PORODICA

Tradicija: Ćerka glumačkog para Uliksa Fehmiua i Snežane Bogdanović, svoj put gradi u Njujorku, a evo na koga je nasledila LEPOTU!

1

Ponosni su na njen uspeh.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Crvenim tepihom ovogodišnjeg Festa prošetala je i Nika Fehmiu, naslednica glumačkog para Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua, na premijeri filma svojih roditelja "Šavovi".


Nika je prekinula porodičnu glumačku tradiciju koju su započeli deda Bekim i baka Branka Petrić, ali je ostala u filmskom biznisu i piše scenarija i režira kratke filmove u Njujorku.

 

Snežana i Uliks od 1994. godine žive u Njujorku, a nakon samo godinu dana rodila se Nika. Završila je međunarodne odnose i ljudska prava i kako tvrdi njen otac, nema afiniteta prema glumi. Radila je kao modni fotograf i asistent urednika na više projekata - od dokumentarnih kratkih filmova o ljudskim pravima, do narativnih elemenata u Srbiji i Njujorku.

 

foto: Ana Paunković

Nika se rodila 1995. godine. Promenio se ugao gledanja iz koga sam posmatrao sopstveni život. U svojoj ćerki vidim neko novo doba, ne zato što je rođena u Americi već zato što je ovo vreme nezamislivog razvoja tehnologije i komunikacija koji stvara novi svet. Današnja deca imaju šansu da budu bolja sutra", rekao je svojevremeno Njuzviku Uliks o naslednici.


Niki je ime odabrala majka Snežana.


U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije s naših prostora. Nika je boginja pobede, ime se sreće svuda, a kod nas ga ima na primorju", otkrila je glumica.

foto: Luka Šarac

 

 

 

 

makonda-tracker