dele istu strast

"Desilo se u pravo vreme": Da li znate čime se bavi supruga Stefana Milenkovića?

0

Violinista Stefan Milenković je od 2014. godine u braku sa Goricom Grozdanić.

Stefan Milenković na koncertu 'Rock el Classico' koji je uradio u saradnji sa Neletom Karajlićem
Stefan Milenković na koncertu "Rock el Classico" koji je uradio u saradnji sa Neletom Karajlićemfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni violinista Stefan Milenković već nekoliko godina živi u Srbiji, tačnije u Novom Sadu iz kojeg putuje na koncertne turneje.

 

Povratak u Srbiju nakon dve decenije života i rada u Americi je postao izvestan kada je shvatio da će postati otac u 43. godini.

 

Sina Nikolu je dobio sa svojom suprugom Goricom Grozdanić sa kojom je u braku od 2014. godine.

 

Stefan i Gorica su svoju vezu počeli 2010. godine, a ljubav su krunisali brakom četiri godine kasnije.

Gorica Grozdanić sada Milenković je takođe muzičkarka tačnije gitaristkinja, koaj je diplomirala na Univerzitetu u Ilinoisu u ikagu.

 

Kako profesionalno bavljenje muzikom iziskuje brojna odricanja, višečasovna vežbanja ili odsustva od kuće zbog koncertnih aktivnosti, naš violinista je srećan što se i njegova supruga Gordana bavi muzikom te razume kako sve funkcioniše.

Imam sreću da Gorica potpuno razume moj režim i neobičan ritam života, i ne samo što ga podržava već mi i angažovano pomaže u mnogim aspektima koji su deo aktivne karijere u muzičkom svetu danas. Sveukupno, računajući vezu i brak, zajedno smo skoro osam godina. Vreme provedeno s Goricom mogu da opišem kao divnih osam godina zajedničkog života – rekao je Stefan Milenković 2018. za Gloriju i dodao:

 

– Pošto najviše vežbam kod kuće, onda je Gorica, htela to ili ne, konstanto izložena mom sviranju. Kada ste profesionalni muzičar i kada je muzika deo svakog vašeg dana, onda ona postaje sastavni deo života i prosto je stalno u vazduhu –

 

Kao što smo rekli, Gorica se takođe bavi muzikom i svira gitaru, ali je kako i Stefan, strastveni ljubitelj sporta te se bavi padobranstvom i trčanjem.

 

Podsetimo, Stefan i Gorica su 2020. godine postali roditelji dečaka Nikole, a kako je i violinista jednom prilikom rekao, sve se dogodilo u pravom trenutku.

 

– Desilo se u pravo vreme. Svaki period života ima svoje ciljeve i intenzitet. Do pre nekoliko godina bio sam koncentisan na rad, koncerte, putovanja i predavanja. To je intenzivan životni stil koji nije kompatibilan sa porodičnim, koji podrazumeva da ste u jednom mestu i da imate vremena da se posvetite porodici –

 

Očinstvo ga je dosta promenilo, kao i njegove prioritete. 

 

– Očinstvo menja svakoga, menjaju se perspektive i prioriteti. Pokazuje vam kakav je bio vaš život dotad i onda lakše možete da odrediti šta biste od života pre rođenja deteta zadržali, a šta biste promenili ili odbacili. To je veliko ogledalo, kako za ličnost tako i za život u braku, odnosno za par, jer morate raditi kao tim. Moje očinstvo se sada razvija. Sigurno će biti mnogo promena jer Nikola sve više ima interakciju sa nama. Trenutno smo u fazi kada je ogromna uloga majke, a otac je tu da što manje smeta i bude što više koristan. –

 

makonda-tracker