uspešne žene

"Mi smo i danas najbolje prijateljice": Upoznajte sestru — bliznakinju Mirjane Bobić Mojsilović

2

Pored neosporne lepote, britkosti, racionalizma, Mirjana i Zorica su i revolucionari, umetničke duše i glas naroda.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Istaknuta novinarka, književnica, voditeljka Mirjana Bobić Mojsilović svojim jasnim stavovima, osvešćenošću i inteligencijom od davnih osamdesetih godina postavlja nove granice javnog informisanja i prezentovanja surove realnosti putem malih ekrana.

 

Publika s nestrpljenjem čeka svaku novu epizodu njene autorske emisije "Srećna Srbija" u kojoj Mirjana dočarava najlepše predele naše zemlje sa posebnim entuzijazmom.

 

Kada se kamere ugase, ona uživa u književnosti, slikarstvu i druženju sa porodicom, a posebno mesto srcu pored naslednice Mile, zauzima i sestra bliznakinja Zorica sa kojom ima mnogo zajedničkih interesovanja i tema.

 

Zorica Tomić je srpski kulturolog, komunikolog, sociolog, publicista, kolumnista i vanredni profesor Filozofskog fakulteta.

 

 

Kad imaš blizanca, to je poseban dar od Boga i to je, za normalne ljude koji nisu tokom života imali neka oštećenja, deo moralnog statusa u kom si naučio da deliš. Sebičnost je isključena. Zorica i ja smo morale da se borimo za pažnju roditelja i čuvamo jedna drugu. Mi smo i danas najbolje prijateljice, čujemo se dvadeset puta u toku dana, družimo se i imamo naš mali svet. Ta ljubav i potreba da štitiš nekog drugog to je odnos u kom rasteš, sa idejom da nisi sam — istakla je medijima Mirjana svojevremeno.

 

Poput Mirjane i Zorica je pisac, a njena dela "Komunikologija" i "Komunikacija i javnost" bavi se fenomenom komunikacije, njenim značajem kao i odnosom komunikacije i različitih oblasti. U knjizi "Muški svet" glavnu temu zauzima „maskulini princip kontrole“.

 

 

makonda-tracker