kraj

Novac se lepi za nju, ali u ljubavi nema sreće: Najmoćnija žena na svetu se ponovo razvodi, a muža je POTPUNO OBRISALA

1

Suprug poznate milijarderke obrisan je iz njene zvanične biografije, a mediji pišu da on ne pristaje na rastanak

foto: Evan Agostini/PA Images/Profimedia
foto: Evan Agostini/PA Images/Profimedia

Mekenzi Skot, bivša supruga milijardera Džefa Bezosa, nedavno je od strane "Forbsa" proglašena najmoćnijom ženom planete, ali u ljubavi nema previše uspeha.


Kako javljaju američki mediji, ona je podnela zahtev za razvod od svog drugog supruga Dena Džueta, nakon samo dve godine braka.


U dokumentima u koje je The New York Times imao uvid, suprug Mekenzi Skot ne pristaje na razvod, dok je podela imovina već određena predbračnim ugovorom koji su sklopili.

 

Prve naznake o problemima u braku Mekenzi Skota i Dena Džueta, srednjoškolskog nastavnika hemije, pojavile su se nedavno kada je njegovo ime iznenada nestalo sa sajta Giving Pledge, na kom milijarderi obećavaju da će pre smrti dati u dobrotvorne svrhe polovinu svoje imovine pre smrti. Ranije je uz Mekenzino ime stajalo i Denovo, ali je ono nedavno obrisano, a suprug poznate bogatašice više se ne pominje ni u njenoj biografiji na sajtu Amazona.

Par se venčao na intimnoj ceremoniji početkom 2021. godine, a Mekenzi se zvanično razvela od Džefa Bezosa 2019.


U januaru 2019. godine, u tom trenutku najbogatiji čovek na planeti Džef Bezos našao se u velikoj nevolji ― isplivale su lascivne poruke koje je slao novinarki Loren Sančez, supruzi svog bliskog prijatelja.

 

1 / 4 Foto: Mark Large/ dmg media/Profimedia

 

Milijarder je u to vreme bio oženjen Mekenzi Skot Bezos, s kojm je bio u braku od davne 1993, a već u aprilu 2019. godine oni su podneli zahtev za razvod.

 

Nakon što je posle razvoda dobila 38 milijardi dolara, ona je uvećala svoje već impozantno bogatstvo i odmah je počela da planira kome će sve pomoći ovim novcem.

 

1 / 4 Foto: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

 

Kako je Mekenzi istakla, ona poseduje "nesrazmernu količinu novca", koji želi da podeli s drugima, a 2019. godine je obećala da će makar polovinu bogatstva dati u dobrotvorne svrhe. Ne samo što je ona odmah počela to da radi, već donira rekordom brzinom, ali i s potpunom kontrolom nad time gde idu njene finansije.


Za više od dve godine, od svog bogatstva dala je 8,6 milijardi dolara za 780 organizacija koje se bore za ravnopravnost polova, kao i za iskorenjenje rasne diskriminacije ― piše novinarka Megi Megrat i dodaje da Mekenzi Skot "menja model ponašanja milijardera" tako što poklanja svoje bogatstvo dok podržava dobrotvorne organizacije koje žele da promene status quo.


U trenutku kada milijarderi poput njenog bivšeg supruga lete u svemir, Skotova koristi svoj ogromni novac ne samo da podrži neprofitne organizacije koje rade dobar posao, već da promene način na koji se bogatstvo i moć akumuliraju ― ističe ona.

 

 

makonda-tracker