sudbina

Voleli smo je kao Listerovu ćerku u "Porodičnom blagu": Otišla iz rodnog mesta da okuša sreću, a danas živi OVAKO

0

Glumica Anka Milićević davne 1999. godine napustila je Lipljan i došla za Beograd da gradi glumačku karijeru. Međutim, danas ne živi u glavnom gradu i sreću je pronašla daleko od njega. 

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Serija "Porodično blago", mnogo puta se reprizirala na Javnom servisu, te razne situacije iz ove serije i dalje nas oduševljavaju i razveseljuju, te se rado uvek prepričavaju. Svi se sećaju Listera, koga je tumačio Branko Cvejić, ali njegovoj ćerki, koja se pojavljuje u nekoliko epizoda, nikada nismo saznali ime. 

 

Nju je igrala Anika Milićević, koja se danas preziva Grujić.

 

Oduvek sam maštala da budem glumica. Spontano je to došlo. Niko se u porodici nije bavio glumom. Moja nana mi je pred smrt rekla: "Lepo što se baviš ovim poslom", iako joj nije bilo drago dok sam to studirala - rekla je Anika, koja je u Prištini završila glumu.

 

Anka Milićević
foto: Printscreen

 

Ona je davne 1999. godine došla za beograd da okuša sreću i napustila rodno mesto Lipljan. 

 

Taman je karijera krenula uzlazom putanjom. Krenula sam da radim sve više i više i onda je sve to odjednom prekinuto. Bila sam mlada i hrabra i išla na nekoliko mesta. Predstavila se i rekla da volim da radim to što sam završila, ali silom prilika to je prekinuto. Dobila sam šansu da igram u Ateljeu 212. To je bilo predivno iskustvo - kazala je ona jednom prilikom.

Igrala sam u dve predstave, ali sam izašla iz toga. Nešto me je vuklo da se vratim na Kosovo - kazala je Anika.

 

Anka Milićević
foto: Printscreen

 

Ako kako navodi, odustala je od karijere u glavnom gradu. 

 

Bilo mi je teško da živim na relaciji Beograd - Lipljan i odlučila da se vratim ovde, gde sam upoznala sadašnjeg supruga. Tu smo se i venčali. To je sudbina - dodaje Anika, koja danas ima sina.

 

 

makonda-tracker