"tužno je videti kako se raspada"

Svima koji su mu se rugali sada je KNEDLA U GRLU: Brusu Vilisu se Holivud smejao, a istina je bila VIŠE NEGO TUŽNA

0

Brus Vilis povlači se iz sveta glume, nakon što je obelodanjeno da se bori sa afazijom, poremećajem koji utiče na kognitivne funkcije, ali dugo pre nego što se saznalo koji je glumčev problem — bio je na meti podsmeha...

foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO
foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Legendarni glumac Brus Vilis (67) se povlači iz sveta glume zbog bolesti. Kako je njegova porodica objavila na Instagramuglumac boluje od poremećaja koji se naziva afazija, čija posledica je gubitak ili poremećaj govora, uz smanjenu mogućnost razumevanja ili izražavanja.

 

 

Afazija je medicinsko stanje koje može uticati na sposobnost osobe da govori, piše i čak razume jezik, bilo govorni ili pisani. Obično se dešava nakon infarkta ili povrede glave. Uzroci afazije su obično vaskularne lezije, tumori, traume, degenerativne bolesti CNS-a...

 

Ipak, ono što je, u svetlu Brusovog stanja više nego tužno, jeste da glumca već godinama prozivaju da je lenj, da ne bira dobre filmove, a mediji ga nisu štedeli ni kada se pojavio bez maske u apoteci, nakon čega se on izvinio i istakao da nije dobro procenio situaciju.

 

Brus Vilis
foto: Profimedia

U organizaciji Zlatna malina, koja je pandan dodeli Oskara, ali sa "nagradom" za najgora ostvarenja, napravili su celu kategoriju samo sa Brusom...

 

Nominacije Brusa Vilisa na ovogodišnjoj Zlatnoj malini

 

Brus Vilis, American Siege

Brus Vilis, Apex

Brus Vilis, Cosmic Sin - "pobednik"

Brus Vilis, Deadlock

Brus Vilis, Fortress

Brus Vilis, Midnight in the Switchgrass

Brus Vilis, Out of Death

Brus Vilis, Survive the Game

 

Reditelj Met Eskandari oglasio se u komentaru na Fejsbuku, ispod snimka o glasinama o glumčevoj bolesti pre izvesnog vremena, i time podgrejao sumnju da Vilis nije dobro.

 

 Istina je. Režirao sam četiri filma s njim, tako da znam iz prve ruke. Tužno je videti kako se legenda poput Brusa raspada pred vašim očima. Video sam kako izgleda rad sa njim u poslednjih nekoliko godina — napisao je.

 

Dok je snimao film Glass (Staklo), zaposleni su morali mnogo scena da režu i uređuju jer Brus jednostavno nije mogao da zapamti određene delove teksta. U većini scena ima kapuljaču da sakrije slušalicu u uvu dok mu je neko govorio tekst. Na setu nije hteo da se smeje, a uvek ga je pratio pomoćnik dok je šetao po setu — rekao je izvor za OK Magazin.

 

 

makonda-tracker