"Tuga ne prestaje"

10 godina se borila da mu oprosti prevaru, protivila se njegovoj karijeri: 45 godina ljubavi Olivera i Vesne Dragojević

0

Oliver Dragojević danas bi napunio 75 godina.

foto: Z. Milutinovic/ATAImages
foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Pevač Oliver Dragojević preminuo je pre četiri godine nakon borbe sa rakom pluća.

 

Da su stvari bile malo drugačije, pevač bi danas proslavio 75. rođendan.

 

Njegova supruga Vesna je ovim povodom na društvenim mrežama podelila pesmu "Tristeca" koju je njen suprug izveo sa Stjepanom Hauserom, a uz nju je napisala emotivnu posvetu.

 

– Tuga ne prestaje. Uvuče se u tebe kao sitna prašina...Razliva se tako gore-dole dok ne dođe do najsitnije pore u tvom telu... Nevidljiva je...ali je nosiš kao najteži teret koji čovek može da izdrži...7. 12.1947 – napisala je Vesna.

  • Ljubav koja je trajala 45 godina

 

Vesna i Oliver su se upoznali 1973. godine u Dubrovniku, a iako je tada imao devojku, Vesna mu se baš dopala.

 

– Upoznali smo se 13. maja 1973. godine. Negde sam sam sebi rekao da je dosta samoće, dosta je mladalačkog ludovanja i onda sam je upoznao kad mi je bilo 26 godina, a njoj 19. Upoznao sam je na Stradunu, prošla je pored mene, imala je crno-crvenu kosu, dugu i talasastu. I samo je prošla. Okrenuo sam se, a i ona se okrenula u isto vreme. Onda sam se preko nekih ljudi raspitivao ko je ona. Postojalo je sastajalište u "Gradskoj kavani", tamo sam ispitivao ljude ko je poznaje, ko je ona i kako se zove – ispričao jednom prilikom pevač. 


– Sve su mi objasnili i preko jednog od njih smo dogovorili sastanak. Našli smo se upravo tamo u "Gradskoj kavani" jednoga jutra. Da li je to bio sastanak, da li je to bila kafa, ne znam šta je bilo. I tako smo tamo seli i dogovorili se da se vidimo i to popodne. Bili smo u jednom parku, od glavne pošte gore prema Boninovu i tamo smo sedeli možda sat-dva... Tu smo se nekako dogovorili za vezu. Nije bilo predbračnog ugovora, nije bilo ničega – otkrio je Oliver u jednom od intervjua.

 

Interesantno je da je Oliver jednom prilikom izjavio da Vesnu ne bi oženio nakon što je postao popularan, jer bi mislio da je sa njim zbog novca. 

 

Sa druge strane, Vesna nikada nije krila da nije želela da Oliver započne muzičku karijeru i da joj je smetalo što je kasnije njegov posao bio vezan za noć, alkohol i druženja do jutra. 

 

– Zato se ja nisam radovala Oliverovoj prvoj pobedi na Splitskom festivalu i zato sam dugo bila protiv toga da se bavi pevanjem. Bojala sam se da se ne promeni. Zavolela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan, jednostavan, drag i iznad svega, u pravom smislu reči, dobar. Da nije ostao takav, ne bismo bili zajedno –

 

Isto tako je jednom prilikom otkrila da se krila u garderobi za vreme njegovog koncerta. 

 

– Kada me pozvao na svoj koncert, bilo mi je neprijatno da me neko ne vidi s muzičarem, pa sam se krila u garderobi –

 

Porodica je Oliveru uvek bila najvažnija: Vesna, njihova tri sina Dino, Damir i Davor, njihove supruge i naravno unucu. 

Oliver Dragojević
foto: Z. Milutinovic/ATAImages

 

– Nikad se nisam trudio da budem neki savršen muž, super otac ili deda. Uvek nastojim da budem iskren u svemu što radim. Kad mi nešto ne paše, to se na meni odmah vidi. Ne znam da glumim, u tome sam jako loš. To je moj način života, u njemu je važna iskrena emocija. Ako mi negde nije dobro, neću to kriti, a ako mi je stvarno lepo, onda ću poslednji počistiti šankove i stolove – rekao je za Večernji list jednom prilikom.

 

 

– Moja supruga rekla bi vam da je za dug brak u kući važno imati dva kupatila. U stvari, Vesna i ja nemamo vremana da se posvađamo, jer sam zbog posla i nastupa malo kod kuće. I kad se svađamo, svađamo se tišinom. Važno je međusobno razumevanje, tolerancija. Kako postaješ zreliji shvataš neke svoje greške pa ih više ne ponavljaš. Neki će reći – ma je mi on romantičan, to on sebe voli tako nazivati. Ali, još uvek sam u stanju naježiti se na nešto lepo, pesmu, reč, emociju, atmosferu, po tome ću ostati večni romantičar –

 

  • Afera koja je obeležila njegov brak

 

Senku na njegov brak bacio je skandal 2006. godine kada je nekadašnja manekenka Branka Marić Muti, izjavila da su imali aferu i da je ona pevačeva najveća ljubav.

 

Prema pisanju mesija, Branka je javno priznala da je bila sa pevačem u dugogodišnjoj vezi tokom 1970-ih i 1980-godine, a navodno je njihova veza bila toliko jaka da je Oliver želeo da napusti suprugu.

 

Ovim povodom se za hrvatske medije oglasila i Vesna, koja je priznala da joj je bilo potrebno 10 godina da preboli pevačevu prevaru, a kako su mediji preneli, Oliverova udovica je zaključila da je to preljube došlo zbog nesigurnosti i nezrelosti. 

 

Vesna Dragojević je svom suprugu preljubu oprostila, a njihova ljubavna priča trajala je sveukupno 45 godina.

 

makonda-tracker