patnju je zamenila ljubav

Sa 4 godine je preživela rat, mlađa je od njega 36 godina: Ko je lepa Vesna, supruga Predraga Markovića?

1

Poznati političar retko govori o svom privatnom životu 

foto: Facebook / gđamarković
foto: Facebook / gđamarković

Političar Predrag Marković je bivši poslanik u Skupštini republike Srbije i jedan od onih ljudi o čijem privatnom životu se ne zna mnogo toga. 

 

Ipak, ono što je medijima bilo zanimljivo jeste njegova veza, a potom i brak sa ženom koja je od njega mlađa, ni manje, ni više nego 36 godina. 

 

Kada je u medije dospela vest da političar Predrag Marković, koji uveliko gazi sedmu deceniju očekuje svoje drugo dete sa 36 godina mlađom suprugom javnost je bila u potpunom šoku.

 

 

Sve je interesovalo ko je Vesna i kako je upoznala Predraga? Šta je to što je tako mladu ženu privuklo kod njega i šta je to što je učinilo da se odluče da se zajedno ostvare i u ulozi roditelja. 

 

Predrag je neko ko ne voli da meša privatni i poslovni život. Upravo to je razlog zbog kojeg se o njegovom prvom braku ne zna mnogo toga. Jedino što je javnosti poznato jeste da ima sina. 

 

Za razliku od njega lepa Vesna svoj život ne krije od očiju javnosti, a putem društvenih mreža smo mogli da zavirimo u njihove živote. 

 

 

Mnoge je interesovalo kako su se njih dvoje upoznali, ali Predrag je jednom prilikom o svojoj supruzi rekao samo ovo:

 

- Kao ministar kulture 2012. potpisao sam sporazum o povratku kulturnih dobara u Hrvatsku, a 2015. ispostavilo se da sam najvrednije zadržao za sebe - objasno je on tada. 

 

Uprkos činjenici da o njoj javno nije želeo da govori u medijima su mogle da se pročitaju priče da je Vesna sa samo 4 godine preživela teške trenutke rata u Hrvatskoj. Ona dobro pamti kad su joj iz ruku oteli medu Srećka, pamti jauke majki, traktor i kolonu...

 

 

Iako danas živi u Beogradu i redovan je gost svih događaja na Belom dvoru, Markovićeva nije zaboravila Baniju i kako je došla u Srbiju, piše Pink.

 

Kod Vesne je sve počelo s ratom. Majka, praktično još devojčica od 17 leta, na svet je donosi novembra 1991. Otac Vasa, Krajišnik, na položajima je, gde bi drugde. Mlada majka ne može sve da podnese, odlazi. Srešće je Vesna tek 17 godina kasnije. A kad se prvi put probudi u majčinom zagrljaju, biće već udata žena, i biće to u Beču. Ipak, ne ljuti se. Majka joj je dala život i dve polusestre. A podigla ju je baka Milja.

 

Ona je bila najvažnija žena u njenom životu. 

 

 

- Kažu da prve događaje pamtimo tek u petoj godini života, „Oluja“ je onaj izuzetak koji potvrđuje pravilo. Tih 17 dana obeležile su suze, granate, jauci majki koje su gubile i tek rođenu decu na prikolici. Gađanje i presecanje kolone, bolest, glad, strah... Koga da krivim što i danas sanjam kako mi iz ruku otimaju medu Srećka! Što se budim okupana znojem zbog scena iz kolone! Koga za bakine suze koje je lila jer nismo znali šta je s tatom dok nismo stigli u Šimanovce - ispriča je jednom prilikom Vesna, a preneli su domaći portali. 

 

Takođe, ona je u više navrata govorila i o svom suprugu.

 

- Predrag je moj životni saputnik, moja najveća podrška u životnim olujama -  kaže Vesna, kojoj razlika u godinama nikada nije predstavljala problem.

 

Vesna je završila ekonomiju, danas radi na radiju i trud se da svaki slobodan trenutak posveti mužu i porodici.

 

 

makonda-tracker