morao je da dozvoli da isključe aparate

"Draga, iz ovoga se više ne vraćaš..." Najpotresniji kraj ljubavne priče glumačkog para koji se OBOŽAVAO

0

Doživela je nezgodu, prevezena u bolnicu, a uskoro je njen suprug morao da dozvoli da je — isključe s aparata.

foto: EPA /  DANIEL DEME
foto: EPA / DANIEL DEME

Jedna od omiljenih britanskih glumica Nataša Ričardson preminula je pre 13 godina, bolno i iznenada, nakon nesreće koju je doživela na skijanju. Njen brak sa glumcem Lijamom Nisonom važio je za jedan od najlepših i najskladnijih brakova koji se mogu zamisliti u svetu Holivuda, a tragedija je sve prekinula odjednom.

Nisonu je bilo potrebno mnogo da preboli smrt supruge.

Glumac je nedavno priznao kako se prvi put nakon suprugine smrti zaljubio, ali ona je bila zauzeta.

 

Nataša Ričardson, koja je s glumcem Lijamom Nisonom bila u braku od 1994. godine, doživela je u Kanadi skijašku nezgodu. Pala je i dobila udarac u glavu na kojoj nije nosila kacigu, a nakon pada nije se žalila na bolove.

Nekoliko sati kasnije bila je hitno prevezena u jednu njujoršku bolnicu, gde je preminula u 46. godini — od posledica krvarenja u mozgu.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Tog tužnog dana pre nekoliko se godina prisetio i Lijam Nison.

 

Razgovarali smo telefonom i rekla mi je: "Dragi, malo sam pala na snegu." Tako je ona to shvatila — opisao je glumac trenutak kada je saznao da je njegova supruga povređena u nesreći.

 

— Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork, gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu", rekao sam joj — izjavio je skrhani Lijam, koji je doktorima dao dopuštenje da mu suprugu isključe s aparata.

Nataša i Lijam su u braku dobili dvojicu sinova, Majkla i Danijela.

 

Stariji Majkl prošle je godine odlučio majci iskazati posebnu počast, preuzevši njezino prezime Ričardson. Iskazao joj je to u čast uspomene koja živi na nju. U trenutku kada je ostao bez majke, on je imao samo 13 godina. Više se ne zove Majkl Nison, već Majkl Ričardson.

 

Lijam Nison je, po želji svoje supruge, donirao njene organe, a i godinama kasnije priznaje da često oseća kao da je ona u blizini, kada uđe u stan očekuje da čuje njen glas, čeka da otvori vrata.


Čekam da baci ključeve na sto i pozove moje ime. Ceo svet mi se srušio kada je otišla — iskren je glumac.

 

 

makonda-tracker