PRVE SUZE — ZBOG "ŽIKINE DINASTIJE"

MNOGI SU POKUŠALI DA JE RAZGOLITE PRED KAMERAMA: Lidija Vukićević otvoreno o tome koje kolege su stale u njenu zaštitu

3

Čuvena glumica je od prvih koraka na sceni poznata po lepoti od koje zastaje dah, zbog čega su mnogi režiseri želeli da u njihovim ostvarenjima obnaži

foto: Instagram
foto: Instagram

Koliko je mladim i lepim glumicama teško na početku karijere, na svojoj koži osetila je Lidija Vukićević.

 

Željna toga da se u filmskoj industriji probije zahvaljujući talentu, mnogim rediteljima na pameti je bilo samo to kako da je skinu. Zbog toga je glumica preplakala svoju prvu veliku šansu: lik Lilike u "Žikinoj dinastiji".


—  Prve suze zbog posla pustila sam za vreme snimanja "Žikine dinastije". Te davne 1985. godine, dobila sam ulogu Lilike. Bilo mi je baš teško jer reditelj, Zoran Čalić, nije verovao u mene. Sve vreme je bio nezadovoljan i ljut. Problem je bio u tome što je želeo da me skine, jer je zamislio da u jednoj sceni budem skroz gola — priča glumica.

 

 

—  Nisam to želela jer sam smatrala da nema opravdanja za tako nešto. Veliku podršku u tim trenucima pružio mi je Dragomir Gidra Bojanić, koji me je zaštio od reditelja i nije mu dao da me skine. Osim njega, u tim, za mene teškim i stresnim momentima, podršku su mi pružili Jelena Žigon i moj veliki prijatelj Milan Štrljić — ispričala je Lidija.

 

—  Sećam se da sam sedela u šminkernici i ridala, i to pred snimanje scene u kojoj treba da budem vesela i da pevušim. Ne znam kako, ali uspela sam da odglumim sreću. Na kraju je reditelj pogledao materijal i bio je prezadovoljan. Počeo je da me grli i ljubi zbog odlično urađenog posla — kaže ona.

 

Sa istim problemom, Lidija se susrela i na snimanju filma "Razvod na određeno vreme". Još jedan velikan našeg glumišta, stao je tada u njenu odbranu.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

— U tom filmu igrala sam prostitutku Soju, a Bata i ja smo imali zajedničku scenu u jednoj hotelskoj sobi. Bila sam u halterima i brusu. Direktor fotografije je od mene zatražio da se skinem skroz gola, na šta sam mu ja rekla da nema šanse. On mi je na to odbrusio: "Vi mlade glumice sve nešto nećete da se skinete"! U tom trenutku umešao se Bata i stao u moju odbranu, pa smo nastavili sa snimanjem te scene — prisetila se ona.

 

Trenutak u hotelskoj sobi sa Batom na snimanju, bio je početak jednog velikog prijateljstva.

 

— On je bio moj najveći prijatelj, kao i njegova žena Lula. Štitio me je jer sam bila lepo vaspitano dete, a on je to umeo da prepozna i ceni — kaže Lidija.

 

 

makonda-tracker