JASAN STAV

Radne pobede: Uliks Fehmiu OTKRIVA detalje nove uloge ali i šta je cena USPEHA!

0

Uspešan je i u Americi. 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Uliks Fehmiu uspešno završava 2018. Skoro pola godine proveo je u Zagrebu, na snimanju serije „Uspeh“, a pripremao je i svoj novi film „Šavovi“.


U novogodišnjem intervjuu za Kurir glumac otkriva kako je bilo raditi s oskarovcem Danisom Tanovićem i šta je od velikih želja ostavio za 2019. godinu.


 Konačno igram čoveka svojih godina, a Haris je po profesiji arhitekta. Kad se okrene i pogleda proteklih 30 godina, shvati da se negde na tom putu izgubio. Nekad davno je bio čist i pošten-kaže Fehmiu.


Serija „Uspeh“ premijerno će biti prikazana 6. januara, a iste večeri preko servisa HBO fanovi će moći da pogledaju celu prvu sezonu. Uliks nam je tokom druženja u Zagrebu priznao da je pod najvećim pritiskom bio reditelj:


Kod nas se snimaju dramske serije u kojima za jednu epizodu imate maksimalno pet do šest dana, što je nedovoljno. Standard HBO je 11 po epizodi. Iako smo radili u sjajnim uslovima, mislim da je najteže bilo Danisu, s obzirom na to da je pristupio projektu kao da snima film, a ne TV seriju. Snimali smo u proseku osam do deset scena dnevno, što je mnogo više nego na filmu. Mislim da se njegov trud isplatio i da serija izgleda kao film od šest sati.

 

Uliks je otkrio i šta za njega predstavlja pravi uspeh.

 Za mene je uspeh da omogućiš životu da teče, a da ne prestaneš da sanjaš, maštaš i raduješ se novom danu. Trudim se da zadržim u sebi nevinost, da još uvek mogu da prepoznajem male i lepe stvari i sitnice koje čine život lepšim. Nisam siguran koliko mi to polazi za rukom.

foto: Mića Jović

 

makonda-tracker