Uživa u skladnom bračnom odnosu

Đorđe Pavlov: Supruga i ja prevazišli smo krizu

0
Poznati beogradski šmeker i nekadašnji maneken Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đoka Kortina, zamenio je gradski asfalt snežnim planinskim vrhovima gde vodi svoj restoran i odmara se sa porodicom s kojom deli strast prema skijanju i uživa u skladnom bračnom odnosu koji je doskoro bio narušen.
foto: Andrej Nihil, Story press
foto: Andrej Nihil, Story press

Ima neka tajna veza između slavnog zavodnika i manekena Đorđa Pavlova (66), poznatijeg kao Đoka Kortina i Kopaonika. Poznati beogradski šarmer ne ume da objasni šta se tačno dogodilo nakon što se prvi put susreo sa ovom planinom, ali tvrdi da je veoma privržena čarima njene lepote. Otkako je prvi put stao na skije, zimski planinski ambijent osvojio je Kortinu koji danas provodi dosta vremena na Srebrnoj planini, kako još nazivaju Kopaonik.

Ovde sam zbog svog restorana, a opet, otvorio sam ga zbog Kopaonika. Ne znam zbog čega me je ova planina osvojila. Bio sam u ski-centrima gde su spustovi oštriji i staze duže, ali sveukupno, Kopaonik je najlepši, najbolja je atmosfera, a takvi su i ljudi, jer su naši. S tim se slažu i svi moji prijatelji. Provešću ovde dosta vremena mada ne baš čitavu zimu. Ove sezone pokazalo se pravo lice ovog odmarališta, bilo je mnogo sunca i snega", zadovoljno ističe Đorđe.

Kortina kaže da je relativno kasno naučio da skija, u 31. godini, ali to prvo iskustvo bilo je kao iz bajke. Odmah se zarazio i od tada je veliki zaljubljenik u ovaj sport. Budući da zbog posla dosta vremena provodi na Kopaoniku, njegova porodica često je uz njega.

Porodica je sa mnom. Sin Aleksa učitelj je skijanja i ranije je nastupao za reprezentaciju, a moja gospođa takođe voli taj sport. Nekako su nam skijanje i Kopaonik zajednički imenitelj. Zbog toga su često i oni na planini", objašnjava Kortina koji, prema sopstvenoj tvrdnji, pre godinu dana nije bio u najskladnijem odnosu sa suprugom. Sada kaže da su uspeli da prebrode poteškoće.

Đorđe Pavlov: Stvari u mom braku malo su se pokvarile

Odnosi između supruge Olivere i mene danas su u sasvim dobrom stanju. Svaki brak pretrpi određene padove, ima probleme i krize, ali nadam se da smo sve to prevazišli", kaže maneken i u šali dodaje da je možda i Kopaonik pomogao u sređivanju nesuglasica, budući da je ova planina rešenje za sve.

foto: Andrej Nihil, Story press

Pored sina, za koga kaže da se dosta razlikuje od njega i da ga ne zanimaju medijska zbivanja već samo fakultet, Đorđe ima i ćerku Milu koja je u marketinškom poslu, udata je i ima sina od dve i po godine. Ipak, stari šarmer tek treba da se pronađe u ulozi dede.

Oni su u inostranstvu, žive u Parizu, ali vraćaju se krajem aprila pa ćemo videti kako ću se osećati kao deda kada budu došli. Do sada nisam stigao da to iskusim", iskren je Đorđe.

Do tada on je usmeren na vođenje uspešnog restorana, skijanje i provođenje vremena sa ostatkom porodice. To je život koji je sasvim drugačiji od onog koji vodi kada je u Beogradu, gde posećuje modne revije, ali priznaje da se sve ređe odlučuje na to.

Odlazim na modne revije samo kad moram. To znači da idem kad me neko od vlasnika firmi pozove lično, tad moram da dođem, ali inače ne idem jer ne znam šta tu može da se vidi danas. Ima dobrih manekena i manekenki, ali nema, nažalost, šta od mode da se vidi", ističe Kortina i dodaje da se posao manekena promenio nagore u odnosu na vreme kada je on šarmirao publiku svojim stavom.

Vođenje restorana sada je njegova nova strast, a Kopaonik svemu tome pridaje i malo magije.

makonda-tracker