da li ste znali?

"Bio je dovoljno slavan za oboje, a ja suviše ekscentrična za njega": Ova voditeljka je bivša devojka Žike Todorovića

0

Proslavljeni glumac Srđan Žika Todorović godinama voli suprugu Anu i njihov brak je pravi primer svima u današnjem vremenu.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Srđan Žika Todorović je jedan od poznatijih glumaca na našoj javnoj sceni. On traje decenijama i svojom posebnom pojavom iznova osvaja srca publike. Između, ostalog, Žika važi i za miljenika ženskog dela publike.

 

Glumac je u braku sa Anom već duže od dve decenije, a malo je poznato da je pre nje voleo poznatu voditeljku, koja je, kao i sve ostale Beograđanke tog vremena, ludo bila zaljubljena u zanimljivog glumca i bubnjara.

Radi se o Suzani Zlatanović, poznatijoj kao Luna Lu, a ona je i sama govorila o detaljima njihove veze, ističući da su tada bili jako mladi, te da su ostali u prijateljskim odnosima.

 

- Tada je “rejv Barbika” poželela da joj Božić Bata ili Deda Mraz donese ljubav upakovanu u srebrnu foliju bez mašne. I tačno u ponoć ispunila mi se želja. U momentu kada su svi podigli ruke u vazduh slaveći dolazak najluđe godine koju je nas pedeset proživelo u snoviđenju sajber tehno hevena Srbije 1995. pogled mi je slučajno pao na njega i namerno na njemu ostao prikovan.

On je bio Srđan Žika Todorović, tinejdžerska zvezda i nesvakidašnje talentovan bubnjar koga znam ceo život. Osmehnuo se poput dečaka i Luna Lu se zaljubila - prisetila se ona te novogodišnje zabave na kojoj su se upoznali.

Stvari se nisu odvijale tako brzo, pa je do otpočinjana veze prošlo čak šest meseci.

 

- Šest meseci kasnije, na Adi Bojani, na desetodnevnom čil autu, u pauzi rejvovanja, ja sam u njegovom apartmanu uz sedmostruki kampari pokušavala i sebi i njemu da objasnim da ja više ne mogu da trpim njegovo odbijanje i da odlazim u zagrljaj drugom, mlađem, višem, snažnijem, uzbudljivijem mladom ratniku koji je najlepše na svetu i u cugu izvodio 150 sklekova na pesnicama. Stigla sam da poljubim tog slatkog dečaka, pet godina starijeg od mene, sa sklonošću ka dugim ćutanjima, koketiranju sa džepnim venerama jakih listova, višesatnom vind surfovanju, višednevnom buljenju u TV ekran i višemesečnim izolacijama.

 

Baš kad je krenula, začula je rečenicu: “A taman sam se navikao na tvoj parfem”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loona Loo (@loona.loo)

- Parfem je bio Eden, dan je bio 31. avgust, pesma je bila Something Changed (Pulp) i sreća je bila ogromna. Tako je počela naša veza, nikome do kraja jasna i prihvatljiva - reči su Lune Lu.

 

Par je po povratku sa mora odmah počeo da živi zajedno, pa su se uselili u stan blizu Kalenić pijace. 

 

- Tamo smo pustili i uzgajali našu ljubav nemogavši da verujemo da tako različiti i neprivlačni jedno drugome ipak živimo naš život. Ja sam se trudila da kuvam, on se trudio da pojede to što spremim. Njegov rokenrol kružok me je lagano prezirao i optuživao me prećutno da sam ja kriva za Srđanovo naglo interesovanje za tehno i gubitak interesa za klasičnu ritam sekciju nazvavši me Joko Ono, a moj artificijelni & pop krug prijatelja prezirao je njegovo nemaštovito odevanje sastavljeno od farmerki, starki i dukseva, njegovu visinu, tačnije nizinu, tvrdeći kako me on nije dostojan i kako je on prema meni ono što je Žarko Dančuo bio prema Daliborki Stojšić. Bio je dovoljno slavan za oboje, ali ja isuviše ekscentrična za njegov ukus, pa je trebalo postepeno zameniti svu tu unikatnu srebrninu, tigreće motive i lak za patike, farmerke i obavezno kačket koji treba da sakrije srebrni preliv. Minđuša u nosu je bila višak, ona je prva otpala. A ja sam ga volela i bila spremna da se manem štikli i glamura, zauvek. Bio je to najlepši deo naše ljubavne priče - ispričala je voditeljka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loona Loo (@loona.loo)

Bez obzira na lepu i nesvakidašnju ljubavnu priču, njihova ljubav je ipak doživela kraj, a Luna Lu je to opisala vrlo jednostavnim rečima.

 

- Onda je krenuo putopis, zatim ovekovečenje našeg prvog raskida i drugog mirenja pretočenog u književnost uz Isidoru Bjelicu, pod šifrom “Seks (E) Pistolarni Roman”, da bi potom usledio kraj – skroman i bez mnogo buke, nijedne reči i dovoljan sam po sebi.

 

Pre dve godine, poznata voditeljka je objavila fotografiju koja odiše  nostalgijom, radi se o uspomeni sa Tajlanda u zimu 1995/96. godine koja je bila jako teška za celu zemlju. Taj period, ona i Žika su proveli na Tajlandu zajedno sa prijateljem, daleko od svih nevolja, a Luna je uz emotivan opis prikazala kako su oni doživeli dane devedesetih godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loona Loo (@loona.loo)

- O mladosti.

Tražeći jedan snimak iz 20.veka - pronašla sam jedan biser.
Dan kada smo bili srećni.
Čudnim putevima proveli smo dve zime na sigurnom.
Daleko od zlotvora koji su vodili krvavi pir na prostoru bivše mi domovine,
bio je to predah koji nam je obeležio život.
A vidim i da su FLUO detalji ponovo u modi.
Baš kao i tih devedestih.

Zima 1995./96.
Tajland,
ostrvo Koh-Phangan 
- stoji u opisu fotografije.

 

 

makonda-tracker