suparnice

NEKADA SU BILE NAJBOLJE PRIJATELJICE: Kako su Lejdi Di i Sara Ferguson postale NAJLJUĆI NEPRIJATELJI

0

Kako je veza Endrua i Sare postajala sve ozbiljnija, došlo je vreme da imaju prvo službeno pojavljivanje kao par pred članovima kraljevske porodice. Sara je zbog toga bila izuzetno nervozna, no Dajana je bila uz nju kako bi sve lakše prebrodila. Čak joj je pozajmila i haljinu i bila joj pratnja na događaju

princeza dajana
princeza dajanafoto: Profimedia

 

Pre 30 godina princeza od Velsa i vojvotkinja od Jorka bile su ono što su danas Kejt Midlton i Megan Markl, odnosno vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa. Njihov odnos je intrigirao javnost, posebno jer su često imale okršaje pa su od najboljih prijateljica postale najljući neprijatelj.

 

Donosimo vam priču i zanimljivosti, počevši od upoznavanja pa sve do prerane smrti voljene princeze Dajane.

 

Kako su se upoznale?

 

Poznanstvo Dajane i Sare Ferguson počelo je pre nego što su obe dame postale članice kraljevske porodice, jer su po krvnom srodstvu rođake u četvrtom kolenu, a osim toga, njihove majke su zajedno pohađale školu. Iako su se poznavale od najranijih dana, zbližile su se tek 1980. godine, kada je Dajana imala 19, a Sara 21 godinu. Budući da su imale puno zajedničkih prijatelja, ali i istih interesa, ubrzo su postale nerazdvojne i odlazile jednom nedeljno na ručak.

 

Produbljivanje odnosa

 

Dajana je na svoje venčanje pozvala i Saru Ferguson i uz to joj dala materijal od kog je trebalo da napravi haljinu za taj istorijski događaj. Budući da je na venčanje stigla sama, Sara je kasnije priznala da se osećala jadno i odbačeno jer nije bila pozvana na ceremoniju nakon službenog obreda. Nakon Dajanine udaje dve dame su nastavile redovno da se nalaze na ručku svake nedelje, a Dajana je upravo u Sari našla saveznicu pa joj se poveravala o svemu kroz šta je prolazila i kako se snalazila u novoj ulozi u kraljevskoj porodici.

 

Dajana je često tada zvala Saru i pozivala je u Bakingamsku palatu kako bi se razvedrila, a Sara je svojoj prijateljici čak preporučila svog astrologa. "Bila je dve godine mlađa od mene, a ja sam je podupirala i čuvala kao da mi je mlađa sestra, kao što i danas radim to svojoj najboljoj prijateljici", napisala je Sara Ferguson u svojoj autobiografiji iz 1996. godine.

 

 

 

Nastavak na sledećoj strani

makonda-tracker