ostavila je utisak malom ulogom

NJENU ULOGU U "ŽIKINOJ DINASTIJI" SVI PAMTIMO! Gidra Bojanić je decenijama voleo ovu glumicu, a razvodili su se DVAPUT

1

Više puta su se zajedno pojavljivali ispred kamera, ali je najpoznatiji njihov "okršaj" u filmu "Šta se zgodi kad se ljubav rodi"

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Legendarni Dragomir Bojanić Gidra imao je veoma bogatu karijeru — uspešno je radio u pozorištu, na televiziji i na filmu i ostvario preko stotinu uloga ispred kamere, a dobro je poznato da je u Italiji bio poznat kao Entoni Gidra, zvezda vesterna i akcionih filmova.


Na putu ka zvezdama imao je ogromnu podršku porodice, na čelu sa suprugom Ljiljanom Kontić, koja je i sama bila glumica. Par se venčao 1966. godine, nakon duge ljubavi koju su održavali i tokom i posle studija, pa čak i dok je Ljiljana radila u pozorištu u Užicu i, potom Vršcu. Na večnu ljubav zakleli su se nakon njenog povratka u Beograd, a četiri godine kasnije dobili su ćerku Jelenu. I dalje se prepričava kako ih je iz porodilišta izveo u pratnji tri automobila punih muzičara.

 


Nisam verovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu — priznao je jednom prilikom Bojanić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragomir Bojanic Gidra (@gidrabojanic) on


Ljiljana je i sama ostvarila mnogo uloga, a u pozorištu je odigrlaa više od 30 iz klasičnog i savremenog repertoara Narodnog pozorišta. Najveću popularnost stekla je ulogom Ljeposave u seriji "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Publika je, međutim, pamti i po jednoj manjoj ulozi koju je ostvarila u filmu "Šta se zgodi kad se ljubav rodi". Ona je, naime, odigrala lik profesorke muzičkog koja ometa ljubav Miše i Nataše, a upečatljiva je scena u kojoj Ljiljana opominje her Žiku i Milana jer prave buku tokom časa. "Tišina! Sram vas bilo! Matori ljudi, pa još nevaspitani!", a Žika za njom viče: "Babaroga!".

 

foto: Instagram Printscreen

Ipak, ona možda nije ostvarila sve svoje poslovne planove jer je bila posvećena porodici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragomir Bojanic Gidra (@gidrabojanic) on


Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Međutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost. Nema ništa samo za njega ili samo za mene — priznala je.

 

Gidra sa porodicom ❤️?

Posted by Čuvamo od zaborava on Sunday, June 28, 2020


 

 

makonda-tracker