Gordana Bjelica: Ćerku ne upoznajem sa svojim partnerima

0
Glumica i donedavno takmičarka rijaliti šou-programa Farma, Gordana Bjelica, otkriva zbog čega posle razvoda nije htela da se uda, ali i zašto svoje emotivne veze drži podalje od naslednice Tamare
 Gordana Bjelica, Foto: Luka Šarac
Gordana Bjelica, Foto: Luka Šarac

Glumica Gordana Bjelica (48) koju domaća publika pamti po ulozi sekretarice Bebe iz serije Srećni ljudi, odlučila je da se oproba u novom poduhvatu, rijaliti šou-programu Farma odakle je nedavno izbačena. Najveću podršku dala joj je ćerka Teodora (18) koju je dobila iz kratkotrajne romanse sa čovekom o kom ne želi da govori. Kako je sama odgajala svoju naslednicu tokom kriznih devedesetih godina, zbog čega više nikada nije poželela da se uda,  ali i na koji način bira emotivne partnere, Gordana otkriva za Story.

Story: Da li ste u emotivnoj vezi sa pevačem Erom Ojdanićem ili je to marketinški trik?

- Nismo se mi ništa dogovarali. Hoću da budem iskrena i precizna, koliko mi to ugovor dozvoljava. Od prvog dana osetila sam da me on poštuje i sve vreme bili smo na vi. I mada respektujemo jedno drugo, Era je veliko dete. Ako prema nekome oseća simpatije, bilo da su one prijateljske ili neke druge prirode, koristi svaku priliku da bude ljubazan.

Story: Mnogi su se iznenadili vašim učešćem u rijalitiju. Kako ste doneli odluku da odete na Farmu?

- Dobila sam podršku od svoje ćerke. Rekla mi je da u rijaliti treba da uđe osoba kao što sam ja baš zbog toga što sam različita.

Story: Izjavili ste da imate finansijske probleme. Kako vi komentarišete odnos države prema umetnicima koji se nalaze u takvoj situaciji?

- Stojim iza toga da je velika hrabrost reći kako imate finansijske probleme, ali danas nemate drugi način da naplatite nešto što ste uradili. U pitanju je moja profesija i glumački poziv, a po godinu dana imam kašnjenja u isplati. U datom trenutku, kada nedeljom noću treba da se vratite sa izbacivanja u Farmi, vi razmišljate o hiljadu dinara i to nije sramota da se kaže. Treba da bude sramota one koji vode računa o kulturi, prosveti i koji su te profesije stavili na marginu.

Story: Često ste ranije govorili o tome ko je otac vašeg deteta. Zbog čega danas ne želite da pričate o njemu?

- Odluka o rađanju deteta u poznatim okolnostima te 1994. godine, meni je bila sasvim normalna. Pitanje oca za mene i moje dete zatvorena je priča i naša intima. Dešavale su se priče i nadmudrivanja nekih muškaraca, a niko nije razmišljao o tome u kakvu ću situaciju dovesti sebe i svoje dete. Od tada ćutim... Istina je dovoljno poznata meni, ocu mog deteta i mojoj ćerki.

Story: Jeste li s njim u kontaktu?

- To je bila konstruktivna priča koja se završila na najbolji mogući način. Svoju energiju ne trošim na povlačenje po sudu i traženje alimentacije. Za mene je to pitanje časti koju treba da poseduje muškarac. Ne želim da alimentaciju smatram dobrotvornim prilogom ili obavezom. Svakome sve na dušu.

Story: Ćerka i vi ste izuzetno vezane. Kako ste se osećali kada je ona prvi put otišla u inostranstvo da radi kao manekenka?

- Prvi put je otputovala na tri meseca u Indiji. Kada je otišla krajem pretprošle godine, ne treba ni da opisujem koliko mi se srce steglo, a imala je nepunih 17 godina. Naš odnos je pun poverenja, s tim što ona u periodu najburnijeg puberteta nije znala da je ja dobro proveravam, iako je ne zivkam telefonom. Sada to nije potrebno jer zna da se čuva i ne želi da izigra moje poverenje.

Story: Da li ste jedna drugoj do sada predstavljale svoje emotivne partnere?

- Imamo potpuno otvoren odnos. Nisam želela da kroz moju kuću šetaju likovi s kojima sam u prijateljskoj ili sentimentalnoj vezi. Danas shvatam da sam bila u pravu jer je problem nasilja nad decom postao jedan od najvećih u savremenom dobu. Nisam želela da ostavim dete nekom ko možda meni deluje da je u redu, a u stvari nije jer to više ni psihijatri ne mogu da raskrinkaju. Zato nisam ni htela da se ponovo udajem. S druge strane, kada je moja ćerka počela da se viđa sa dečkićima, od prvog trenutka otvorila se prema meni. Ja sam joj pričala svoje dogodovštine iz mladosti i kroz šalu sam je oslobodila da o svemu razgovaramo.

Story: Da li sada imate partnera?

- Ja sam osoba kojoj nije teško da bude sama, pa mi ponekad smeta da imam nekog pored sebe. Teško mi je da između silnih obaveza još uklapam i njega... Trenutno sam u otvorenoj emotivnoj vezi koja je možda juče završena, možda će se završiti danas, a možda i neće. Udvarači, navalite!

Story: Smeta li vam što vas i danas identifikuju sa sekretaricom Bebom iz Srećnih ljudi?

- Taman posla, čak mi prija. Ja sam se posle razvoda vratila na televiziju jer je jedan od uslova mog bivšeg muža bio da se na bavim glumom. On je smatrao da sam suviše preosetljiva i divna za jedan takav posao kao što je umetnost. Pristala sam da se ne bavim glumom i pauzirala sam skoro sedam godina, a takvu odluku donela sam baš u trenutku kada sam imala uzlet u karijeri. Uloga sekretarice dogodila se kada sam se vratila sa pauze. Siniša Pavić i njegova supruga Ljilja rekli su da je šteta što nisam imala pravu ulogu koja mi pripada i za mene su napisali lik Bebe.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker