imali su različite poglede

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica prerano je preminula: Da li znate ko je bila prva supruga Petra Božovića?

0

Samo tri dana pre prijemnog je odlučila da želi da upiše glumu.

Glumac Petar Božović retko govori o svom privatnom životu.
Glumac Petar Božović retko govori o svom privatnom životu.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Petar Božović retko govori o svom privatnom životu, pa tako mnogi ne znaju da je njegova prva supruga bila jedna od najlepših glumica Jugoslavije.

 

U pitanju je Marina Koljubajeva koju mnogi pamte po ulogama u TV seriji "Neven", potom u "Vaga za tačno merenje", "Šta se zodi kad se ljubav rodi" i "Višnja na Tašmajdanu", "Bolji život", "Šešir profesora Koste Vujića" i drugim ostvarenjima.

 

Marina je rođena 1950. godine u Beogradu, u porodici ruskog doseljenika Evgenija i Srpkinje Radmile. 

 

Sa 11 godina je postala članica dramske grupe Radio Beograda, gde je provela pet godina. Nakon toga je pohađala baletsku školu, a spremala je i prijemni ispit za Likovnu akademiju. Međutim, iznenada je poželela da se okuša na Pozorišnoj akademiji – tri dana pre prijemnog – i bila je primljena.

Studirala je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi Milenka Maričića.

 

Mnogi su joj predviđali sjajnu karijeru, a sa samo 23 godine, dok je još bila student, dobijala je uloge u pozorištu i igrala je u nekoliko komada u "Ateljeu 212".

 

Iako je danas pomalo zaboravljena, 1970-ih i 1980-ih godina je važila za jednu od najtalentovanijih i najlepših glumica u zemlji. 

Proslavila se u gore pomenutoj seriji "Neven", koju je dobila ubrzo nakon što je diplomirala.  U toj dečijoj seriji je tumačila ulogu mađioničareve pomoćnice Mice. 

 

– Nemojte pogrešno da me razumete, ali meni se "Neven" mnogo dopada i slatko se smejem, kao da nisam ja to snimala i kao da ne zna šta se sve događalo – priznala je ona.

O njenom braku sa Petrom Božovićem se ne zna mnogo. Oni su tokom svog braka dobili sina Draška

 

Iako retko kad govori o svom privatnom životu, slavni glumac se jednom prilikom u intervjuu za Story osvrnuo i prokomentarisao njihov brak. 

 

- Bila je glumica i karijeru je otpočela u seriji Neven koja se nedavno reprizirala, a pošto je bila trudna, u drugom delu zamenila ju je Neda Arnerić. Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo - rekao je svojevremeno glumac za "Story" .

 

Nažalost, Marina je preminula 2004. godine kada je imala samo 54 godine. 

 

Godinu dana nakon smrti, njen i Petrov sin Draško je dobio ćerku Anđeliju.

 

 

makonda-tracker