Alka Vuica: Najseksepilnija sam u haljini bez gaćica

0
Dok opisuje kako je plakala kada su ubili King Konga, pevačica Alka Vuica otkriva kada se poslednji put zamalo upiškila u gaćice, ali i ko je po njenom mišljenju najbolji frajer na svetu
Alka Vuica, Karikatura: Goran Divac
Alka Vuica, Karikatura: Goran Divac

S: Zašto je dobro biti Alka Vuica?

- Nikada nisam rekla kako je to dobro, ali iz ove kože ne mogu. Trudim se da uvek vidim bolju stranu svega, a imam i zahvalnu, duhovitu prirodu, pa ne dramatizujem previše .

S: Sarajevo ili Zagreb?

- Zagreb je moja velika ljubav i volim tamo da živim, ali Sarajevo me uvek razgali i odmori mi dušu. Najbolje ih je kombinovati, što uglavnom i činim.

S: Omiljeno jelo?

- Punjena paprika i pire krompir.

S: S kim se najbolje provodite kada uveče izlazite u provod?

- Sa svojim prijateljima iz ranih osamdesetih godina... Ne mogu sve da ih nabrojim, ali to je moja škvadra. Humor nam je isti, još se družimo kao da godine nisu prošle i kao da nema mudrosti ni pameti... Obožavam što sa njima mogu da ostanem mlada.

S: Koja je vaša omiljena narodna pesma?

- Crno na belo, uvek žalim što je ja nisam napisala.

S: Kada ste se i zbog čega poslednji put slatko nasmejali?

- Desilo se to na aerodromu u Vankuveru kad sam videla svog dragog koji je zbog neke moje provale doslovno pao na pod od smeha, ali to ne može da se prepriča… On kaže da sam ja najduhovitija žena na svetu i toliko se smeje nekim mojim rečenicama da se i ja gledajući ga upiškim u gaćice od smeha.

S: Uz koji film se uvek rasplačete?

- Često plačem gledajući filmove i nije me uopšte sramota. Plakala sam i kad su ubili King Konga. U životu se teže rasplačem, možda baš zato uz filmove često pustim suzu.

S: Verujete li u vanzemaljce?

- Verujem da je svemir živi organizam i kako postoji mogućnost za još mnogo oblika života, kako inteligentnih tako i neinteligentnih...

S: Omiljeni vic o plavušama?

- Kaže plavuša: OK, shvatila sam da rode donose decu, ali nikako ne mogu da shvatim kako pauk može da odnese auto?

S: Šta ste bili u prošlom životu?

- Nemam pojma, kad bih znala, sve bi bilo lakše i u ovom...

S: Za šta biste voleli da imate talenat, a nemate?

- Volela bih da sam talentovana za slikanje, a nisam... Obožavam slikare i slikarstvo, to je duhovno doživljavanje materijalne stvarnosti.

S: Koliko košta slava, a koliko dostojanstvo?

- Nekoga mnogo, a drugoga ništa. Neki ljudi ne znaju šta je dostojanstvo i samo žele da budu slavni, a nekima je dostojanstvo sve, pa se i ubijaju ako misle da su osramoćeni. Slava i dostojanstvo nisu trajne vrednosti, već trenutne, postoje neke veće do kojih treba držati.

S: Zašto su budale previše samouverene, a pametni stalno u dilemi?

- Zato što pametni sumnjaju u sebe, a budale veruju da su odabrane. Zbog toga što pametni razmišljaju, a budale i ne misle.

S: U čemu se osećate najseksepilnije?

- Eh, to je pitanje... U superženstvenoj haljini bez gaćica, ali samo ja znam da ih nemam, a možda i on… Naravno, i na visokim štiklama!

S: Koji je vaš najveći greh?

- Nemam najveći greh, samo neke male, ljudske grehove koje svi imamo.

S: Da li su prvi znaci starenja sede vlasi, bore ili nešto treće?

- Znam i mlade ljude koji imaju sede. To nije znak starenja, više je stvar genetike. Stari ste kad se tako osećate, kada izgubite onu mladalačku zanesenost.

S: Šta prvo primetite kod neke osobe?

- Oči, ruke, cipele, način govora, osmeh...

S: Da li postoje muško-ženska prijateljstva?

- Naravno da postoje. Imam muških prijatelja i mogu da kažem kako su mi ta prijateljstva kvalitetnija i dublja nego sa prijateljicama.

S: Koju pesmu pevušite ovih dana?

- Svoju novu pesmu Rundu za ekipu!

 

HIT ODGOVOR

S: Ko je i zašto najbolji frajer na svetu?

- Nema najboljeg, barem ga ja ne vidim, ima samo boljih i lošijih. Ali, pošto me je upravo pozvao moj dragi i nasmejao kada sam mu pročitala svoj odgovor rekavši da ga zaboravim, tvrdim da je on najbolji. (Smeh)

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker