neko dete, to je uvek katastrofa za ovo prvo.

 


Kada ju je voditeljka upitala da li joj je ćerka zahvalna što se nije udavala i ponovo ostvarila kao majka želeći da svu ljubav podari ćerki, književnica je bila iznenađena.


Nikada joj nisam pričala sa njom na tu temu. Zamisli kakva je to majka kada želi da joj ćerka bude za bilo šta zahvalna – jasna je Mira.

 

 

makonda-tracker