Ivan Bosiljčić: Putovanje od kog zastaje dah

1
Glumac Ivan Bosiljčić boravio je dve nedelje u Kanadi gde je otputovao zbog pozorišne turneje, ali i pored toga što je poneo nezaboravne uspomene, sve vreme nedostajale su mu supruga Jelena Tomašević-Bosiljčić i ćerkica Nina
Ivan Bosiljčić, foto: Privatna arhiva
Ivan Bosiljčić, foto: Privatna arhiva

Tokom posete Kanadi gde je boravio poslovno, glumca Ivana Bosiljčića (35) pratile su pomešane emocije, ushićenje što uživa u lepotama ove daleke zemlje, ali i tuga jer supruga Jelena Tomašević Bosiljčić (30) i ćerkica Nina (2 ) nisu s njim. Po povratku u Srbiju ovaj multitalentovani umetnik proslavio je značajne jubileje: pedeseto izvođenje Zone Zamfirove, desetogodišnjicu postavljanja predstave Cigani lete u nebo i prestižno priznanje Zlatni ćuran za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Branka u predstavi Izbiračica na 43. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije - Dani komedije u Jagodini.

Story: Kako su ljudi reagovali na predstavu Jasmin na stranputici sa kojom ste gostovali u Kanadi?

- Već dvanaest godina sa velikim uspehom Rada Đuričin, Ljiljana Lašić i ja u Beogradu igramo predstavu Jasmin na stranputici. I kao što bi rekla Ljiljana Lašić, pisac: Ovo je komad za suze i za smeh o našim karakterima i naravima. Ima tri lica, a mogao je da ima trideset, ili tri miliona. Mladi umetnik Jasmin Hasanović iz Sarajeva zalutao je u tuđu zemlju, u Beograd u kome traži spas od rata i strahota u kojima nije učestvovao i koje ničim nije izazvao. Očajnički čeka vizu za Kanadu u kojoj vidi jedinu nadu. Sa likom Jasmina poistovetilo se više od sedamdeset odsto prisutne publike, prepoznavali su svaki njegov korak i svaku reč. Bilo je to uzbudljivo  pozorišno iskustvo i za glumce i za prisutne bivše Sarajlije.

Story: Da li ste prvi put boravili u toj zemlji?

- Prvi put sam bio na putovanju preko okeana. Iako sam do sada proputovao Evropu uzduž i popreko, posao me je ovaj put odveo u Severnu Ameriku. Igrali smo u pozorištima u Torontu, Otavi, Kičineru, Vankuveru, Kalgariju i Edmontonu gde smo proslavili dve stotine pedeseto izvođenje naše predstave.

Razgovarala: Ksenija Konić

Kompletan intervju pročitajte u novom, 448. broju magazina Story koji je u prodaji od 18. aprila.

makonda-tracker