niže uspehe

JUČE je postigao OGROMAN USPEH u Srbiji: Aleksej Bjelogrlić krenuo je očevim stopama, a evo po čemu je VEĆ SAD POZNAT

5

Aleksej Bjelogrlić nije samo sin Dragana Bjelogrlića, već i perspektivni mladi glumac, a od juče i član Jugoslovenskog dramskog pozorišta!

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Ime Dragana Bjelogrlića dobro je poznato već godinama na ovim prostorima, a za njegovu decu imali smo prilike da čujemo poslednjih par godina.

 

Poznato je da iz braka sa suprugom Majom, glumac ima dvoje dece. Osim starije ćerke Mie, Bjelogrlić ima i sina Alekseja.

 

 

Aleksej Bjelogrlić upisao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, a sada je postigao veliki uspeh. Naime, on je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta!

 

Jugoslovensko dramsko pozorište je značajno podmladilo ansambl kome su se u poslednje dve godine pridružili Milica Gojković, Joakim Tasić, Miodrag Dragičević, Sanja Marković, Jovana Belović a od danas i Aleksej Bjelogrlić. Njega krajem septembra očekuje premijera predstave "Široka zemlja" Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića a već u oktobru premijera predstave "Zagreb – Beograd via Sarajevo" Jelice Zupanc u režiji i adaptaciji Gorčina Stojanovića u kojoj će igrati Ivu Andrića“, navodi se u saopštenju.

 

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

 

Aleksej je debitovao u filmu "Montevideo, Bog te video". Gledali smo ga u ostvarenju "Žigosani u reketu", a u nastavku popularne serije "Senke nad Balkanom" tumačio je mladog boksera iz Jatagan male.

 

On je tada dočarao intiman odnos sa glumicom Sandrom Bugarski, ali i sa Milicom Tomašević.

 

Milica Tomašević
foto: Printscreen

Kad je Dejan Stojiljković izmislio taj lik boksera, rekao sam mu da moramo da nađemo dobrog mladog glumca, a on i Boban Jevtić su predložili da uzmem Alekseja. Kad smo pisali tu ulogu, počeo sam da ga testiram koliko je ozbiljan u svojoj nameri da upiše glumu. Video sam da je ozbiljan i rekao sam da ću mu dati ulogu da vidim koliko može. On se razvio dobro. Bilo mi je nezgodno što sam morao sinu da režiram. Nisam znao da li da ga gledam kao sina ili glumca. Dobro je uradio. Video sam da može da se bavi tim poslom. Bio mi je to test i nisam znao da će onako da se završi ― rekao je Dragan Bjelogrlić jednom prilikom o sinovljevoj ulozi u "Senkama".

 

 

makonda-tracker