on joj je na prvom mestu

Tako nešto se ne dešava ni u filmovima: Princeza se odriče titule zbog ljubavi

0

Ukoliko vam je dosta romantičnih filmova u kojima obični građanin koji je zaveo princezu nekim čudom postane plemić, dirnuće vas priča o unuci japanskog cara.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Mako (25), najstarija unuka japanskog cara Akihita, veriće se za advokata Keija Komuru (25), kog je upoznala za vreme zajedničkih studija, piše BBC.

 

Prema plemićkom zakonu u Japanu, princeza mora da se odrekne titule ukoliko želi da se uda za običnog građanina, dakle onog koji je bez titule.

 

Kako se navodi, očekuje se da će ovaj potez ponovo potpaliti debatu o plemićkoj sukcesiji, odnosno procesu nasledstva titule, uključujući i moguću abdikaciju cara Akihita.

 

foto: Profimedia

Kraljevska porodica saopštila je lokalnim medijima da su u toku planovi za princezinu veridbu, a kako se navodi, venčanje se očekuje sledeće godine.

 

Na pitanje o veridbenim planovima Komuro je rekao da sada nije vreme da komentariše, ali da želi da govori kada za to dođe vreme.

 

Dešava se čak i princezama: Zaljubljenice u modu razočarane u Kejt Midlton, a razlog je OVA haljina (FOTO, ANKETA)

 

Inače, ovo nije prvi put da se princeza odrekne krune zbog ljubavi.

Tetka princeze Mako princeza Sajako udala se za običnog građanina 2005. i to je bio prvi put da je član plemićke porodice u Japanu postao običan građanin.

 

foto: Profimedia

Sajako je nakon venčanja morala da se prilagodi svom skromnom okruženju. Preselila se u jednosoban stan gde je morala da nauči kako da vozi automobil, ide u kupovinu hrane, kako da sama opremi svoj stan...

 

***

POGLEDAJTE

Glamur, slava i elegancija: 3 princeze čija je svaka odevna kombinacija VEST DANA

 

 

makonda-tracker