od sjaja do očaja

Razvod koji je potresao Holivud - Nikol Kidman i Tom Kruz: Ova bajka bi možda i danas trajala da nije bilo JEDNE STVARI

0

Nikol Kidman i Tom Kruz su godinama važili za jedan od omiljenih holivudskih parova, međutim kad je njihova ljubav krenula da puca, pukla je po svim šavovima. I nakon više od dve decenije od razvoda, izgleda da dvoje glumaca izgleda ne žele ni da sretnu jedno drugo.

Nikol i Tom iz srećnih dana
Nikol i Tom iz srećnih dana foto: Magali Delporte / News Licensing / Profimedia

Dodela Oskara je kao i svake godine digla dosta prašine. Sada nije bilo šamaranja na sceni kao lani, ali zato jeste bezbroj bajkovitih haljina, novih junaka, gubitnika i drugih interesantnih događaja.

 

Jedan od tih događaja vezan je za nekada jedan od najlepših parova u Holivudu - Toma Kruza i Nikol Kidman.

 

Naime, Tom Kruz koji je glavna zvezda filma Top Gan - Maverik, na koji je svet čekao oko tri i po decenije i koji imao nekoliko nominacija za Oskara - nije se ni pojavio na ovoj glamuroznoj večeri u Los Anđelesu. Američki mediji su odmah pohitali da istraže razlog nepojavljivanja slavnog glumca.

 

Posle opsežene analize i traženja upućenih izvora, zaključili su da se Tom nije pojavio iz jednog, možda malo neočekivanog razloga. Zato što je tamo bila njegova bivša žena Nikol Kidman. Nikol je došla sa svojim mužem, muzičarom Kitom Urbanom, sa kojim ima dvoje biološke dece.

 

 

Kod smo već kod toga, samo da podsetimo Kidmanova i sa Tomom ima dvoje dece - međutim u pitanju su usvojena, a ne biološka deca.

 

Od Toma i Nikol se svojevremeno očekivalo da im brak bude neuništiv, ali, kako se priča koja je počela kao divna romantična bajka pretvorila u jedan strašan film?

 

Upoznavanje i deca: Kako je sve počelo?

 

Nikol i Tom sreli su se na upoznali su se na snimanju čuvenog trkačkog filma "Dais Of Thunder" 1990. godine. On je zamišljen kao neka vrsta Top Gana na točkovima ili vam Maverika sa autoputa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Us Weekly (@usweekly)

 

Nikol i Kruz se tada muvaju u tom filmu, ali romansu prenose i u stvarni život. Kidmanova je imala 23 godine i, pošto je došla iz Australije, bila je nepoznata u Holivudu.

 

Kruz je još uvek bio u kasnijim fazama trogodišnjeg braka sa glumicom Mimi Rodžers, doživotnom sajentologinjom za koju se veruje da ga je upoznala sa ovom religijom čiji je pobornik i danas, a njihov razvod je okončan kasnije te godine.

 

Koliko god da je ta veza u početku izgledala prolazno, Kruz i Kidman će se venčati na Badnje veče 1990. godine, samo nekoliko meseci nakon njihovog prvog susreta.

 

Usvojili su dvoje dece, ćerku Izabelu Džejn 1992. i sina Konora Antonija 1995. godine, ali nisu imali biološku decu tokom svog braka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Variety (@variety)


- Bila sam tako mlada kada sam se udala. Sada pogledam unazad i pomislim: Šta? Do 27. godine imala sam dvoje dece i bila sam u braku četiri godine. Ali to sam tada želela - rekla je Kidmanova svojevremeno.

 

Ovaj, tada omiljeni par u Holivudu, još dva puta je zajedno bio na filmskom platnu. Prvo su igrali ljubavnike u epu "Far and Avai" iz 1992. godine. Drugi put su se pojavili zajedno 1999. godine u u poslednjem filmu legendarnog Stenlija Kjubrika - Širom zatvorenih očiju. Pogađate, i tu su igrali par. samo ovoga puta jedan seksualno avanturistički par.

 

Krah: Nikol bila u šoku kad je Tom tražio razvod

 

 

Iako se sve činilo bajno, da žive srećnim životom sa svoje dvoje dece, u jednom trenutku sve se srušilo kao kula od karata. Nakon 12 godina braka Kruz je, kako su pisali strani mediji, napustio Nikol 2001. godine. Nikol je taj Tomov potez poptuno iznenadio, pošto ništa nije ukazivalo da će se to desiti. Ili joj barem Kruz nije tako pričao.

 

Iste godine glumac je podneo zahtev za razvod, navodeći kao razlog „nepomirljive razlike“. Prema izveštajima stranih medija, pravi i jedini razlog zašto ju je napustio bilo je Sajentološka crkva, čiji je Tom dugogodišnji član.

 

- Mislila sam da je naš zajednički život savršen. Trebalo mi je mnogo vremena da se izlečim. Bio je to šok za moj sistem - rekla je tada Kidmanova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruisenavy)

 

Glumica jednostavno nije mogla da poveruje da se Tom odlučio na taj korak, iako je priznala da su u njihovom braku, kao i u svakom drugom, postojale izvesne razmirice.

 

- Bili smo kao u balonu, samo nas dvoje. Postali smo veoma zavisni jedno od drugog. Jesam se svađala sam se sa Tomom, ali za njega bih otišla na kraj sveta... Bila sam potpuno zapanjena tada. Zaljubila sam se ludo i strasno - rekla je glumica

 

Glavni krivac za kraj i čudan odnos sa decom - je crkva

 

U brojnim analazima kraha njihove veze, mediji su tada objasnili da je jedini razlog bio što Kidmanova nije baš blagonaklono gledala na sajentologe. Međutim, po srećnom licu glumice nakon što je razvod sa Kruzom okončan, činilo se da se i ona oslobodila stega i pritisaka od strane Toma i Sajentološke crkve.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nownostalgic (@nownostalgic)

 

Međutim, od tada, primetno je da Nikol nikad u javnosti ne pominje decu koju su Tom i ona usvojili dok su bili u braku, nego samo dvoje dece koje ima sa Kitom Urbanom.
 

Tako je na primer bilo kada je Nikol Kidman dobila Zlatni globus 2018. godine. Kada je izašla na binu, ona se zahvalila svom suprugu Kitu Urbanu i njihovim ćerkama Sandej Rouz i Fejt Margaret. Ni jednu reč nije posvetila Izabeli i Konoru iz braka sa Kruzom.

 

 

To je, pretpostavljaju strani mediji, zbog uticaj Sajentološke crkve, kojoj poput Toma pripadaju i Izabela i Konor. Čak je u filmu Rašćišćavanje: Sajentologija i zatvor verovanja iz 2015. godine, negde između redova objašnjeno da je razdor između Nikol i njene dece nastao upravo zbog te religije.

 

Po pisanju stramih medija, sajentolozi veruju da tzv. supresivne osobe - one koji su napustili Crkvu - treba držati što dalje. Poznato je da je Kidmanova odbacila sajentologiju po razvodu s Kruzom, pa bi to mogao biti razlog što njena deca i nemaju neki odnos s njom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIIS 1065 (@kiis1065)

 

- Odlučila sam da ne govorim javno o sajentologiji. Imam dvoje dece koja su sajentolozi - Konora i Izabelu - i poštujem njihova verovanja - rekla je Kidmanova jednom prilikom.

 

Takođe, svojevremeno se pojavila i glasina da je pravilo o supresivnim osobama izazvalo i to da Tom Kruz godinama ne vidi svoju ćerku Suri, koju je dobio s glumicom Kejti Holms.

 

Sad kad sve ovo znate, možda vas i ne čudi što se Tom nije pojavio na dodeli Oskara ove godine.

 

 

makonda-tracker