obožavali su se

Vozili su se na traktoru, bio joj je velika podrška: Znate li koji poznati NOVINAR je bio velika ljubav Duške Jovanić?

0

Jedna od naših najpoznatijih novinarki "starog kova" volela je kolegu, ali o toj ljubavi nije javno govorila 

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Novinarka i voditeljka Duška Jovanić od kada se pojavila na domaćoj sceni plenila je pažnju svojim izgledom, ali i stavom. U svojoj profesiji bila je jedna od najboljih, a mnogi poznati muškarci svojevremeno su žudeli za njom.

 

Ipak, iako je bila veoma popularna Duška o svom privatnom životu nije često govorila u javnosti. Znatiželjna sedma sila ipak je uspela da o njoj pronađe neke zanimljive priče, a najviše pažnje lepa Duška mamila je kada su njene ljubavne priče u pitanju.

 

Tokom karijere Duška je bila na uticajnim uredničkim pozicijama, a osim voditeljstva imala je još neke pasije koje je kasnije pretvorila u posao. U pitanju je pisanje knjiga, ali i rad na televiziji. 

 

 

Ono što retko ko zna o lepoj Duški jeste to da je u mladosti bila sa jednim poznatim kolegom, a u pitanju je Milomir Marić.

 

Iako Milomir Marić ima običaj da kaže:

 

- Ja sam papučar, nisam bio ni sa jednom ženom pre Vesne, ona ih je sve izbrisala, izvršila mi je lobotomiju - činjenica je da je pre nego što je započeo romansu sa književnicom Vesnom Radusinović, koja traje preko dve decenije, bio u vezi sa koleginicom Duškom Jovanić.

 

U to vreme oboje su radili u tada prestižnom magazinu “Duga” i važili za “perjanice” srpskog novinarstva. Osim poslovnog, delili su i privatan život, ali o tome ni Milomir, a ni Duška nikada nisu želeli da govore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duska Jovanic (@duskadiday)

 

- Što me pitate za Dušku Jovanić? Bili smo zajedno, ali imam crne rupe u pamćenju. Ma, je l' vi znate kako sam upoznao Vesnu - vešto je skrenuo temu Marić, kada su ga jednom prilikom pitali za bivšu izabranicu.

 

- Krenuli smo na nekom traktoru, zajedno sa žeteocima, iz San Marina. Umberto je živeo u selu Monte Čerinjone, u nekoj bivšoj kasarni gde je smestio svoje knjige. Imao je fantastičnu biblioteku. Ja sam želeo da, otprilike, imam takvu biblioteku, kao on. Trebalo mi je nekoliko decenija da to i ostvarim - ispričao je i u šali dodao: “Moje žene su uvek bile ljubomorne na te knjige, nikad jedne na druge.”

 

 

Duška Jovanić je u mladosti bila u ljubavi sa Milomirom Marićem
Duška Jovanić je u mladosti bila u ljubavi sa Milomirom Marićem foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

O toj vezi govorio je samo jednom, i to posredno, prisećajući se kada je pratio Dušku na intervju sa Umbertom Ekom.

 

Duška je od malih nogu pokazivala da ima talenat za bavljenje javnim poslom, rođena je Beograđanka. Nakon što je završila osnovnu i srednju školu krenula je na Pravni fakultet koji je završila u roku sa veoma dobrim prosekom. 

 

Osim novinarstva Duška je bila i ostala pasionirani ljubitelj mode, pa ne iznanađuje što je postala modna ispiracija mnogim poznatim i običnim ženama. 

 

Duška Jovanić je nekada bila u vezi sa poznatim kolegom novinarom
Duška Jovanić je nekada bila u vezi sa poznatim kolegom novinarom foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Na nedavno održanoj premijeri predstave "Nije covek ko ne umre" u Zvezdara teatru Duška se pojavila u društvu svojih prijatelja i sve je oduševila jednostavnim stajlingom u kojem svaka žena izgleda moćno. 

 

Za ovu priliku ponela je jednostavne crne zvonaste pantalone, elegantne raven cipele na špic i belu košulju. Uz ovu odevnu kominaciju savršeno se uklopila crno-bela torbica. Čini se da se Duška pridržava onog pravila manje je više, pa se ovog puta opredelila da ponese proverene boje i krojeve. 

 

 

makonda-tracker