23 godine ljubavi

Godinama je bila sa svetskom zvezdom, izgradila je veliku karijeru: Znate li koja lepotica je supruga Gorana Šušljika?

0

Upoznali su se tokom leta 1999. godine, a njihova idila i dalje traje. Budući da glumac čuva svoju privatnost daleko od očiju javnosti, mnogi ni ne znaju da je više od dvadeset godina u srećnom braku s proslavljenom umetnicom.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Glumac Goran Šušljik više od dve decenije uživa u ljubavnom i, potom, porodičnom skladu s pijanistkinjom Irinom Dečermić, s kojom ima dvojicu sinova.


Sve je počelo po završetku bombardovanja 1999. godine, kada je glumac u Crnoj Gori upoznao ženu svog života. Irina, ćerka glumca Stojana Coleta Dečermića i profesorke Ubavke Jovanović, došla je da poseti svoje roditelje na moru i ostalo je istorija.


Ubavka je posredno upletena u tu priču. Znala sam za Gorana jer sam se intezivno družila sa Jagošem Markovićem, kada god sam dolazila u Beograd — istakla je ona i prisetila da je jednom prilikom pre toga gledala Šušljikovu predstavu s bivšim suprugom Žan-Markom Barom. — I Žan-Mark išao je sa mnom u pozorište i gledali smo ga. Te 2000. godine krenula sam da provedem sa porodicom nedelju dan na moru, u Rosama, gde moja mama voli da letuje. Vrlo mi važno da jednom godišnje imamo taj morski zajednički trenutak. Došla sam na Rose i Goran je već bio u tom stanu koji smo iznajmljivali jer je u međuvremenu ostao bez sobe, a Rose su bile prebukirane. Pošto se družio sa mojom mamom, imali su razne priče od Kiša do Jugoslovenskog dramskog pozorišta, noćima su sedeli i pričali i ona ga je primila u praznu sobu koja je čekala mene. Tako smo Goran i ja tih nedelju dana, koliko sam imala slobodno, proveli u istoj kući i desila se ljubav. Izgleda da je Ubavka pripremila teren — rekla je u intervjuu za Elle svojevremeno pijanistkinja.

 

Goran Šušljik, Irina Dečermić
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Nekoliko meseci kasnije, glumac je otputovao u Bocvanu, a navodno čim je stigao, shvatio je da mu nedostaje Irina, pa je kupio povratnu kartu za Beograd — ali preko Pariza, kako bi video lepu pijanistkinju, budući da je ona živela na relaciji London‒Pariz.


Irina je, inače, pre toga bila u sedamnaestogodišnjoj ljubavi s francusko-američkim glumcem i režiserom Žan-Markom Barom, s kojim je ostala u prijateljskim odnosima i s kojim su Goran Šušljik i ona sarađivali na predstavi "Krojcerova sonata", koja se igrala u Madlenijanumu.

 

—  Priznajem da može da deluje neuobičajeno. Ali to je samo zbog granica koje sami sebi zadajemo. Kao stanovnik modernog društva, vi imate prava na lični izbor, imate prava da nastavite da volite nekog iako više niste u kontekstu muža i žene, i imate prava da prenesete svoju ljubav prema bivšem supružniku na sadašnjeg. To je bio jedini put da ostanemo zdrave glave i zdravog srca. Sigurna sam da su i Žan-Mark i Goran sada bogatiji za još jedno prijateljstvo. Živimo ovaj jedan jedini život, i zašto da ga učinimo manje radosnim, ili više bolnim, zbog nekih pravila? Kao što je Debisi rekao – umetnik je taj koji zadaje pravila, ne nameću se pravila umetniku. Pa tako i u samom životu — rekla je u razgovoru za Vreme pre nekoliko godina.

 

 

Iako je stanovala u dvema svetskim metropolama, ona je odlučila da iz korena promeni svoj život i ostavila sve kako bi s Goranom nastavila ljubav u Beogradu.


Par je zajedno dobio dvoje dece — sinove Dušana i Đorđa. Kako je Irina ispričala u jednom intervjuu, Dušan je došao na svet dva i po meseca ranije, zbog čega mu je oštećen sluh.

 


Đorđe je izrazito društven. Dovoljno je da se jednom sa nekim vidi i poigra, već sledeći put spreman je da ode u goste kod njega, čak da prespava. Otvoren je, ne krije emocije, dok je Dušan sušta suprotnost. Ali, takav je zbog problema sa sluhom, jer do godinu i pet meseci nije ništa čuo. Rođen je sa šest i po meseci. Kao posledica svega oštećen mu je sluh — ispričala je pre nekoliko godina. — Sad uz pomoć aparata čuje i može da priča. Njega niko ne interesuje, dovoljni smo mu mi. Voli i svoju dadilju, vezan je za nju, viđa je svakodnevno pa je to i normalno. U početku mu se nije išlo u vrtić, sad je drugačije. Na testu koji su radili u obdaništu pokazao je natprosečnu inteligenciju. Poslednjih meseci primećujemo veliku promenu, sigurniji je u govoru.

 

 

makonda-tracker