Intervju čitalaca - Bojan Perić: Anđelini Džoli bih ponudio da me usvoji!

9
Glumac Bojan Perić prepričava anegdote sa snimanja serije Vojna akademija, otkriva na šta je sve spreman zbog ljubavi, ali i šta je to najpotrebnije mladom glumcu.
Bojan Perić
Bojan Perić

Junak serije Vojna akademija glumac Bojan Perić simpatije nežnijeg pola osvojio je ulogom kadeta Stošića u ovom gledanom serijalu RTS-a, a u intervjuu čitalaca otkrio je i neke od njemu najzanimljivijih anegdota. Bojan se prisetio saradnje sa Džonom Kjuzakom s kojim je snimao film Gavran, ali i svojih glumačkih početaka u srednjoj školi. Otkrio je da voli masaže, setio se prve ljubavi i objasnio je zbog čega bi da može voleo da upozna Kralja Petra I, Slobodana Miloševića i Pavla Vujisića.

Ajoooj kako je mogla da se završi onako sezona Vojne akademije? Pa ono nije humano po nas gledaoce ni malo. Možeš li nam otkriti da li te gledamo i u novoj sezoni i kada možemo očekivati prikazivanje iste na malim ekranima, zna li se? Pozdrav Stošiću i sve najbolje želim i privatno i poslovno! Vesna Veličković

- E vidiš, i ja to kažem! Kako je mogla onako da se završi, sad ne znam da li sam preživeo, pa ne mogu kvalitetno da planiram svoju budućnost! (Smeh) A mislim da je to odgovor na drugi deo tvog pitanja – ne znam da li me ima u nastavku, pošto je scenario za drugu sezonu u fazi pripreme. To znaju samo naš producent, Nele Garić i scenarista Gordan Mihić. Hvala ti puno, i ja tebi želim sve najbolje!

Da li prihvatio piće sa obožavateljkom? Šta treba da poseduje mladi glumac da bi se bavio tim poslom? Glumica

P.S.

Ja se bavim glumom oko godinu dana, ali dovoljno da znam da time želim i profesionalno da se bavim, pa me zanima tvoj savet.

- Mislim da je mladom glumcu najpotrebnija – SREĆA! Sreća je nažalost postala osnovni faktor, pošto se svakim danom otvaraju po tri nove glumačke akademije, jako puno mladih, školovanih glumaca se stvara svake godine. Usled tako velikog broja glumaca, a tako malo posla, ispada mnogo teže uopšte dobiti ulogu, nego je dobro odigrati. Imaj to u glavi kada budeš odlučivala da li želiš da ti gluma bude životni poziv! Ja ti svakako želim svu sreću, ma šta da izabereš! A ako pogodiš šta volim da pijem, onda bismo se dogovorili za to piće. (Smeh)

Koju vrstu muzike najviše slušaš i da li si bio na koncertu Metalike? MM

- Slušam sve vrste muzike, stvarno. Nemam ništa određeno. Volim da pustim i Guettu, a i da zapevam Rano je za tugu... Na koncertu Metalike ovoga puta nisam bio, iako je Metalika moj dobar drugar!

Da li si romantičan? I da li su momci u vezama takvi? Marina Nikolić

- Ne znam! Nikada nisam bio u vezi sa nekim momkom! Ali, za sebe znam da jesam. Volim da iznenadim svakoga, a pogotovu dragu osobu do koje mi je baš stalo!

Da li imaš devojku i da li si ikada dolazio kod NAS u Vojvodinu? Jovana Jelovac

- Ne znam da li ti je ovo drugo pitanje po Ustavu, ali u našoj Vojvodini sam bio mnoooooogo puta i mnogo volim da idem u Novi Sad, Sremske Karlovce... Smiri se čovek nakon beogradske gungule. Istina, mene taj mir vrlo brzo uznemiri, fali mi haos Beograda.

Kada bi mogao da upoznaš upoznaš tri ličnosti iz istorije, ko bi to bio i zašto? Veliki pozdrav za Bojana Perica iz Banja Luke! Ana

- Kralja Petra I – da mi prepiča prelazak preko Albanije, da bih mogao da napišem scenario za film. Slobodana Miloševića – da mi objasni kako da nabavim novac da snimim taj film i Paju Vuisića da ga ubedim da igra u tom filmu, jer nema dobrog domaćeg filma bez njega! Veliki pozdrav za Anu iz Banja Luke od Bokija Perića iz Beograda!

Da li imaš devojku? Ako nemaš da li bi hteo da se upoznaš sa mnom? Zezam se bre . Cool si ,zgodan si ...Maa naaaaaaaaajbooooljiiii siiii... P.S. samo me nerviras što u seriji muvas onu Lelu! ...Jelena

- Imam, i ja se ne zezam, bre! (Smeh) I hvalaaaa, a cool sam ti baš zato što u seriji muvam Lelu. Moram malo i da nerviram! Mada, meni su scene sa Lelom baš super! Anja Stanić koja nju igra, odlična je glumica i super partner za rad!

Ima li nešto jako smno sa snimanja Vojne akademije što bi rado podelio sa nama? Jovana

- To što je jako smešno, nije za novine i javnost! (Smeh) Iskren da budem, kada se setim kako je izgledalo snimanje sa nas desetak mladih u kadru skoro stalno, dobro smo mi uopšte i snimili tu seriju! Evo ti anegdota sa prvog dana snimanja. To je bilo u Batajnici na aerodromu, snimali smo scene kada iskačemo iz aviona. I sad, moja ekipa: Raša, Ivan, Branko, Daca Dabović, Tijana... Mi smo snimali prvi let aviona, zajedno sa pripadnicima 63. padobranskog bataljona. Oni su iskočili, dublirajući nas, a mi smo u avionu, na 1200 metara snimali scenu. E sad, dole na zemlji, čekali su nas Anja Stanić i Nikola Džoni Rakočević, planirani da snimaju prilikom sledećeg poletanja. Po izlasku iz aviona, mi smo se dogovorili da ih malo zezamo, da im kažemo da avion trese, lupa, propada po nekoliko stotina metara, udara... Ja sam se pravio da mi je strašno muka, Tijana je simulirala padanje u nesvest, Raša i Branko su se polili vodom da izgleda kao da su gola voda... E sad, u međuvremenu – vreme se baš pokvarilo, krenuo je da duva jak vetar... Oni su poleteli da snimaju, i kada su završili, svi su iz aviona izašli zeleni. Sve što smo se mi šalili, njima se stvarno desilo. (Smeh) Bilo je tu i teških reči, al i vapaja za vodom i čvrstim tlom.

Kako ti misliš da mi preživimo bez tebe sad kad prođe serija, a? Una Kukolj

- Kako se osećaš ovih dana? Jel sve ok? Pritisak, sećer? Osećaš li mučninu, vrtoglavicu? Ukoliko osećaš bilo koji od ovih simptoma, preporučujem, tri puta dnevno po dve epizode na Youtube-u i za manje od tri dana će ti biti bolje!

Sa koliko godina si počeo da se baviš glumom? Da li ćemo te gledati uskoro u nekoj seriji ili na filmu? Super si, pozz! MT

- Dosta mator bejah, kad sam se susreo sa glumom. To je bilo u trećem razredu gimnazije, falio je neko da uskoči u neke scene za neko takmičenje, pa me zamolila profesorka...  Stvorila je monstruma, a da ni sama to danas verovatno ne zna. (Smeh)  Ja se nadam da će se raditi nešto, pa da će me pozvati. Ako imaš neki scenario i pare da produciraš, ja ću se rado odazvati tvom pozivu! (Smeh) Hvala i pozz i tebi!

Na pusto ostrvo bi poneo šta? Pozdrav brate i samo napred. Diamon Karić

- iPad, loptu i obruč koji bih prikačio na palmu i Partizanov šal!

Da li ti se sviđa Tamara Dragičević? Miloš Krkić

- Tamarica je super! Mi se znamo još od moje prve godine fakulteta. Ona je tada ako se ne varam, bila prva godina gimnazije. Radili smo zajedno scenu na kastingu za Anđele 3. Od tada se znamo i družimo.

Da li si se bavio sportom kao dete? Kojim? Miljana

- Kao dete sam se bavio aktivnim puženjem kroz kuću, ili trčanjem u  džaku za spavanje. Majka neretko priča kako sam bio neuhvatljiv dok šprintam hodnicima u džaku! Kasnije sam se bavio košarkom i plivanjem. Ali, svi su u jednom trenutku porasli na dva metra, ja nisam, pa sam prestao. (Smeh) Inače, volim da igram sve sportove, osim fudbala. Imam dve leve noge, pa to ti je...

Zanima me koliko daleko si spreman da odeš zbog osobe koju voliš? Kada bi trebao da odeš na put sa voljenom osobom, a znaš da se nećeš vratiti (daleko bilo) da li bi pristao? Miljana

- Pa spreman sam da odem do Kragujevca, do Prolom Banje, do Miločera, do Meseca.. Ljubav valjda ne poznaje kilometražu i potrošnju goriva. A ovo drugo, stvarno daleko bilo!

Da li voliš masaže i gde najviše voliš da te masiraju? Kristian i Klara Diamond

- Zapravo, jako volim da masiram! Smirim svoju nervozu, a nekome bude lepo. Nego se to pročulo, pa ne mogu da postignem. Što se mene tiče, u retkim trenucima kad se neko smiluje, najviše volim da me izmasira u donjem delu ledja. Imam diskus herniju prsljenova L5 – S1 pa me taj deo leđa uvek boli. (Smeh)

Ko ti je bila prva devojka, Srpkinja ili Grkinja? I koje devojke su bolje i lepše po tvom mišljenju? Dajana Gojić

- Ha! Niti jedno niti drugo! Skoro celo školovanje sam išao u Internacionalnu školu, gde nije bilo Grkinja – ali nije bila ni Srpkinja. Prva devojka u životu beše kosih očiju, a prva velika ljubav Turkinja! Ako se tvoje pitanje pitanje odnosi na to ko je lepši, Srpkinje ili Grkinje – pa daaaaaj? Jesi bila nekada u Grčkoj?

Da li si sebe pronašao u liku? Da si mogao da biraš koji lik da budeš da li bi bio Stošić ili neki drugi lik? Gde te ima u Beogradu? Čime se baviš u slobodno vreme? Pozdrav Marina iz Obrenovca.

- Pa ne znam, to bi ti trebalo da mi kažeš! Ja sam prezadovoljan što je Zeka, naš reditelj, kao i ceo produkcioni tim, procenio da bi baš ja trebalo da igram Stošića. Meni se još na kastingu taj lik najviše svideo, iako ti moram priznati da su me u početku probali za Risa. Što se tiče toga gde me možeš sresti u Beogradu, to je jako teško pitanje jer me ima svuda. A pošto mi je sve vreme ovoga sveta trenutno slobodno, onda me non-stop ima svuda. Ponekad ni sam ne znam gde sam.

Dobar si glumac i da li si gledao film Vojnik sa Vojom Brajovićem? Mnogo me podsećaš na njega, ako nisi gledao pogledaj i videćeš da ste slični. Koja podudarnost da ti on igra oca u seriji, kao da su mene pitali! Kako ti se sviđa uloda i da li si zadivoljan. Puno pozdrava.

- Skoro sam pogledao taj film, iako mi je Iskra, Vojina ćerka, a moja drugarica sa klase, odavno rekla da ga pogledam! Stvarno ima sličnosti, iako su zapravo naša dva lika suštinski različiti. Stošić na Vojnu akademiju dolazi svojevoljno, a u filmu se ipak prikazuje bunt protiv nevoljnog odlaska u JNA. Inače, divno je bilo raditi sa Vojom, pogotovo što on mene posmatra od prvog kolokvijumima, jer je dolazio da gleda Iskru. Od takvih glumaca uvek nešto naučiš i to je jedan od sigurnih načina da se u ovom poslu napreduje! Puno pozdrava i tebi! Ostavi mail redakciji, ako bude nedoumica za podelu novih uloga u drugoj sezoni, da te pozovemo! (Smeh)

Kada bi mogao da budeš lik iz neke video igrice, koji bi bio i zašto? Jelena Kovačević

- Max Payne! A evo i zašto... Max Payne i pre toga Super Mario su mi dve omiljene igrice bile kao klincu. E sad, Mario udara glavom u ciglu, napadaju ga živahne pečurke i vuklja se kroz kanalizacione cevi. Treba li da objašnjavam da od toga glava boli, pečurke mogu da budu baš čudne, a kanalizacija jako smrdi. Samim tim, Payne i nehajno pucanje po gradu deluju dosta primamljivije, a i gotivno je obučen!

Koja je tvoja neostvarena želja? Ljubica Mitić

- Da mi se ostvari jedna velika i davna želja!

Kada bi mogao da izađeš na večeru sa bilo kojom poznatom osobom, ko bi to bio? Anna Tintor

- Sa Anđelinom Džoli. Uz večeru, ponudio bih joj da me usvoji za određenu novčanu nadoknadu .

Kako izgleda tvoja idealna devojka? Milica

- Upoznaću vas kad se sretnemo negde u gradu!

Koja ti je fizički najlepša glumica iz Vojne akademije? Najbolji si i samo tako nastavi! Jelena

- Svaka na svoj način! Stvarno ne bih mogao ni jednu da izdvojim! Hvala ti, i trudiću se da baš ovako nastavim.

Ko ili šta te čini srećnim? Veliki pozdrav! Maka

- Dragi ljudi, njihovo zdravlje i sreća! Uzvraćam još većim pozdravom!

Osobina koju najviše ceniš kod drugih? I kakav je osećaj igrati u filmu Gavran, sa glumcem kakav je Džon Kjuzak? Veliki pozdrav!

- Iskrenost! Ništa nije nepremostiv problem, sve možemo da se dogovorimo, samo nemoj da me lažeš i mažeš! A osećaj igranja u filmu poput Gavrana je super! Stvarno lepo iskustvo koje sigurno doprinosi glumačkom sazrevanju. Voleo bih da mi se uskoro ponovi slično iskustvo!

 

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker