tužno

Znale su da polako NESTAJE: Demi Mur i nova supruga prve videle simptome bolesti zbog koje BRUS VILIS ZAVRŠAVA KARIJERU

0

Svet je juče šokirala vest da proslavljeni glumac završava karijeru zbog oboljenja koje utiče na njegove kognitivne funkcije i moć govora

foto: Instagram
foto: Instagram

Glumac Brus Vilis (67) stavlja tačku na karijeru, potvrdila je juče njegova porodica.


Kako stoji u zvaničnom saopštenju, Vilis boluje od afazije, oboljenja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti, a u ovom teškom trenutku uz njega je njegova velika porodica.


Ovo je izazov i za njega i za celu porodicu. Zahvalni smo na vašoj podršci i ljubavi. Zajedno nastavljamo kao porodica — istaknuto je u izjavi koju su potpisali svi njegovi najmiliji.

 

Afazija je poremećaj koji izaziva oštećenje u oblasti mozga koja kontroliše izražavanje i razumevanje jezika. Može da se razvije usled udara, povrede glave, tumora na mozgu, demencije, infekcije... Ona se često javlja kao posledica moždanog udata, a jednako pogađa muškarce i žene. Većina ljudi dobija je u srednjim ili poznim godinama, a postoji više vrsta afazije.

 

Brus Vilis, demi Mur, Demi Mur
foto: Instagram

Još pre godinu dana u američkoj javnosti pojavile su se sumnje da Brus Vilis boluje od demencije, jer je uglavnom provodio vreme s porodicom i odbio je veliki broj filmskih uloga. Kako je tada za OK! rekao izvor blizak glumcu, prve naznake da nešto nije u redu primetile su njegova bivša supruga Demi Mur i druga supruga Ema Heming.


Supruga Ema i njegova bivša Demi Mur zajedno s decom su se udružile da pomognu Brusu. Znale su da polako "nestaje" — istakao je neimenovani izvor.

 

1 / 12 Foto: Profimedia


Tada je otkriveno i da je glumac prodao nekretninu koju je imao u Njujorku da bi bio češće u Los Anđelesu sa svojim najmilijima, a poznato je da su Brus i Demi proveli karantin početkom pandemije virusa korona zajedno, u društvu njegove nove supruge i sve njihove dece.


Reditelj Met Eskandari oglasio se u komentaru na Fejsbuku ispod snimka o glasinama o glumčevoj bolesti pre izvesnog vremena i time podgrejao sumnju da Vilis nije dobro.


Istina je. Režirao sam četiri filma s njim, tako da znam iz prve ruke. Tužno je videti kako se legenda poput Brusa raspada pred vašim očima. Video sam kako izgleda rad sa njim u poslednjih nekoliko godina — napisao je.


Dok je snimao film Glass (Staklo), zaposleni su morali mnogo scena da režu i uređuju jer Brus jednostavno nije mogao da zapamti određene delove teksta. U većini scena ima kapuljaču da sakrije slušalicu u uvu dok mu je neko govorio tekst. Na setu nije hteo da se smeje, a uvek ga je pratio pomoćnik dok je šetao po setu — rekao je izvor za OK Magazin.

 

 

makonda-tracker