PRE 22 GODINE NAPUSTILA JE OVAJ SVET

ZA JEDNOG SE MISLI DA JE PRAVI HARIJEV OTAC, A DRUGOG JE POSEĆIVALA U PAKISTANU: Princeza Dajana se udala kao DEVICA, ali do kraja života našla je OVIH SEDAM LJUBAVNIKA!

3

Prošlo je 22 godine otkako je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći sa Dodijem Fajedom, ali osim njega, javnost je saznala za još njenih ljubavnih afera

foto: Profimedia

16 godina stariji od lepe princeze, Oliver  se bavio umetninama i njima opskrbljivao najvažnije londonske galerije i muzeje, a danas se smatra najvećim stručnjakom za islamsku umetnost.

 

Za aferu se saznalo tako što se jedne noći oglasio alarm Kensingtonske palate, u kojoj je živela Dajana, a policija je u grmlju ispred palate pronašla Olivera, kako se skriva od pogleda pušeći cigaretu.

 

Romansa je došla svome kraju kada je Oliverova žena, bogata francuska naslednica, zapretila razvodom. Oliver je ostavio Dajanu, a ona ga je nakon prekida opsedala pozivima zivkajući ga i po 300 puta dnevno. Navodno je bila ogorčena, te se osećala izdano, pa mu je slala i preteća pisma. Na sve se to Oliver na kraju požalio svom dobrom prijatelju, princu Čarlsu.

 

Jedan od Dajaninih ljubavnika bio je policajac Bari Manaki, koji je služio za Dajanu i zapravo mu je posao bio da brine za njenu sigurnost, no čim se vest o nedoličnoj vezi između princeze i policajca proširila – Bari je smenjen s dužnosti.

 

 

Od 1986. do 1991. Dajana je bila u vezi s Džejmsom Hjuitom, a mnogi su šuškali da je njihova veza započela i ranije, te da je on otac princa Harija. Crvenokosi profesionalni jahač 2003. je razmišljao o prodaji 64 Dajanina ljubavna pisma za neverovatnih 10 miliona funti, no na kraju se suzdržao.

Oni koji su znali za aferu potvrdili su da je par bio u strastvenoj vezi, ali da se više radilo o seksu nego o dubokim emocijama.

 

Među Dajaninim čaršavima našao se i Džejms Gilbi, s kojim je princeza ozbiljno planirala i beg od kraljevske porodice. Njihove telefonske razgovore su snimile tajne službe u palati, pa je njihova namera o begu brzo razotkrivena 1989. godine.

 

Kako je Dajana bila poznata kao vrsna sportistkinja i ljubiteljka teretana, u jednom je svom pohodu na teretanu tako upoznala i Vila Karlinga. Vil Karling bio je profesionalni igrač ragbija i u trenutku afere s Dajanom navodno je bio srećno oženjen.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker